Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Kata (Út, 26. 7. 2011 - 18:07)

Ahoj, ja mam za sebou dve extrakce, jedna osmicka byla naprosta parada, druhy den jsem o nicem nevedela, zadny otok ani bolest. Druha osmicka byla horsi, zakrok dlouhy, pooperacni lecba bolestiva, ale hlavne dlouha, otok spadl az 6. den a mam modrinu pres celou tvar:/

Ola (Ne, 24. 7. 2011 - 01:07)

Chci Vás,co trhání osmiček čeká povzbudit :-) Loni mi trhali pravou horní,byla jsem objednaná na operační sál ,na křesle jsem byla zpocená od hlavy k patě,ale fakt se není čeho bát. Nepříjemný bylo snad jen ty zvuky ,když ten zub páčí,ale i stehy v pohodě a po odeznění umrtvení jsem si preventivně vzala Ibalgin,ale jen jeden ,pak už ne. Za 5 dnů mi vytáhl dr stehy a za další týden jsem si už ani nevzpoměla,že jsem tam někdy nějakou osmičku měla. Před dvěma týdny se mi ozvala levá horní osmička,ze soboty na neděli jsem absolutně bolestí nespala a v neděli ráno vyrazila na pohotovost s tím,že mi stejně nepomůžou,jen objednají na trhání :-( Paní dr koukla a prohlásla,ano osmička,uděláme extrakci. Byla jsem trošku v šoku,když místo objednání mi píchla injekci a osmičku vytáhla sama. Takže prostě paráda a bez šití!!! Přeju vám všem rychlé a co nejmíň bolestivé zákroky.

Evka (So, 9. 7. 2011 - 10:07)

ahoj,znám jednu skvělou...Ahoj prosím tě kdyby si byla tak hodna a poslala mi nejaky kontakt na tu doktorku ? ktera trhá ty osmičky pod celkovou narkozou? muj email je [email protected] dekuji ti moc

Maruš (St, 8. 6. 2011 - 22:06)

Ahoj včera mi vytrhli 8"vlevo nahoře.Měla jsem děsný strach když mi zdělil doktor že bude trhat,strachy jsem se opotila,dal mi anestetikum.Zabralo to během chvilky.Trhání jsem ani necítila,ovšem v noci to byl děs,nezabralo mi nic,a ted beru analgetika,tváře jsou nateklí....no HRŮZA!

Marta (Ne, 29. 5. 2011 - 00:05)

A ještě pro J. ... mně zašili jenom jednu díru p dolním zubu, byla velká. Myslím že pokud to nebyl veliký zub tak ti to radši nechali tak ... hlavně nejez oříšky :-)) pokud můžeš, já nejedla už 2 dny :-( aspoň zhubnu.

Marta (Ne, 29. 5. 2011 - 00:05)

Mně trhali před 2 dny 3 moudráky. Oba horní pohodička džez .. ovšem ten dole měl divně zakřivené kořeny a nešel. Páčili mi ho, sestřička mně držela, já brečela že už nechci (je mi 34 .. ovšem jsem asi srab). Nejvíc mně bolela čelist. Potom vyvrtali a bylo to. Ovšem jak odeznělo umrtvení přišla taková bolest .. a trvá ještě teď. Prakticky nemůžu jíst, pořádně polykat, pít a mluvit. Všechno bolí. Bez brfufenu nefunguju, beru i 3 naráz abych mohla spát ... nevím ani jestli je normální že to krvácí nonstop od operace .... :-(( Měl to někdo taky tak? Nebo jenom vyšiluju a přeháním??

