
Následně uvedené látky jsou součástí podpůrné léčby, prevence poškození dalších orgánů a postupného zhoršování stavu.
DIABETES 2. TYPU - podpůrná léčba a prevence
Následně uvedené látky jsou součástí podpůrné léčby, prevence poškození dalších orgánů a postupného zhoršování stavu.
Netvrdím, že vyléčí všechny pacienty, především ne tehdy, pokud oni sami k takovému řešení nenajdou sílu. V tuto chvíli připomínám, že základním režimem, vedoucím k výraznému zlepšení stavu je úprava stravování a pravidelná, dokonce poměrně náročná fyzická aktivita. Je nutné zbavit se nadváhy nebo obezity.
Co a jak ve stravě diabetika nebo člověka ve stavu, zvaném ..prediabetes"
Výrazně omezte konzumaci mléčných výrobků.
Bez jakéhokoliv kompromisu přestaňte konzumovat limonády a ovocné džusy.
Stejně jako v předchozím bodě postupujte v případě cukrářských a pekařských produktů.
Při výběru potravin a přípravě stravy se řiďte principem glykemického indexu.
Velmi omezte konzumaci sladkého ovoce.
Nejezte většinu margarínů (s výjimkou Flora Pro Active a Flora Light).
Zvyšte konzumaci produktů s obsahem vlákniny.
Nepijte pivo a sladký alkohol.
Nejezte běžné typy snídaňových cereálií a mušli tyčinek.
Nepoužívejte kečup.
Zkuste pravidelně opakovanou krátkodobou hladovku. Program prevence a podpůrné léčby lze sestavit z následujících produktů, jejichž seznam není seřazen podle účinnosti. Nicméně mezi zcela jednoznačně účinné základní látky lze řadit několik následujících:
GLUTAMIN (průměrná denní dávka 2-3 gramy)
MAGNESIUM - hořčík (průměrná denní dávka 300-750 mg, organická forma)
CHROM PIKOLINÁT nebo NIKOTINÁT nebo LAKTÁT (průměrná nutná denní dávka je 200 mikrogramů samotného chrómu, ne celé sloučenin y)
4-HYDROXY-ISOLEUCIN (dosud tuším u nás není dostupný - nejperspektivnější látka v podstatě zcela přírodní)
KARNITIN (průměrná denní dávka je 1000 mg)
KOENZYM Q10 (průměrná denní dávka je 60-90 mg)
LUTEIN (průměrná denní dávka - do 3 mg)
Ostatní látky nebo produkty:
Sušené listí borůvky a sušené plody
Čaj z fazolových slupek
DMAE
Pyruvát vápenatý nebo sodno-draselný
Jistě by se daly najít i další látky, téměř vždy přírodního původu. Většina uváděných je však na českém trhu dostupná. Praktické zkušenosti jsou mimo příznivé, ale na tomto místě není možné rozhodnout o přesném programu.
Zdroj: Petr Fořt - Co jíme a pijeme, nakladatelství Olympia
Komentáře (5)
- odpovědět
Čer 14, 2010- odpovědět
Čer 14, 2010- odpovědět
Čer 15, 2010- odpovědět
Čer 18, 2010- odpovědět
Čer 28, 2010Přidat komentář