Reklama

Imunita a její posilnění přírodními prostředky

V podzimním a zimním období opět začíná hrozit nachlazení a chřipka. Zejména, pokud dochází k velkým teplotním výkyvům, což se v poslední době děje velmi často. Virům a bakteriím se daří při každém oteplení.

Imunitní sytém můžeme posilnit zdravou stravou, otužováním a bezpečnými přírodními prostředky bez vedlejších účinků.

Pokud má někdo imunitu dlouhodobě oslabenou, je nejvhodnější vitamínové prostředky a bylinky střídat. Většinou je to účinnější než pokud dlouhodobě užíváme jeden a ten samý preparát.

Česnek
Lze ho konzumovat v syrové podobě. Jde o velmi účinné přírodní antibiotikum. Bohužel konzumace dělá potíže některým lidem s oslabeným žlučníkem. Též zápach česneku není každému po vůni. Možnou alternativou jsou potravinové doplňky s redukovaným zápachem. Česnek navíc pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu.

Šťáva z celých listů aloe vera
Má silné protibakteriální, protivirové a protikvasinkové účinky. Velmi účinně upravuje trávení a společně s acidophilem upravuje střevní mikroflóru, což je základ pro celkovou imunitu organismu. Pokud je střevní mikroflóra narušena a člověk trpí candidózou, je snížená celková imunita organismu a dochází k opakování infekcí horních cest dýchacích, zánětů nosních dutin, angín, zánětů středního uchaí?

Reklama

Vitamín C
Antioxidant. Působí preventivně proti nachlazení. Pokud na vás jsou první příznaky onemocnění, je vhodné zvýšit dávku na 3 g denně. Ester - C je nová forma vitamínu C, která nedráždí trávicí trakt a je více využita organismem.

Oregano
Další přírodní antibiotikum, které působí proti bakteriím, virům a plísním v organismu. Pomáhá při onemocnění dýchacích cest, kožních a střevních infekcích.

Vironal
Bioinformační bylinný přípravek, který harmonizuje dráhu plic a tlustého střeva, což má velký význam pro schopnost organismu bránit se infekcím. Při užívání tohoto přípravku k posilnění obranyschopnosti (2x-3x 6 kapek) může dojít k přechodnému zhoršení potíží či výskytu dřívějších problémů, což je tzv. reverzní ozdravná reakce. V tomto případě je třeba snížit dávkování a po několika dnech, kdy se stav upraví, opět dávku zvýšit. Při akutních infekcích se užívají dávky maximální (3x 9 kapek).

Viraloe - ústní sprej
Směs šťávy z aloe, propolisu, výtažku z grepfruitových semínek a éterických olejů. Ochraňuje dutinu ústní před infekcí. Pomáhá při nachlazení, bolesti v krku a kašli.

Spiron
Směs éterický olejů a bioinformací ve spreji. Pomáhá dezinfikovat ovzduší doma , na pracovišti či v ordinacích. Vhodné použít zejména v období chřipkových epidemií. V hromadných dopravních prostředcích se lze chránit nastříkáním Spironu na šálu či kapesník. Pomáhá též při nervových vyčerpáních, bolestech hlavy a depresích.

Extrakt z Shiitake, Reishi, Maitake
Při silně oslabené imunitě, onkologických onemocněních, po chemoterapii a ozařování, jaterním onemocnění je vhodné imunitu posilovat houbami Shiitake, Reishi, Maitake .

Unikátní kombinace vitamínů podporující imunitu a rostlin - bezinka, echinacea a astragalus.  Obsahuje 7 vědecky studovaných látek podporujících imunitu - vitamíny A, C, B6, B12, D, kyselinu listovou a zinek.  