J. (Čt, 26. 5. 2011 - 10:05)

Dobrý den, též jsem po zákroku levého dolního moudráku. Měla jsem z toho příšerný strach, protože jsem ten zub měla vyrostlý pouze do půlky a tlačil mi na ostatní zuby. Vše dopadlo ale velmi dobře. Dostala jsem 2 injekce a jediné co bylo nepříjemné byl tlak, když chtěl zubař zub vyviklat a slyšení praskajícího zubu, jak povoluje. Akorát mě trochu trápí to, že mi tu díru po zubu nesešil a nechal otevřenou. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Bohužel se mi uvnitř díry začal vytvářet takový bílý povlak, který nemohu ničím zlikvidovat. A navíc se bojim pořádně najíst, aby mi do té díry nic nezalezlo a neusadilo se mi to tam!!! :(

Alena (Po, 23. 5. 2011 - 19:05)

Dnes jsem 8. den po obou osmičkách vpravo. Strašně jsem se bála, ale trhání vůbec nebolí, spodní vy vyvrtávali z čelisti a ani ty zvuky mi nevadily. Celé to bylo za 45min venku. Každopádně brufen si vemte hned jak vylezete od doktora, než to přijde k sobě. Moje zkušenost je špatná. Horní zub bomba, dolní furt bolel, následoval výplach a dreny, ale neskutečně to člověku uleví!

Deni (Ne, 15. 5. 2011 - 13:05)

já jsem byla na trhání "8" vlevo dole před 2 dny - v pátek. Zákrok mě nebolel, jen jsem slyšela nepříjemné zvuky a cítila jsem, jak mi rozřízl dásně a vytáhl ven, ale dalo se to přežít.Až mi povolila injekce, tak to začlo teprve bolet, vzala jsem si kapky a bylo to dobré. Druhý den jsem měla tvář nateklou jak křeček a známí mi řekli, že to mám opravdu velké, že oni to tak neměli. Už mě to nebolí, akorát cítím pálení - asi jak se mi hojí rána. Můj zubař mi řekl,že jsem na to trhání ještě mladá.. Je mi teprve 17, ale je to lepší vytáhnout teď, když mi to způsobovalo menší bolesti..

Veronika (So, 14. 5. 2011 - 11:05)

Ahoj chtěla bych povzbudit všechny,které to teprve čeká,já jsem 5 den po chirurg.extrakci všech zubů moudrosti , všechny byly ve špatném postavení,takže mě spodní zuby musely tzv.vysekávat,mám celkem 8 stehů ale musím napsat,že jsem žádné výrazné bolesti neměla,samotný zákrok také nebolel(podstoupeno v analgosedaci- VŠEM DOPORUČUJI)jen ty stehy trochu tahají,jediné co bylo nepříjemné je,že budete vypadat jako sysel,já brala atb a koupila jsem si wobenzym)užívat týden před a po výkonu),který je výborný a díky němu si myslím,že jsem tak brzy fit.

Erik (Čt, 5. 5. 2011 - 22:05)

Tak to mám dneska za sebou :( když vám to před trháním umrtví a ještě to cítíte řekněte si klidně ještě o jednu injekci je to sice nepříjemný ale to trhání je pak bez bolesti :). Uplně v pohodě horší je když umrvení vyprchá, to sem myslel že vyskočím z kůže ale to je jen hodinu nebo dvě pak začne bolest mizet, ale pořád a bez přestávky to první den ledujte já sem si šel lehnout a když sem se vzbudil mám to oteklý jako kdybych měl v puse jabko :D prostě křeček snad to brzo zmizí

Katcha (St, 4. 5. 2011 - 23:05)

:-) Rada s velkym "R" je: radeji nectete zadne prispevky na I-netu - akorat vas to zbytecne vydesi. Nicmene pokud vam to neda, surfujete na I-netu a snazite se najit nejakou pozitivni informaci, tak tady je. Horni "8" jsou na trhani v pohode (dolni jsem zatim neresila a doufam, ze k tomu ani nikdy nedojde). Bala jsem se fakt hodne, ale uplne zbytecne. Trhani kazdeho zubu trvalo asi minutu. Nemam zadne bolesti a to uz jsem nekolik hodin po zakroku, tzn. jeste jsem si nemusela vzit ani prasek proti bolesti. No tak snad nenastanou nejake komplikace zitra nebo pozitri!?! Jinak trhani "8" je subjektivni zalezitost, u kazdeho to probiha jinak, ale snad budete nakonec take mile prekvapeni a budete moct konstatovat, ze to nebyla zas az takova hruza. Hodne stesti!!! :-)

