Důvody, proč vaše autoimunitní onemocnění přetrvává

Autoimunitní poruchy ochromují mnoho lidí. Ať už je to celiakie, Gravesova choroba, Hashimotova nemoc, roztroušená skleróza, revmatoidní artritida nebo lupus, tyto poruchy způsobují značné bolesti a destrukci všech částí těla. Ačkoli mnoho postižených je schopno řídit svůj stav tím, že omezují zánětlivé potraviny, užívají léky a používají přírodní terapie, pouze málo pacientů se dokáže onemocnění zbavit úplně.

Toto jsou některé z hlavních důvodů.

Toxické těžké kovy

Těžké kovy jsou příčinou mnoha různých zdravotních potíží, včetně autoimunitních onemocnění. Vysoký výskyt těžkých kovů v mořských plodech, zubních plombách, očkování, přípravcích osobní péče, nádobí, prášku do pečiva, kouři, barvách a plechovkách od limonády způsobuje, že většinou každý má určitý stupeň zanesení těžkými kovy.

Tyto smrtící toxiny mají afinitu ukládat se v tukových tkáních těla, kloubech a mozku a schopnost ničit prospěšné bakterie ve střevech. Díky tomu těžké kovy ničí trávicí a imunitní systém, což způsobuje chronické bolesti, únavu, mozkovou mlhu, špatnou paměť, zažívací potíže, kožní problémy, ochrnutí a další zdravotní potíže, které jsou často spojené s autoimunní poruchou.

Chcete-li se zcela zbavit autoimunitního onemocnění, tak vytestování a odstraňování těžkých kovů je vysokou prioritou.

Jedení “zdravých“ potravin, které škodí

Dobrý start do opravy příčin autoimunitních problémů je začít jíst čistší potraviny, aby se zabránilo přidávání dalšího toxického zatížení do vašeho trávicího systému, které by přispívalo k otravě zbytku těla a způsobovalo další zánět a bolest. Nicméně to, že se jedná o potravinu organickou nebo-li bio potravinu, neznamená, že je pro vás zdravá.
Mezi zdravé bio potraviny, které mohou způsobit udržování autoimunitní onemocnění patří kukuřice, ořechy, zrna (včetně těch, které se bez lepku), vejce, mléčné výrobky, lilkovité rostliny (goji bobule, rajčata, bílé brambory, papriky) a další. Sečteno a podtrženo, cokoliv, co může ohrozit trávení (a to včetně biopotravin), bude pravděpodobně mít nepříznivý vliv na vyřešení autoimunitního onemocnění.

Nedostatek živých probiotik

Pokud trpíte autoimunitním onemocněním, je pravděpodobné, že máte “děravé“ střevo. To je způsobeno nezdravou střevní mikroflórou, která vede k několika různým trávicím potížím včetně candidózy - pozmnožení kvasinek, které pustoší střevní stěnu a dělají ji příliš propustnou. Nestrávené potraviny a proteiny mohou projít do krevního řečiště, kde vytváří chronickou zánětlivou imunitní odpověď.

K nápravě tohoto stavu je nutné dodávat dobré zdroje živých probiotik. Pravidelný příjem kvašené zeleniny, nemléčných kefírů a jablečného octa je skvělý start pro obnovu zdravé mikroflóry a “utěsnění“ střeva, aby se mohla uhasit zánětlivá reakce.

Nedostatek živých enzymů

Dalším významným faktorem autoimunitního onemocnění je nedostatek různých enzymů přítomných v potravinách.

Lidské tělo vytváří přibližně 22 trávicích enzymů schopných štěpit bílkoviny, cukry a tuky. Jídlo je štěpeno postupně, počínaje v ústech, pohybujíc se do žaludku a nakonec přes tenké střevo. V každém kroku specifické enzymy rozkládají různé druhy potravin.

Bohužel, lidé mají tendenci jíst potraviny, které jsou velmi chudé na enzymy a proto se nedoplní nedostatečné zásoby enymů v jejich těle. Jedním z nejlepších způsobů, jak požívat živé enzymy, je konzumace dostatečného množství ovoce a zeleniny každý den. Tvorba džusů, salátů a smoothies je skvělý způsob, jak začít.

Existuje několik dalších faktorů, které by mohly přispívat k autoimunitním onemocněním, včetně nedostatku vitaminu D a spoléhání se pouze na předepsané léky, ale hlavní příčinou tohoto stavu je vždy nesprávně fungující trávicí systém.

Zdroj: NaturalNews.com

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama