Reklama

Zuby moudrosti - trhání

ferdo (Pá, 14. 1. 2011 - 12:01)

jinak jsem 2. den po operaci vsech 4, jestli nekdo jeste premyslite a bojite se tak ja mohu jenom doporucit jdete na soukromou kliniku a priplatte si ze analgosedaci nebo celkovou anestezu. Mne to delali v celkove anesteze.Je to to nejlepsi co muzete udelat. I kdyz se zubaru nebojite muzete mit z vysekavani zubu v kosti docela stresujici zazitek. Uspani jenom doporucuji! hezka klinika je v pstrossove ul., P2 :)

ferdo (Pá, 14. 1. 2011 - 11:01)

ibubrofen je to nejhorsi co...srazenlivosti zabranuje aspirin a acylpyrin. Mne vyndali vsechny 4 moudraky a doporucili ibalgin stridave s paralenem...a staci mi vzit si 2xibalgin a 2x paralen za den.

pickin (Čt, 13. 1. 2011 - 10:01)

hmm mě nic nedal, a ted...ibubrofen je to nejhorsi co si muzes vzit. me na pohotovosti vynadali.ze zabranuje srazlivosti krve. krvacela jsem cely den.

Petr (Út, 16. 12. 2008 - 19:12)

Dobrý den
kouřil jsme takřka denně a zub modrosti mi trhali 20.11.2008 a do dneška jsme se z toho nevzpamatoval a cigaretu jsme do pusy nevzal. Cigarety zhoršují stav hojení na to vlký pozor ! Trhání osmiček není zase tak banální zákrok jak se může na první pohled zdát ! Osobně nedoporučuji
.

Petra (Pá, 12. 12. 2008 - 16:12)

to Jarka - díky za radu! už máme maroda doma, tak budem zmrlinovat :-)

Jarka (Pá, 12. 12. 2008 - 11:12)

Petro, ideální jsou jogurty, zmrzlina, prostě všechno, co se nemusí kousat. A na pusu je ideální zmražený hrášek, krásně se přizpůsobí tváří a netlačí jako např. pytlík s ledem. Hodně zdaru :-)

Jiri (Pá, 12. 12. 2008 - 11:12)

Me by jen zajimalo, jak se to resilo drive, kdyz nebyli stomatologove. Lidstvo tu prece existuje tisice let. Jak resi zuby zvirata v prirode? Vypadl by zub sam od sebe? Me totiz jeste nikdy nikdy v zivote zub netrhal...

Martina (Pá, 12. 12. 2008 - 11:12)

Dnes jsem byla poprvé trhat osmičku, horní, která je prý lepší než ta spodní. Dostala jsem injekci, která vůbec nebolela a samotné trhání, nebo spíše páčení zubu taky nebolelo, ale bylo to trochu nepříjemné. Zub byl venku asi za 5 minut, ale zůstal tam jeden kořen, který byl zamotaný do kořene sedmičky. Dostat ven ten kořen trvalo asi pul hodiny a to už taková pohoda nebyla. Pan doktor se tam nemohl dostat a málem mi natrhl pusu, ale nakonec to odtama vydoloval (za pomocí jakési speciální vrtačky z které drnčí celá hlava) Ted, 3 hodiny poté už se to dostává k sobě a navíc vypadám jako oběť domácího násilí, mám oteklou půlku tváře a rty, neustále plivu krev. Prý takovou horní osmičku ještě neviděli. Snad za to utrpení budu mít v budoucnu alespoň snadný porod:)

Petra (Čt, 11. 12. 2008 - 11:12)

Ahoj, chtěla bych se zeptat těch, co už mají trhání osmičky za sebou, jak je to potom s jídlem - manžel na to jde zítra a nevíme, kdy bude moct asi jíst a co. Jestli je potřeba nějaká tekutší strava apod. Abych věděla, co na víkend nakoupit... Prášky od bolesti a spoustu ledu v mrazáku už teda máme :-))

Hanka (Út, 9. 12. 2008 - 14:12)

Ahoj, chci se jen zeptat jestli nekdo víte po jak dlouhé době po vyndání moudráků si můžu zapálit?

pavel (Po, 8. 12. 2008 - 21:12)

Ahoj všem,poradí mi někdo kde a zakolik trhají zuby při plnm uspání.Případně kontakt.Předem moc děkuji.