Xencie (Čt, 28. 4. 2011 - 16:04)

Dnes je to 7.den po vytrhnuti me osmicky dole a jsem dost v pohode. Trhani trvalo asi 25 minut. Pak jsem nemohla mluvit a otevirat pusu. Toto 2 dny. Oteklou tvar jsem mela 4 dny, bolelo to celkem malo, zadna hrozna bolest. Tekutou stravu: jogurty, pudinky, kasicky a tak jsem jedla 6 dni a dnes 7.den uz papam i jina jidla, ktera kousu tou zdravou stranou, ale zatim jeste pomaloucku a opatrne. Jo a za tech 7 dni jsem zhubla 2kg, to me velmi potesilo. Ale naporad mit jogurtovou dietu nechci, tak to asi casem zase priberu!

Hyena (Čt, 28. 4. 2011 - 13:04)

Před asi 3 hodinama mi byla vytažená rozlomená proděravěná horní pravá osmička.Čekal jsem řezání,odvrtávání,tahání,šití,bolest.Měl jsem strach,proto jsem neváhal najít si na internetu zubaře,s co nejlepším hodnocením.Vybral jsem si zubařku,takovou postarší paní,která ale svou práci dělá skutečně pro lidi.Zkontrolovala zuby (jen vzduchem a zrcátkem,ani ten drát na to nepotřebovala),souhlasila semnou,že je osmičku třeba urychleně vytáhnout,píchla injekci do dásna a horního patra,vpich jsem téměř necítil,co se té látky týká,bylo to nepříjemné,ale spíše tlakem,než bolestí.Navíc jen asi vteřinu.5 minut čekání,a protože já svůj strach umím u zubaře velmi úspěšně prodat,tak i oblkady a klima do tváře,abych jim tam pod svým psychyckým vypětím neomdlel :D.Po 5 minutách přišel test bolesti,něco tam dělala,nevím co (měl jsem zavřené oči) a jen se ptala jestli cítím bolest,nebo pouze tlak (tlak je v pořádku).Bolest jsem necítil,injekce účinkovala jak měla,tak mi oznámila že jde na to.5 vteřin něco dělala,co to netuším,a podle zvuku nepoznám,pak jsem uslyšel,jak mi cinkly o spodní zub kleště,vrch jsem po umrtvení necítil vůbec.Vytažení trvalo asi 12 vteřin.I s kontrolou citlivosti.Nyní injekce odezněly,bolest ani krvácivost žádná.

AAlokina (Čt, 28. 4. 2011 - 10:04)

Ahoj, vím, že se tady řeší zuby moudrosti, ale tak snad mě neukamenujete, když se zeptám na něco jiného. Nevíte někdo, jak by měla probíhat správně preventivka u zubaře?

Standa (Čt, 14. 4. 2011 - 23:04)

Cim vetsi je zapal zubu,tim mene pusobi injekce.Kdyz trha chlap,diky sile a rychlosti to neboli tolik,mozna vubec.Uvolnete se,dychejte u toho a verte,ze to nebude tak hrozny.Pak se stane zazrak.Uvolnit a dychat.

