Reklama

Zuby moudrosti - trhání

S1 (Ne, 2. 9. 2012 - 21:09)

ahoj mám fobii ze zubare....netreba sa toho bat,ja uz mam jednu 8 vonku.
dalsie 3 su v pohode,ale s tou stvrtou som mal mensi problem. bolelo ma dasno a ta 8 este nebola celkom vyrastena,ale uz mohla ist von.
takze som nevahal,lebo som nechcel ,aby sa zopakovali tie bolesti,ktore tomu predchadzali.
samozrejme,zubar to umrtvi,takze sa nemusis nicoho bat.
len po vytrhnuti som mal asi 2-3 dni teploty
(38-39). pocas tych dni ma nic nebolelo,akurat tie teploty som mal a vela som spal. ale potom,noc pred kontolou (bola to asi 3 noc po vytrhnuti) som nespal skoro vobec a objavili sa aj bolesti - skoro celu noc,ani tabletky mi nezabrali. ale o par hodin to preslo.
teraz mam aspon pokoj a vyhol som sa opakovanym problemom.
takze ziadny strach a len zajdi k zubarovi.
on ti to uz da do poriadku.

Láďa (So, 1. 9. 2012 - 23:09)

ahoj mám fobii ze zubare....No, asi by bylo zajímavý se s Tebou líbat..:) Ale vážně, umrtví Ti to a je to v poho.

lucka (So, 1. 9. 2012 - 23:09)

ahoj mám fobii ze zubare. ....mam shnilou 8 vlevo nahore a kazi se mi uz vlevo dole ...napravo dole mám pulku odpadlou. ...jsem zoufala :(((( a neodvazim se jít k zubaři. ..strasne me to boli

pája (Út, 21. 8. 2012 - 15:08)

tak se musis tez podelit s mym zazitkem, trhali me moudrak v pravonahore zkazeny tez, a celou noc jsem nespala sla jsem k zubari dobrovolne at uz me ho zbavi protoze jsem nemohla vydrzet bolestmi tak mi dal dve injekce vytrhnul mi ho stale jsem sedela a on rekl at uz jdu ze je to hotovo tak jsem koukala jako blazen, kdyz injekce odesly tak me nic neboli vubec nic, sama se divim jako blazen a nechapu to, jen mi stale krvaci huba jako blazen a to uz mi delali rano... Preju hodne stesti kidem s moudrakami :-) nebojte se ale musite predem zubare postrasit ze jste moc citlivy na zuby a uvidite jak se k vam budou chovat hezky a jemne... aspon u me to tak platilo pan zubar moc hodny a by jemny :-)

petra (Út, 7. 8. 2012 - 11:08)

Mám špatně rostlé osmičky, tak se rozhodli, že půjdou ven všechny. Nejdříve však pravá a pak lavá strana:

A tak jsem se objednala na P stranu a na
8,30 jsem šla na zákrok, který trval asi 25minut.
Odmrtvení injekcí: dostala jsem celkem 4x
(ke každému zubu, pod jazyk, do patra)
Zuby:
- horní byla venku za cca 4-5 minut
/cítila jsem jen tlak/
- spodní se musela nějak rozvrtávat a pak nějak páčit /ta byla horší, měla jsem pocit, jak kdyby mi Dr. louskal ořechy v puse. Strašně nepříjemný, fuj.

Po zákroku: Se mi strašně motala hlava, chvli jsem tam ležela na lehátku a pak mě doprovod odvezl domů.
Pusu jsem cca 6-7h odmrtvenou, necítila jsem jazyk ani pravou stranu tváře /což bylo asi dobře/. Asi po těch 7h to přišlo k sobě, to byla bobest strašná - chtěla jsem si dat Ibalgin, jenže ten jsem nemohla vůbec polknout, jak byl ,,velký". A tak jsem ho rozdtila a dala do vody...

II.den: Stále nic moc, spala jsem v noci celkem dobře asi 4hodiny. Ibalginy pořád jím.
Jen pusu tvář a dáseň mám nateklou jak sysel s plnou pusou.

Ledování: od zákroku mám na tváři stále přiložené ledovánéí/ztvrdlý modrý gel,dále jsem vyzkoušela pytlík se zmraž.zeleninou, balení s párkama na grill nebo i listové těsto :D)

Jídlo: Nejím skoro nic - včera po zákroku nic a dnes pár lžiček jogurtu. Je to děsně nepříjemný polykání...

Kouření: nevím, protože nekouřím...ale rozhodně bych to nedoporučovala !!!

Gabča (Út, 12. 6. 2012 - 21:06)

Před 5 dny mi vytrhli obě...tak to dopadlo: antibiotika nezabírala, po dalších 5 dnech bolestí našel doktor zhnisané hlubší ložisko. Opět velmi bolestivé čištění, které se opakovalo další dva dny. Otok pak ustoupil a vše se pomalu začalo hojit. Celkem to trvalo 2 týdny a stále ještě musím trénovat čelist.

Gabča (So, 2. 6. 2012 - 17:06)

Před 5 dny mi vytrhli obě spodní osmičky. jedna rána se v pohodě zahojila, nebolí, ale na druhé straně je to hrůza. Třetí den jsem se ráno probudila s otokem až v krku. Byla jsem u zubaře, tam mi to vyčistil (strašná bolest), dal drén a napsal antibiotika. Další den mi drén vyměnil, jinak nic. Zatím se ale nic moc nezlepšilo, beru prášky na bolest každé 4 hodiny, nemůžu otevřít pusu, polykat, bolí mě i ucho. Jak dlouho to ještě může trvat?

Lenny (Čt, 26. 4. 2012 - 20:04)

Ahoj mě vytrhli osmičku v...Já mám to samé!!! 24.4. me vyndali osmičku v pravo dole, docela to šlo i bolesti mám ted jakštaktš zvládnutelné ale pořád necítím ret a bradu :-( Snažím se o tom dopátrat na netu cokoliv ale moc toho není, Dr. mi řekla že mi požná poškodili nějaký nerv..je to faaaakt nepříjemné :-(..nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co se pro to dá dělat?Nebo jen čekat...?jak asi dlouho???

Jitka (Út, 24. 4. 2012 - 16:04)

Tak sem po vytrženi cerstve...Ledovat určitě a to klidně i 2 - 3 dny, dle potřeby. Důležité je spát v polosedu, aby se rána nepřekrvovala - stačí nějaký hodně vycpaný polštář pod hlavu. Jako doplněk je dobré i několikrát denně vyplachovat bylinkami, ale to až druhý den po zákroku - nejlépe odvarem šalvěje, či řepíčku, obě tyto bylinky působí antisepticky. Mám to také za sebou, to vše mi poradil zubař a mně osobně se toto vše osvědčilo. Jitka.

Stan (Út, 24. 4. 2012 - 12:04)

Tak sem po vytrženi cerstve kdyby mel nekdo rady nejake typu ledovaní apod co pomaha at napise díky:)

jarka :) (So, 21. 4. 2012 - 16:04)

ahojky :) chtela jsem se zeptat vcera jsem byla u zubare a vytrhl mi dole zadni zub mela sem vnem kaz i infekci takze mi ho vytrhl ale chtela sem se zeptat jestli nekdo nevi protoze dolnizuby ve predu mam strasne krive a namackane na sebe a pokud my vzadu vytrhl zub nemuzou se mi ty dolni predni zuby trosku posunou a nebudou tak na sebe namackane a trosku se mi srovnaj nemate stim nekdo nejaky zkusenosti ?:) diky moc

Jirka (Pá, 13. 4. 2012 - 11:04)

Včera jsem absolvoval už to bylo po druhé, ale teď ten zub byl více zarostlejší. Od včerejška mám hrozne nateklý obličej, přitom to leduji, jak se dá. Ibalgin jsem si dal včera na bolest, dnes už ho moc nepotřebuji. Jen mi jde o to, jestli něco není špatně, když mám takhle nateklý obličej, při minulém trhání otok zmizel dost rychle a nebyl takový problém.

kecy (Ne, 8. 4. 2012 - 09:04)

Rána po vytržení zubu se...Vyplachovat se nesmí akorát 1. den. PAk ano. Kdybych nevyplachoval, mám tam zánět jako prase. Jenom ty bylinky mě uchránily před vážnějšími komplikacemi a antibiotiky, když se mi díry po zubech začaly hnisat.

Dana (So, 7. 4. 2012 - 21:04)

ahoj chtěla jsem se...Zuby, které musí ven a jsou v dásni, musí se chirurgicky vyříznout a bez šití se to neobejde. Ale jednu dobrou zprávičku mám. V Praze v ÚVNce na stomatochirurgii tento zákrok dělají v celkové anestezii, já tam byla před 14 - cti dny, pouze s jedním destruovnaným zubem, který měl navíc různě propletené kořeny a tak jsem se bála, že jsem raději podstoupila "kolotoč" nutný před CA, než abych si výkon nechala dělat v ambulanci svojí zubařky. Se mnou na pokoji byly dvě holčiny, kterým trhaly v CA všechny moudráky, to byl děs, nemohli se pak ani napít, tak nevím, proč neudělají nejdříve jednu stranu a pak druhou, já bych to tak žádala. Jsem děsná posééra, mám pekelně nízko práh bolesti, takže jsem byla moc ráda, že jsem nakonec ÚVNku objevila. Na takovéto zákroky tam jezdí pacienti i z daleka, jedna hočina byla z Karlových Varů, druhá z Klášterce nad Ohří, ale stálo jim za to vážit cestu do ÚVNky do Prahy. Jinak se CA všude platí a né zrovna málo, kolem 6 000 kč a jen v ÚVNce je vše na pojišťovnu. Tak držím palce všem ! Dana.

Makša92 (So, 7. 4. 2012 - 20:04)

ahoj chtěla jsem se zeptat.
Mají mi trhat zuby moudrosti i se sedmičkama a to na každé straně nahoře i dole..a to najednou..je to vůbec možné?Paní zubařka mi říkala že mi to jen umrtví a dáseň rozřežou a je to jenže si nemyslím že to bude jen tak když mi budou brát i sedmičky..navíc zuby moudrosti v dolní části úst ještě nemám ani kousek venku..to mi snad budou rvát z dásní? prosím poraďte chci vědět co mě čeká..předem moc děkuji

Anne (Čt, 1. 3. 2012 - 12:03)

Rána po vytržení zubu se NESMÍ nikdy a ničím vyplachovat, musí se utvořit z krve stroupek (na klinikách nezašívají ránu jen tak pro nic za nic), aby se do díry vůbec nic nedostalo, stroupek po zahojení odpadne sám.

. (Po, 30. 1. 2012 - 07:01)

Zdravím, mám vytrhlý dva...Já jsem vyplachovala vždycky, když jsem si vzpomněla. Asi 15 - 20x denně trošku a trošku a trošku, studeným, nebo jen vlažným odvarem. 1. den ne, až od 2. dne. Musím říci, že také bez problémů, díra se krásně zatáhla a všechno bylo naprosto O.K.

I... (Ne, 29. 1. 2012 - 21:01)

zkus šalvějový čaj. Mně...Zdravím, mám vytrhlý dva moudráky 4 dny, chci se zeptat, jestli někdo nevíte jak často se to má vyplachovat šalvějem? Jestli to stačí 1-2 krát za den?

ich (Po, 23. 1. 2012 - 12:01)

jeden zub mám venku ten mě...zkus šalvějový čaj. Mně rvali naráz všechny moudráky a celou dobu jsem vyplachoval odvarem ze šalvěje a bylo vše bez problémů a hojilo se vše rychle.

šárka (Po, 23. 1. 2012 - 09:01)

jeden zub mám venku ten mě trápil 16 let než mi tato možnost byla nabídnuta,bála jsem se k smrti,brečela i na sále,a operace bez bolesti a hojení super,ale ted další už týden umírám,antibiotika asi nezabírají,bolest po operaci je stokrát menší než ten zánět ted.asi už nevydržím

Reklama

Přidat komentář