Dana (Pá, 5. 12. 2008 - 17:12)

Ahoj, ve středu mi trhali dolní osmičku. Musel mi rozřezat dáseň tak tam ted dost stehů a hrozně mi to vadí. Ve čtvrtek jdu na vytažení stehů.Chtěla jsem se zeptat, jestli to vytahování stehů bolí?Díky

Jarda (Pá, 5. 12. 2008 - 14:12)

Vcera jsem absolvoval trhani dolni osmicky. Rostla stranou a ohrozovala okolni zdrave zuby, jak mi bylo receno panem doktorem :). Trhani vcetne umrtveni trvalo asi hodinu. Mel jsem docela strach jeste umocneny ze vzpominek detstvi. Musim, ale rici, ze po umrtveni jsem vubec nic necitil. Injekce sama o sobe taky nebolela. Mnohem horsi jsou bolesti pote. Az se zub probral, tak zacalo cele jeho okoli dost bolet. Doktor mi poradil, ze se rozhodne nemaji vyplachovat usta ani tam neprejizdet jazykem kvuli stehum. Takze bolesti zatim tlumim ibalginem a ledem. Snad to brzy prejde. PS:pokud Vas to po umrtveni stale boli sdelte to doktorovi. Ja jsem tak udelal, jeste jednou mi to pichnul a bylo po bolesti.

Lucie (Čt, 4. 12. 2008 - 12:12)

Ahoj, dnes v 8hod ráno jsem byla na trhání moudráku (vlevo nahoře), bylo to úplně v pohodě, trvalo to jen pár sekund, jen teď to přichází k sobě a začíná bolet. Chtěla bych vás poprosit o radu: kdy můžu začít pomalu jíst? Děkuju.

Martina (St, 3. 12. 2008 - 21:12)

Ahoj lidi.Byla jsem na trhání před 2 dny.Trvalo to celkem 2minuty i s injekcí,pořád jsem čekala nějaké psycho (srdce mi bušilo nehorázně),ale naprostá pohoda.Bolelo to víc jen odpoledne. Druhý den už v klidu. Samotný zákrom byl příjemně jší než vrtání zubu. Měla jsem sto chutí mu říct, ať mi vytrhne i tu druhou osmičku, jaká mi to přišla pohoda.

Martin (Po, 1. 12. 2008 - 18:12)

Před několika hodinama mi vytrhl pan Doktor horní osmičku,začíná to trochu pobolívat. Když to shrnu tak asi nejvíc bolelo píchnutí injekce.Doufejme, že to nebude zlobit.

Leniiik (So, 29. 11. 2008 - 18:11)

Ahojky,
ja byla vcera na obe horni osmicky, mela jsem z toho strasny strach, protoze jsem od kazdeho slysela jak je to strasne, ale nakonec to vubec tak hrozne nebylo. Neprijemne byly injekce na umrtveni, ale potom jsem vubec nic necitila, se zubama parkrat skubnul a behem par minut bylo po vsem;) Doma jsem si vzala ibalgin a ani to neboli, jen kdyz si tam sahnu. Jediny problem je, ze mam od vcera porad obe tvare opuchle a vypadam jak krecek...tak doufam,ze to brzy prejde;)

Petr (So, 29. 11. 2008 - 09:11)

zdravím, ve středu jsem byl na vytržení dolního pravého zubu moudrosti a dnes je sobota a bolí to jako čert. Samotný zákrok trval asi tak 1 hodinu a poté asi za tři hodiny přišly bolesti, které trvají s nepatrnými přestávkami dodnes. Po 6 hodinách střídám vyplachování a Ibalginem ale nepomáhá to. Ve čtvrtek jsme dostal ještě horečku 39 a poté jsem navštívil pohotovost. Dostal jsme dren a antibiotika. V pátek odpoledne se zdálo že bude vše již ok ale kolem 8:00 hodiny večerní se dostavili opětovné bolesti. Může mi někdo poradit z vlastní zkušenosti co bych měl vyzkoušet nebo co udělat ? Děkuji a budu vděčen za jakoukoliv radu. děkuji Petr

Jitka (St, 19. 11. 2008 - 20:11)

Lindo jsem ráda, že jsem to zvládla. Včera jsem byla na vytažení stehů a bylo to v pohodě. To léčení po vytrhnutí bylo dobrý, čekala jsem to horší. Takže se to dá vydržet. Lindo, žádný zvuky jsem neslašela. On mi to tam jěka vrtal, že odděloval kořeny od sebe, tak jsem nic neslyšela, byla jsem jaksi mimo.. Ale neboj se, zvládneš to taky. Já jdu ještě jednou 25.11. opět na moudrák, ale na druhé straně - vpravo taky operativně. Trochu se bojí, ale říkám si, když jsem přežila tento tak musím i ten poslední.

Marta (St, 19. 11. 2008 - 14:11)

Pro Páju:to jsi se asi spletl(a)!!!!! Tady se píše o trhání zubů,né o Hubnutí.Čti!!!!

Reklama

Přidat komentář