Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Kač (Út, 1. 3. 2011 - 14:03)

Ahoj,já o trhání svého zubu moudrosti ani nevěděla. Ale mám chytrého zubaře:když jsem mu nesla rentgenový snímek, chtěl mi osmičku vytrhnout hned. Zděšení v mém obličeji zdolal argumenty,že když mně objedná za měsíc, týden předem nebudu spát...Tak jsem se nechala přesvědčit, vrátila se na odpoledne do práce a zub šel ven ještě týž den. Nevyplachovala jsem žádnými speciálními přípravky, jen jsem pila asi týden různé nápoje s obsahem Aloe vera.

Verča (Po, 28. 2. 2011 - 20:02)

Ahoj, před 3 dny jsem byla...Ahoj, já myslím, že to je úplně normální. Poprvé mi trhali spodní osmičku a pořád mi z rány něco teklo, jako slaná voda. Před 14 dny mi trhali 3 ostatní a zase, takže bych se nebála :)

Markét (Pá, 25. 2. 2011 - 00:02)

Ahoj, před 3 dny jsem byla na vytrhnutí spodní osmičky. Žádné řezání, ani šití. Rána se mi pěkně zatáhla, ale stále mě pobolívá. Chci se zeptat, ten kdo už tyhle muka podstoupil, je normální, že z rány jde divná ,,pachuť,,? Bojím se zánětu, nebo hnisání. Moc děkuji za odpovědi. :-)

evelina (Ne, 20. 2. 2011 - 14:02)

Ahoj, mě čeká taky...Po domluvě s lékařem si myslím, že ti neschopenku napíše. Je sice za málo penízků, ale lepší, než si z toho udělat zkaženou dovolenou. Navíc ještě ani nevíš, jak dlouho se to bude hojit. Mě ve čtvrtek trhali zub a kořen, který byl oddělený od zubu. Zubař byl velice šikovný. Skoro nic jsem necítila. Horší to bylo, až to přišlo k sobě.:) Napsal mi Aulin od bolesti a výborně zabral. Beru k tomu ještě antibiotika. Kvůli tomu oddělenému kořenu mi musel naříznout dáseň, takže mám stehy. V pátek jdu na vyndání. Do rána mi natelka tvář, tak jsem ji ledovala a dnes už je napuchlá jen trošičku. I bolest je už snesitelná. Akorát se mi ještě udělala modřina z venku na spoku tváře, tak si z toho trochu v práci utahovali, jestli jsem byla určitě u zubaře :)). Neschopenku jsem si nebrala. Dalo se to díky Aulinu přežít i bez ní. Mám práci, kde nemusím chodit moc mezi lidi, takže mi to tak ani nevadilo a kolegové mě znají :)). Jinak bych o ní určitě uvažovala.Určitě není dobré si potom na tvář dávat obklady ze šalvěje nebo jiné. Ani extrémě nevyplachovat. Tím, jak by to bylo pořád ve vlhku, by to mohlo udělat spíš ostudu. Nejlepší na otoky je ledování gelovýma polštářkama. Dají se koupit v lékárně. Jako ještě mladé holce mi trhali osmičku a ještě ten den odpoledne za pomocí prášků od bolesti jsem doma pomáhala na stavbě. Tak drží palečky, ať nejsou žádné komplikace a dopadne to dobře jak tenkrát mě.

Lucka (So, 19. 2. 2011 - 13:02)

Jdu 22.2. Bojím se, ale...Ahoj, mě čeká taky trhání zubu moudrosti. Dočetla jsem se spoustu věcí, ale nikde nepiši jak budu dlouho doma. Jestli mi dají neschopenku nebo si mám nahlásit dovolenou?
Děkuji, a ahoj.

Petr (Po, 14. 2. 2011 - 21:02)

me sekali osmicky pred dvemi...Zdar lidi, chci se zeptat zítra do toho jdu a nevím jestli si mam braát za 600 kč tu tabletu do rány, přijde mi to jako tahání peněz z lidí. Jinak taky mi rostou nějak divně, jsou prostě položený na na kosti kolmo k ostatním zubům. Měl jste někdo takový případ?

