Reklama

Zlomená noha..

Petr (Po, 6. 6. 2011 - 14:06)

ja mam v lednu po operaci...To je nemilé .. ale se šrouby budeš muset určitě vydržet. Sám mám sešroubování nohy za sebou :) Ale co ti mohu doporučit na otok a na rychlejší zahojení ran je Wobenzym. I doktor se divil, jak rychle se mi rány hojí!

pišta (St, 1. 6. 2011 - 11:06)

ja mam v lednu po operaci...Mňa operovali na viacnásobnú zlomeninu vonkajšieho členka v apríly/duben/ 2006 v Bratislave -Kramároch.Na lýtkovú kosť mi dali kovovú dlahu a 8 malých šróbikov a z vútornej strany som nal jeden obrovský ten to mal celé sťahovať dokopy.Ten išiel cez celú nohu ,holennú kosť,až do kosti lýtkovej.Ten vybrali prvý po 4 mesiacoch,zvyšok po roku.Keď sa niečo dotýkalo tej kovovej dlahy, tak to bolelo a tak som nosil iba takú obuv čo nesiahala po železo.Pri záťaži členok opuchol jak balón a bolel, tak som vonku behal na barlách.Stále tam to železo zavadzalo a ako keby tlačilo na niečo ,tak som nemal plnú hybnosť.Po vybratí kovovej dlahy a šróbov sa to pomaly zlepšovalo a ešte po pol roku na večšie vzdialenosti som si bral barle ,lebo to silne opúchalo,ešte som mal kŕče a všeliaké brnenia v prstoch a pod.radosti.Dnes po 5 rokoch už nemám žiadne bolesti ,ale členok má dáky iný tvar ,ako pred operáciou.Funguje dobre a jazva sa pekne zatiahla a hoci je velká skoro ju nevidno.Operovali ma preto ,že som bol po štyridsadke a iba v sadre sa to bude hojiť dlho a buden 9 mesiacov na barlách.Užil som si bolestivú operáciu, na barlách som bol 18 mesiacov som rád,že chodím,ale sadru som mal len 4 týždne.Podobných operácí na Kramároch robia vela a málokdo bol bez kompliákácií, pokial mu nevybrali železo z nohy.Jazva sa zatiahla dobre asi preto ,že mňa nešili,ale mal som 28 kovových pinov,skoro jeden na druhom.Janka máš pred sebou ešte dlhú a bolestivú cestu ,jediným liekom pre teba je čas, dúfam že pri vyberaní šóbov ti nezanesú dáku infekciu do nohy,poznám asi desiatich čo majú to isté ,alebo podobné,ako ja a u dvoch sa im to podarilo.Jediné pozitývum vidím v tom,že druhý rez vedú v tej istej jazve ako prvý,takže okrasa bude iba jedna.Ja som do vybratia šróbov nemohol tú labu používať normaálne ,lebo stále puchla a bolela a nepomáhali ani masáže,masti,kúpele- nič.Neiem čo ti operovali, len si uviedla ,že tam nechali na rok šróby,tak si myslím ,že musíš ešte pol roka počkať ,kým pôjdu von a potom to riadne rozhýbať. ahoj Števo !

jana (Út, 31. 5. 2011 - 12:05)

ahoj je tady někdo kdo má v...ja mam v lednu po operaci zlomene nohy a mam v ni srouby, do dnesniho dne me porad boli, mam ji nateklou a nemuzu poradne chodit, nevim co uz delat, srouby mi vyndaji az po roce

hohoho (Út, 24. 5. 2011 - 19:05)

Ahojte všichni ma 19 lét...Hm dobrý výmysl to mě pobavilo.

Markéta (Po, 16. 5. 2011 - 14:05)

větší píčovinu jsem...Tak to nečti,však tě nikdo nenutí

berušenečka (Út, 10. 5. 2011 - 22:05)

Ahojte všichni ma 19 lét...větší píčovinu jsem ještě nečetla.

mirda (Po, 2. 5. 2011 - 13:05)

Ahoj lidi, před 4 tydnama...Ahoj, přesně můj příběh. Mě se to stalo na konci března podobně jako tobě akorát že nemám sádru, ale jenom ortézu a jsem pajdák o berlích. A je to neskutečně dlouhý nic nemůžeš na váhu radši nechodím, páč bych z toho měl ještě větší psychickou újmu. Chybí mi fitko chodit mezi lidi.... , ale ve středu už bych měl být zdráv tak se těším. Mám naplánované akce a doufám že budu moc aspoň trochu chodit.. Jinak mě tvůj příspěvek neskutečně pobavil málem jsem upadl ze židle smíchy.... PA

Markéta (So, 23. 4. 2011 - 10:04)

Ahoj,mám eště nohu sádře...Tak to ti nezávidím nicméně vím jak ti je taky budu mít sádru ještě dlouho,naštěstí je už dobré počasí a dá se chodit ven.

mh (Pá, 22. 4. 2011 - 20:04)

Ahoj,mám eště nohu sádře eště na mšsíc!!!!

Markéta (So, 16. 4. 2011 - 17:04)

Ahoj lidi, před 4 tydnama...A chodila jsi o berlích Týno?Já mám momentálně také nohu v sádře-nechodící takže se belhám s berlama,ale zvládám chodit do města,po obchodech apod.Taky mívám depku z toho kolik vážím,ale momentálně jsem zhubla.Ale na dlaních mám puchýře-s berlí.

týnka (Pá, 15. 4. 2011 - 20:04)

Ahoj lidi, před 4 tydnama jsem se neskutečně ožrala a probrala jsem se v 8 rano ve své posteli s nepředstavitelnou bolestí nártu. Ještě jsem ji měla jak z praku, tak jsme počkali, než vystřízlivim a jeli na RTG. Zlomená zánártní kost. Málem mi jeblo, když mi řekli 3,5 tydne noha v sadře-já denně ve fitku, každý den běhání. Teď mi sádru sundali, konečně jsem se mohla zvážit-mám zdeformovanou postavu- samej špek z 55kg na 60kg, mám deprese a navíc na tu nohu ještě ani šlápnout nemůžu. Noha má modro fialovo zeleno žlutou barvu a vypadá odporně, myslíte že je to normální? Za jak dlouho budu moct aspon chodit? Noha v sádře mi způsobila psychickou újmu a je ze mě tlustý prase. :-(

mh (So, 2. 4. 2011 - 21:04)

ted mám sádru a berle spadla na mě bráná fotbalová.

mh (So, 2. 4. 2011 - 13:04)

já jsem měl taky zlomenou nohu ha ha!!!!!

Jelena (Po, 21. 3. 2011 - 17:03)

Ahojík .. koukám že nejsem tu sama. Tak já před třemi týdny šla bruslit poprvé letos , byl krásný den sluníčkový a já si vzala nové brusle , nějak jsem se v nich necejtila. Manžel učil synka bruslit a já si jezdila po rybníku a když jsme se rozhodli jít domů a kluci byli opodál řekla jsem si že udělám ještě jedno kolo a ehle blbě jsem se rozjela dostala jsem smyk a ležela dole , podjela mi noha a tak tak a spadla bych hlavou nazem ale nohu už jsem nevytočila a cítila jsem jak to křuplo, Volám manžela že mám asi zlomenou nohu a během sekundy jsem dostala takovou křeč že jsem se nemohla ani nadechnout , Manžel nechal kluka na břehu a vrátil se pro mě a já zázrakem se blížila po čtyřech k němu . Mám sádru na 6 týdnu a dnes je to 3 tejdny takže ještě půlka a pak mě čeká rehabka , od 3 let bruslím a tohle. Škoda že nemám pojistku.

Petr ponkloid (Po, 14. 2. 2011 - 12:02)

Lezim v posteli a brouzdam po...to je hrůza co si vymýšlíš

sisinka224503 (Po, 14. 2. 2011 - 12:02)

Ahojky lidi před týdnem...Ahoj tak to ti nezávidím to je fakt smůla že se ti to stalo ve svatební den.Já mám ted' taky zlomenou nohu ale můžu si za to sama protože jsem machrovala před jedním klukem jak umím skvěle bruslit ale vymstilo se mi to naštěstí mám sádru jen pod koleno a ted' už i podpadek tak nemusím chodit o berlích.

sandralisa 2256 (Ne, 13. 2. 2011 - 13:02)

Ahojky lidi před týdnem jsem měla mít svatbu,ale před kostelem jsem spadla a zlomila jsem si nohu,kterou mi dali celou do sádry na 8 týdnů.Sakra to je smůla a to se mi muselo stát ve svatební den,noha bolí jak čert a špatně se mi spí s tou sádrou jsem celá rozlámaná.Takže svatbu musíme odložit dokud nebudu v pořádku to je fakt pech.

mirek (Ne, 30. 1. 2011 - 14:01)

Tak to ti nezavidim:-((((s takovou sadrou se asi neda normalne fungovat:-(kolik ti je?

Katka (So, 29. 1. 2011 - 09:01)

Lezim v posteli a brouzdam po netu a narazila jsem na tyto stranky, nevim, jestli jsou zde jen uchylove nebo i normalni lidi, ale i presto se podelim o svuj pribeh. Jsem hvezda, valim si to pekne po sjezdovce kdyz prisel maly skokanek, tak si rikam proc ne? Skocila jsem a dopadla, nejak se mi podlomila noha a ja hodila krysu jako hrom. Kdyz jsem se pokusila vstat zjistila jsem, ze me nejak neposloucha prava noha. Mrknu na ni a nic jsem nevidela, ale pak to zacalo, takovou bolest jsem jeste nezazila, Takze snezny skutr, sanitka a nemocnice. Rentgen, a diagnosa. Zlomena noha pod kolenem a tesne nad kotnikem, super, ale nastesti to nebylo dislokovane, tak me poslali na sadrovnu a zacali davat sadrovou dlahu, nikomu to nepreji. Sadra az po prdel. Se slovy, ze se mam stavit za tri dny na kontrolu jsem se odbelhala domu a ted lezim v posteli. Jsem zvedava, co mi reknou na kontrole, ale pry to budu mit ca. 2-3 mesice, super dovolena. Ale lyzovat neprestanu.

karel_jednicka (Po, 10. 1. 2011 - 16:01)

Ahojte všichni ma 19 lét...Je skoro zazrak, ze takhle dementni sadrouchyl dokazal vubec zapnout pc...

Reklama

Přidat komentář