Autor: mk

Reklama

Komentáře

m (Ne, 9. 9. 2007 - 22:09)
Zkoušel někdo z vás betaglukan či imunobuster? V poslední době nějak trpím na mykózy a byli mi tyto přípravky doporučeny na zvýšení imunity.
ALVEO.PINKY"se… (Čt, 19. 2. 2009 - 07:02)
Já mám výborné zkušenosti s Alveem.
Návštěvník (Čt, 19. 2. 2009 - 08:02)
Dealere bláznivej.
Jenifer (Čt, 19. 2. 2009 - 12:02)
Na zvýšní imunity je dobrý Lactoter, Betaglukany, Wobenzym, vit C,Zn a Se. V zimě chodit dodně ven, pobývat na horách, sportovat na čerstvém vzduchu a jíst střídmě.
ALVEO.PINKY"se… (Čt, 19. 2. 2009 - 13:02)
Já nejsem dealer, ani být nemohu, protože Akuna žádné nemá!!!!
Anna (So, 28. 2. 2009 - 02:02)
Alveo užívám devět let (i Mastervit a Onyx Plus ),nevím co je to marodit. Kvalita a účinnost!!!
Návštěvník (So, 28. 2. 2009 - 08:02)
Správně Aničko, jedině kvalitní tekuté produkty, žádné chemiké bobule, či kapsle, nebo jak se těm náhražkám říká.
Linda (Ne, 18. 4. 2010 - 22:04)
Zdravím všechny, mě nejlíp zabírá echinacea - kapky. http://www.aromatica.cz/bylinne-kapky/echinaceove-bylinne-kapky
janakolova (Ne, 9. 5. 2010 - 21:05)
Mně na zvýšení imunity skvěle zabral curenzym, mohu všem jen doporučit. Tři roky jsem každou zimu bojovala s chřipkou, letos mám díky curenzymu konečně pokoj
pozor (St, 12. 5. 2010 - 11:05)
POZOR - curenzym je neúčinný! Vyjde levněji, protože to je doplnění potravy nikoliv lék, ale pro doplnění potravy je to poměrně drahé. Například podravka je levnější. Slyšel jsem, že se vydává za lék enzymoterapii, což je velký podvod. Toto doplnění potravy nemůže nahradit lék např. Wobenzym.
Hanka (Pá, 28. 5. 2010 - 10:05)
Mně osobně curenzym pomohl, a vůbec mi nepřišlo, že je to „jen“ doplněk, jsme ráda, že je rostlinný a necpu do sebe chemii. A to nemluvím o tom, že Wobenzym mi způsoboval průjmy!
Stanislav (Út, 22. 6. 2010 - 10:06)
Tak už jsem měl možnost tyto dva produkty porovnat a jednoznačně teda jedině Wobenzym, když už je potřeba léčby.
Lenička (Po, 30. 8. 2010 - 15:08)
Tak už jsem měl možnost...Doufám, že vám nerozourá střevní mikrofloru jako mně...cur enzym alespoň nemá ty bestiální vedlejší účinky
¨Nezajímavější… (Čt, 30. 9. 2010 - 16:09)
http://chlorellamrmia.blogspot.com

poučné a zajímavé články a navíc řešení které neřeší jen jednu radu,ale všechny komplexně.

