
Kožní problémy, únava, bolesti hlavy, trávicí potíže, pálení žáhy, bolesti kloubů, osteoporóza - to vše může mít jednoho společného jmenovatele - překyselení organismu. Nejčastěji k překyselení organismu vede nesprávná strava obsahující přemíru kyselinotvorných potravin mezi které patří předevší maso, mléko, vejce, cukr, sladkosti, průmyslově zpracované výrobky a obiloviny. Existují však i další faktory, které přispívají k překyselení tělních tekutin.
Množství kyselin v organismu je zvyšováno:
1. Nadměrnou konzumací kyselinotvorných jídel.
2. Odpadními látkami vznikajícími při metabolismu (např. kyselina mléčná při svalové námaze).
3. Chronickým kvašením ve střevech při nesprávných kombinacích jídel nebo při pomnožení patogenní mikroflóry (kvasinek).
4. Poruchami látkové výměny - např. nadměrná tvorba ketolátek při cukrovce, půstech či tvrdé nízkosacharidové dietě, při které jsou vynechány ze stravy všechny sacharidy včetně zeleniny a ovoce (tzv. Atkinsonova dieta).
5. Trvalým stresem a psychickými potížemi (např. strachem, hysterií).
6. Těžkými kovy, které blokují detoxikační enzymy.
7. Nedostatkem pohybu (špatné prokrvení), povrchním dýchání a nedostatkem spánku.
8. Nepříznivým vlivem alkoholu a prostředků na spaní na dechové centrum.
Autor: mk
Komentáře (30)
- odpovědět
Zář 17, 2004- odpovědět
Zář 19, 2004- odpovědět
Bře 30, 2010- odpovědět
Bře 30, 2010- odpovědět
Čer 14, 2011- odpovědět
Črv 04, 2011- odpovědět
Črv 05, 2011- odpovědět
Bře 16, 2013- odpovědět
Dub 19, 2013- odpovědět
Dub 20, 2013- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 16, 2014- odpovědět
Črv 17, 2014- odpovědět
Črv 24, 2014- odpovědět
Črv 24, 2014- odpovědět
Črv 24, 2014- odpovědět
Srp 05, 2014- odpovědět
Feb 09, 2016- odpovědět
Bře 19, 2016- odpovědět
Bře 19, 2016- odpovědět
Bře 29, 2016- odpovědět
Dub 14, 2016- odpovědět
Dub 26, 2016- odpovědět
Dub 26, 2016Přidat komentář