-ivana- (Čt, 10. 2. 2011 - 15:02)

me sekali osmicky pred dvemi lety.mela jsem je v kostech.zakrok nic moc,ale po kouskach se zdalo ze je vyndali.potom jsem do toho dostala zanet.antibiotika,opravdova hruza.ovsem nedavno jsem byla u noveho zubare a tam mi zjistili ze mi kus korene zustal propleteny v nervu a ze musim podstoupit to cele znovu....u kazdeho asi individualni,ovsem ja mam na to smulu.takze nic pekneho.naopak.a komentar ze se nenechte zastrasit...to ne,urcite ne,ale u me to zrovna jakasi pohoda nebyla,a zda se ze nebude....nejvic mi dela problem ta chemie kterou musi clovek podstoupit od anestezie po antibiotika....

liba (St, 9. 2. 2011 - 19:02)

Tak mám asi 2 hodiny po...Jdu 22.2. Bojím se, ale Váš příspěvek jsem si přečetla jako poslední a další číst nebudu. Děkuji

Pututka (Po, 7. 2. 2011 - 16:02)

Tak mám asi 2 hodiny po trhání dolní pravé osmičky. Strašlivě jsem se bála,úplně se mi třepali ruce,ale nakonec ani umrtvení a ani trhání absolutně nebolelo. Seděla jsem v 13:55 na křesle chvilku po umrtvení. A už 14:10 jsem jela v autě domů. Tak se mě potom pan doktor zeptal jestli to bylo tak hrozný a já jsem na něj čučela jak z jara a říkám,to už jako je??? To už je jako vytržený??? :))) Takže úplná pohoda. :))

ladidas (Pá, 4. 2. 2011 - 16:02)

ahoj lidičky,tak dnes je to druhý den po zákroku a řekl bych že je to JAKŠ-TAKŠ lepší.
děkuji za radu! ale přečetl jsem si to až po tom co jsem byl v lékárně a tam mě poradili TANTUM VERDE !!! Lidičky nic lepšího jsem neměl a neviděl!!!! stojí to sice 160kč ale je to na výplach úst po zákrocích v ústech a je to PARÁDA-MÁ TO OKAMŽITÝ ÚČINEK!!!během pár vteřin je po bolesti!!!bere se to 3krát deně.Ničí to bakterie a kvasinky které se tam tvoří.OPAKUJI? TANTUM VERDE!!!FAKT SUPER LÉK!!!AHOJ

bflmka (Čt, 3. 2. 2011 - 22:02)

zkus nalgesin je teda za 60 kč 10 tablet a docela mi fungoval, je tam v letáku i napsáno na pooperační stavy a hlavně funguje za chvilku. Já ho taky užívala ale chce to asi 2 krabičky...

ladidas (Čt, 3. 2. 2011 - 21:02)

ahoj já byl na vytržrní 8 v pravo dole včera,dvě injekce,během chvíle půlka tváře umrtvená a potom vytrhával zub! na štěstí nemusel řezat dáseň ale zub se tak drolil že to vytahoval po kouskách.během 20 až 52 min. bylo povšem. po nějaké době to ale přišlo k sobě a teď je to hrůza!!!noc total probdělá,cpu se ibalginama,chladím to zmr.zeleninou a míchám v puse odvar ze šalvěje.Dnes je to den po zákroku a žádná změna bolí to jak čert,jen ibalgin mi na chvíli pomůže.zvětšila se mi uzlina v pravo a nemůžu polikat ani prd!teda můžu ale hodně stěží.kdyby jste věděli o nějakém účinku proti bolení tak napište-prosím.dík a bezbolestné ahoj..