dankaka (Čt, 14. 4. 2011 - 08:04)

tak ja tiez pridam svojuj skusenost :)
lavu spodnu 8-cku mi vyberali vcera, straasne som sa bala, mala som dokonca zapalene dasno okolo nej, nebrala som preventivne ATB co sa vraj bezne predpisuju vsetkym a zubok, teda jeho vrchna plocha bola prerezana asi tak z 1/3. Prebiehalo to asi takto: dostala som injekciu, 5 minut som pockala v cakarni kym zaberie, sadla si do kresla, zatvorila oci (pretoze vidiet vsetky tie nastroje som naozaj nepotrebovala :)), 10 sekund mi tam robil cosi cimsi vrcavym (myslim, ze cistil ten zub od dasna), potom vzal klieste, potiahol a zub bol vonku. Pocas celeho toho som necitila voobec nic, ziadnu bolest, len strach. Akurat mi to privelmi krvacalo a neslo to zastavit tak mi supli injekciu (do zadku - uplne nebolavu:)) na zastavenie krvacania. Cestou domov som sa stavila este u mojej zubarky, ktora mi nakazala prist, vraj ked neberiem ATB, da mi na to aspon ozon nech sa to riadne vydezinfikuje. Prisla som domov a cakala a cakala a cakala, kym prestane ucinkovat injekcia a dostavi sa ta preukrutna bolest, ktoru vsetci opisuju, bola som na nu pripravena. Ale kde nic tu nic, injekcia presla a mna to vobec ale vobec ale vobec nebolelo, ani kusok. Ani mi to neopuchlo. Neviem preco. Hned ako som prisla od zubara davala som si na to kazdu chvilku lad az do vecera. Okrem toho som si kupila homeopatika pouzivane pri chirurg.zakrokoch (namiesto tych ATB) Arniku a Chinu, zacala som ich brat 2 dni pred zakrokom plus este teraz 3 dni po plus Celaskon 3x denne tiez 2 dni pred az doteraz.

Vcera som samozrejme nic nejedla, nie ze by som nemohla, len som sa bala aby sa mi do tej ranky nieco nedostalo a nezapalilo sa to. Len som pila cistu prevarenu vodu slamkou (rano som si pripravila za krcah repikoveho caju ale zubarka mi poevdala, ze nic take, len vodu, tak som ju radsej posluchla). Inak jasne, ze na dotyk to trochu boli, ako kazda ranka, ale cudujem sa, ze fakt len malo.

Tento prispevok je urceny hlavne vam vsetkym, ktorych to este len caka a bojite sa a len dufam, ze vas ostatnych, ktori ste nemali take stastie ako ja a pisete, ze vas to bolelo som velmi nevyprovokovala :))

drzim palce, aby vsetky do buducna vyberane zubky sli von tak lahko ako mne a aby vas to nebolelo a dobre sa to hojilo, naozaj nema zmysel sa vopred bat, zubari denne vytrhnu tisice osmiciek, vsetci to preziju, vacsina ludi o tom ai nevie, inych to mozno trochu boli, ale urcite sa to da prezit. Drzim vam vsetkym palce a myslite pozitivne :))

Digi (St, 6. 4. 2011 - 09:04)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. roste mi dolní osmička a mám to celé oteklé, není ještě prořízlá úplně a zubařka říkala, že si mám, dojít zítra na vyndání. Ale já mám strašný strach. Bude to hodně bolet?

Tereza (Ne, 3. 4. 2011 - 16:04)

mně vy vyklubal zub...moni

Já k němu přišla a myslela jsem si, že mi bude dělat tu blombu co mi spadla. Docela mě vyděsil, když mi to oznámil. A dostala jsem dvě injekjce, neboď u tý první jsem brečela bolestí. A to mám jít v pátek na zbylý dvě, ale ty si nechám, nechci už trpět jako teďkon. :-(

moni (Ne, 3. 4. 2011 - 16:04)

Dobrý den, chtěla jsem se...nikdy jsem neslyšela, že by zubař vythnul v jeden den osmičky zuby dva a každý v jiné čelisti (dolní a horní) vedle sebe ano, ale doprotivky to jsem nikdy neslyšela. Jinak mě trhal jeden zub dolů, týden jsem myslela že umírám a 14 dní jsem byla na jogurtech tak mě to bolelo.

Reklama

Přidat komentář