Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Viťa (So, 31. 1. 2009 - 12:01)

Ahoj zdravím všechny které tento zákrok čeká :-) 30.1. 2009 mi ji rvali v třebíči. Než sem na tento zakrok šel hledal sem na internetu jak se tento zakrok dělá ale nenašel sem :-* a jelikož nemám co dělat tak bych vám,co na to pujdou, to rád přiblížil.....

Pokud si nedomluvite celkovou anestezii prvním krokem je injekce. Asi nejmene příjemná část ale v pohodě vydržíte :-)Provede se malý řes na dásni a mirně se nasřihne do krajů. Dalším krokem je odtlačení 8ičky od stoličky jakymsi šroubovákem. Méně příjemnou částí je vrtaní :-) Ano ten zub vám rozvrtají na maděru. ovšem nic neucítíte. Jakmile si doktor udělá "kráter" vrazí vám tam opet šroubovák a zub vam de fakto rozláme na časti které potom vytahne pak už jen vám odloupne koreny od celistní kosti a zašije :-* možná to zní hrůzostrašně ale je to větší pohoda než to vypadá :-) ničeho se nebojte je to uplná rutina :-*

Michala (St, 28. 1. 2009 - 16:01)

Ahoj Popy,jsem 5 dní po operaci 3x osmičky.Ještě že to mám za sebou.Šíleně,opravdu šíleně mě bolel krk a dozvěděla jsem se od sestřičky,že je to podrážděné po kanile,kterou ti zaváděj nosem,aby za tebe dýchal přístroj.(tedy pokud jsi byl pod celkovou narkózou..)Ta bolest v krku mě přešla po 4 dnech,bolest zubů mě furt bolí.Držím palce všem,které to čeká.

Jan (Po, 26. 1. 2009 - 21:01)

Tomáši,máš štěstí, mě taky trhali osmičku, trochu se to zkomplikovalo, je to 13 měsíců a pořád to není jako před tím. Otoky,zduření čelisti a tak.

Alice (Po, 26. 1. 2009 - 19:01)

Dnes jsem měla přijít o 8 vpravo dole.Leč ani 3 injekce mi nezabraly.Tak mám druhý termín v pátek.Doufám,že nebudu muset jít pod celk.anestezii na kliniku.

jmesser (Pá, 23. 1. 2009 - 14:01)

Mě trhaly obě horní, první asi v pětatřiceti... začalo to silnou bolestí a navštěvou pohotovosti... předal jsem lekařce i sestře nějaká ta kafíčka . Ale ouvej! Prý to je na chirurgické odstranění! Tak jsem šel po víkendu ke svému doktorovi, řekl že mě bolela osmička a co mi řekli na pohotovosti. Samo jsem se bál, byl to první zub na ex! Jen se usmal, cosi zamumlal, dal mi inijekci nebo dvě... a za 3 minuty absolutně bez bolesti byla venku..
A druhá šla letos, v rámci praventivní prohlídky... 5 možná 10 min, u nové lékařky a bylo to, a dokonce, byt se to prý nesmí dala mi zub do pytlíku a poradila jak vybělit. NIC SE NEBOJTE! :-))) A čistěte si zuby!

Tomáš (Pá, 23. 1. 2009 - 13:01)

Ahoj, mě trhali 2x8 před dvěma lety. Měl to být jen rutiní zákrok. Bohužel jsem měl pěkné zdravé a silné kořeny. Doktor se na jedné 8 zapotil 1 hodinu (vrtal tak hluboko, že se bál, aby mi nezlomil čelist. Druhá šla ven do 10 min. Taky jsem měl z toho 3 stehy. Co se týká bolesti, tak do mě museli narvat 6 injekcí, aby mi nevyprchali za tu dobu. A nakonec bolest: ŽÁDNÁ! (trocha tlaku na otoku) Doma jsem dostal horečku, ale ta byla za 2 dny pryč. Teď mám jít na druhé dvě. Jedna roste hodně nakřivo :( Opět půjdu na Karlák, kde se o mě bezbolestně postarali. Jediné na co se netěším jsou ty fronty na kontroli a zákrok. Poslouchat jak tam lidí křičí strachy je nepříjemné. Ale je to jeden nepříjemnej den a nadosmrti pokoj!!!

Nája (Čt, 22. 1. 2009 - 20:01)

Mě trhaly osmičku nahoře minulou středu, s kloktáním se to dalo zvládnout. Jednu nemám vůbec, druhou horní to někdy v budoucnu čeká a čtvrtá mi hajá jak Šípková Růženka, mamce ji už sekali a nás s bráchou to teprv čeká.

Návštěvník (Út, 20. 1. 2009 - 13:01)

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO
7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Matěj (Út, 20. 1. 2009 - 09:01)

Tak jsem se před chvílí vrátil od zubařky. aději jsem tam šel, abych věděl zda ty antibiotika zabrala.No řeknu Vám, bylo to v sobotu za 5 minut 12, protože o pár hodin později, nebo čekat až do pondělí byl by to zánět jako bejk.Ještěže to tak dopadlo,rána se prý hojí dobře.Jdu na další osmičku 2.2., tak snad to dobře dopadne :) Nechtěl jsem jí dát ven, ale prý to musí být kvůli zubům ostatním, tak nevím.