... (Út, 1. 2. 2011 - 16:02)

Mě můj zubař vyrval půl huby.Už nemám asi 10 zubů. Povídal mi, že je lepší zub vytrhnout, než ho léčit a draze za to platit a já s ním souhlasím. A na dásnech potravu taky dobře rozmělním :)

jiřina (Út, 1. 2. 2011 - 14:02)

Ahoj, ve čtvrtek jsem byla na vyndání osmičky vpravo dole, nebyla prořezanáa rostla do tváře. Dostala jsem dvě injekce a šlo to. Ještě dneska mi to bolí, byla jsem na kontrole, ránu mám klidnou, vypláchla mi to peroxidem a ve čtvrtek mám jít na vyndání stehů. Jak dlouho by to asi mělo bolet? Také jsem na ibalginech 400. Díky Jiřina

Hugo (Pá, 28. 1. 2011 - 05:01)

Byla jsem na trhání horní...to byl ideální průběh vytržení osmičky.

Martin (Pá, 28. 1. 2011 - 02:01)

Mě o víkendu bolel zub, ale děsně, nevydržel jsem to, tak jsem jel na pohotovost. Tam mi ve 3 ráno zub povrtali, dali blombu a hotovo. Usnul jsem v 5, vzbudím se v 7, nebolí. "UF" říkám si. Pondělí večer zase bolest, ale už menší. Říkám si, to je asi dočasné, to přejde. Čtvrtek ráno se probouzím, nemůžu to vydržet, jdu k svému doktorovi. Kontroloval mi zuby, že je tam více špatných. Vytrhl mi osmičku, že byla špatná. Jdu domů šťastný, že to mám za sebou. Přijdu domů, podívám se před zrcadlo, sundám tampon a vidím, že pryč je jiný zub než který mě bolel. Tak zítra ráno nastupuji na trhání dalšího. Chladím to vodou netrpělivě čekám na osmou ráno :) Jinak trhání osmiček pokud nemáte nějaký zánět nebolí. Horší je, jak Vám trhají zub, když tam máte zánět, to bolí poměrně dost.

bflmka (St, 26. 1. 2011 - 23:01)

jasně moudráky který jsou vyrostlý tak trhání je pohodička, ale když jsou nevyrostlý, šikmě a v kosti to je teprv masakr!!!!! Ted jsem po vytrhnutí 2 ks :-(

larhette (St, 26. 1. 2011 - 22:01)

Byla jsem na trhání horní osmičky včera. Po čtyřech hodinách, co jsem se v čekárně potila hrůzou jsem vešla do ordinace, dostala jsem tři injekce, u kterých jsem ani necítila to píchnutí, doktor mi zatlačil dáseň, aby odhalil krček, vzal kleště, pořádně zatáhl a zub byl venku. Nebolelo to vůbec, jen jsem měla kvůli umrtvenému patru divný pocit při polykání. Když to umrtvení opadlo, byla to jen taková tupá bolest, která se dala v pohodě vydržet. Pila jsem brčkem a polykat jsem mohla jen opatrně, protože při sebemenším tlaku se to zas rozkrvácelo. Přes noc se ale rána zatáhla a přestala bolet a teď tam mám jen takovou malou prohlubeň. Radši pořád piju brčkem a koušu druhou stranou a dávám si velký pozor, aby se mi nic nedostalo ani do okolí rány. Tak to snad bude dobrý.

Dliška Čermákov (So, 15. 1. 2011 - 18:01)

Ahoj. Mam dotaz. Od včerejška mě bolí levý pant, tkaový ten kloub vedle ucha kterej se hejbe když se otvírá pusa. Nevěděla jsem z čeho to je, bolí mě to asi dva dny. A kamarádka mi dneska iřkala, že je možný, že je to z toho, že mi orstou moudráky. Přijde mi to teda divný, protože je to dost daleko od dásně, ale nemáte s tim někdo zkušenost že by to mohlo bejt třeba z toho? Děkji.

df (So, 15. 1. 2011 - 16:01)

Před 3 měsíci jsem byla na...fdsf

Reklama

Přidat komentář