Miloš (Po, 19. 1. 2009 - 21:01)

Já byl na trhání osmiček v roce 2005 v nemocnici na Karláku.Brali mi všechny čtyři naráz, v celkové narkóze.Čekal jsem 3 měsíce na operaci a celou tu dobu jsem byl na práškách, protože ty spodní rostly dolů pod sedmičky. V den operace jsem nastoupil a druhý den ráno šel domů a pak asi 10dní marodní. Večer po operaci,když to přišlo k sobě, jsem dostal injekci a pak jsem si už doma vzal jen jeden Ataralgin a to bylo proti bolesti vše. Bral jsem ještě antibiotika kvůli zánětu, ale jinak ve srovnání před operací, o 200% lepší.Asi týden nemůže člověk pořádně jíst, ale to se nechá vydržet.Stehy se vstřebají. Já tento způsob můžu jen doporučit. Čtyři zuby za jednu bolest.

Návštěvník (Po, 19. 1. 2009 - 17:01)

Mě trhali osmičku teď před 2-ma hodinama. Ani to moc nebolí, prášek jsem si zatím nevzal, ale na noc ještě uvidím. Umrtvil mě to 3-ma injekcema (jenom píchnutí) a zub měl venku během 30 sekund. Teď to příjemné v puse není, ale můžu říct, že vrtání hlubokého kazu je mnohem horší! Za pár dní mě čeká druhá horní. Spodní mi nedělají problémy. A spodní osmičky bolí mnohem víc než horní. A nesmím teď 24 hodin jíst...

Matěj (Ne, 18. 1. 2009 - 20:01)

Radím všem nechte si napsat antibiotika po vytržení osmičky. Mě je doktor nedal, 2 dny to bylo v pohodě, pak se to tozjelo, během hodinky se to rozjelo, jel jsem žebrat o antibiotika na pohotovost....teď je to lepší,ale pořád to bolí jako k****

Deyl (So, 17. 1. 2009 - 16:01)

Moc to nebolí, trošku ten zub rozvyklá a vytáhne. Je to takový tlak spíš než bolest. Taky mě u zubařky trhali špičáky, měl sem z toho panickou hrůzu ale nakonec to nebolelo. Horší budou horní osmičky, jelikož budu nosit rovnátka nedělaly by dobrotu podle doktorky.

verda (So, 17. 1. 2009 - 15:01)

Ahoj, prosím vás má někdo skušenosti s trhání zubu (špičáky), nikdy jsem na trhání nebyla a mám strach že to bude hrozně bole:(?,a jak se to provádí to trhání, tak děkuju za odpověť

Matěj (So, 17. 1. 2009 - 11:01)

Jo ještě dodatek. Čím se živíte? Já jsem jedl zmrzku, pak takové ty jogurtové nápoje,polévku. Včera jsem viděl steak a zabil bych za něj :-))) Pijete normálně jako čaj, nebo tak? Já jen vodu a hned po jídle kloktám šlavěj,po vyčištění zubů Listerin, bojím se aby se to nezanítilo...

Matj (So, 17. 1. 2009 - 10:01)

Pro Pavla:
No já to mám 2 den dneska, ale také mě to bolí,mám také 2 stehy. Nateklé to mám jen trochu. Když nasaješ z té rány citíš něco jako jiného než krev? Taková divná chuť :)

Matěj (So, 17. 1. 2009 - 10:01)

Ahoj je to 2 den co jsem byl na trhání osmičky. Samotná zákrok vůbec nebolel, po 45 minutách páčení byl zub venku, 2 štichy a frr domů.Obklady, zmrzka. Jak to přicházelo k sobě začalo to bolet, ale Nurofen to zachránil.Dneska je to druhý den,když jako nasaji z té rány je to taková divná chuť.Hnisá to snad? Není to jako krev,ale myslím že to je jak se to hojí ne? Vyplachuji šalvějí a používám i normálně ústní vodu Listerin. Jaké máte zkušenosti?

Pavel (Pá, 16. 1. 2009 - 17:01)

Ahoj, chci se zeptat, zda je normální, že mně bolí dáseň nebo zub po extrakci osmičky, trhali mi ji před čtyřmi dny. Mám tam dva stehy, dělali mi to lokálně. Dáseň se musela řezat, neboť zub byl velký. Nemůže tam být zánět? Nateklé to nemám a k doktorovi mám strach jít. Jdu až příští týden s vytahováním stehu. Nemáte náhodou někdo podobnou zkušenost? Je to normální, že každá rána než se zhojí tak bolí? Děkuji za odpověď.

Lucka V. (Pá, 16. 1. 2009 - 08:01)

Ahoj, včera mi v narkoze provedli komplikovanou extrakci sedmičky nahoře, od probuzení z narkozy pořád kýchám, je to normální? nevíte někdo?

Renča (Pá, 16. 1. 2009 - 07:01)

O tom vytahování stehu nebudeš ani vědět. Taky jsem z toho měla strach, ale to je úplně v pohodě, já jsem měla dva stehy a vyndávali mi je šestý den.

Reklama

Přidat komentář