Fakt to stojí za podívání.
karolína mikešová (Pá, 19. 11. 2010 - 17:11)
Na posílení organismu jsou dobré i sauny. Ani nejsou drahé: cca 60,- korun a jste v pohodě. více píšou na www.zapakatel.cz
jája (St, 23. 1. 2013 - 15:01)
Prosím, nemohl byste mi...Můj přítel měl dlouhodobě akné na tváři.Nic nepomáhalo až jsme vyzkoušeli Kittlovu mast.Obsahuje síru,během týdne se začalo akné ztrácet. Stojí kolem 200 kč a objednají vám ji i v lékárně.
Dara (Čt, 14. 2. 2013 - 11:02)
Na posílení organismu jsou...Saunu mám ráda, zvlášť teď v zimě, je to jediné kde se pořádně prohřeju a otužím zároveň, kromě sauny mi pomáhá na imunitu a hlavně při nemoci a užívání antobiotik laktobacily imunit.
Eva (So, 14. 9. 2013 - 22:09)
Sauno ráda nemám vůbec! Pro mě nejlepší PreveMax. Užívám ho ted, když už je takové škaredé počasí a zatím se držím. Manžel byl nedávno nemocný, vzal si ho a už duhý den mui bylo o mnoho lépe.
Sandra (Pá, 27. 6. 2014 - 14:06)
Já se teda snažím tu imunitu posilovat hlavně přírodními prostředky, ale hlavně sama u sebe, spousta lidí si myslí, že když se dál poženou jako fretky a k tomu budou polykat zázračně drahé vitamíny, všechno bude ok, ale ono samozřejmě nebude. Doporučuju každému, aby nejprve začal u sebe, změnil svůj styl a přístup k života (myslím, že není nutné říkat jak, protože každý, kdo dělá něco špatně, o tom většinou moc dobře ví) a na posílení imunity zkusit raději mnohem šetrnější probiotika, která jsou též na přírodní bázi. Určitě je lepší jíst klidně půl roku biopron forte než třeba jen měsíc do sebe cpát ty chemické cosi..
šárka (Čt, 20. 8. 2015 - 10:08)
Česnek je sice fajn, ale pro lidi s citlivým žaludkem a nosem nic moc. Hlavně pokud chodíte do práce :D Takže to u mě padá. Céčko si občas beru, ale u něho nemám pocit, že by mi nějak extra pomáhalo, takže to jsem vysadila. Na radu kamarádky jsem zkusila biopron forte - probiotika a s těmi jsem spokojená. Účinek tedy nebyl ze dne na den, ale postupný a moje imunita je mnohem silnější a já tak každou chvilku nejsem nachlazená. Stačilo, když jsem potkala někoho s nachlazením a už jsem to měla jisté :/ Navíc jsem vypozorovala, že mi to pomáhá i na nafouklé břicho, které mě často trápilo
Monča (Út, 7. 11. 2017 - 10:11)
Pokud byste si ctela posilovani imunity ulehcit, doporucim kvalitni superpotraviny blendea supergreens a cesky prodetox - skvele a cenove dostupne vyrobky... podrobneji zde v clanku -- https://www.slimming.cz/posileni-imunity-babske-rady/
Monika (Út, 5. 12. 2017 - 10:12)
Uzotecny clanek o lecich pro podporu imunity najdete zde -- https://www.slimming.cz/leky-na-posileni-imunity/
Šarka (St, 28. 10. 2020 - 14:10)
a probiotika laktobacilky pro děti a laktobacily pro dospělé z naturevia. Jsou totiž nejlepší
Sara (So, 21. 11. 2020 - 18:11)
probiotika jsou na posílení imunity opravdu nejlepší
Ingrid (Po, 31. 10. 2022 - 10:10)
No, já si myslím, že doplňky na imunitu jsou potřeba. Jasně, ovoce, zelenina, ale v tom je málo na to, abysme doplnily vše potřebné... proto ty doplňky. Já užívám tento https://www.alpik.cz/bio-imunita-a-energie-royal-green-60-kapsli/ a jsem spokojená :)
Iva (Pá, 11. 11. 2022 - 22:11)
Souhlasím. Probiotika jsou základ. Jak vynechám, hned to poznám. Já mám teda navíc problém s kůží (ekzém, koutky), potřebuju doplnit Béčko. Máte radu, co s tím? Jsou třeba i nějaká probiotika s vit B?
danuska (So, 19. 11. 2022 - 22:11)
ahoj, ja to poznala na sobe hlave po porodu,ze mam malo becka, kdyz se mi delaly prave koutky a mela jsem obr chut na pivo :D tak nez abych po vecerech nasavala (a ani jsem nemohla), tak jsem zkusila prave doplnit becko v kombinaci s probiotiky
Návštěvník (Pá, 25. 11. 2022 - 18:11)
ahoj, ja to poznala na sobe hlave po porodu,ze mam malo becka, kdyz se mi delaly prave koutky a mela jsem obr chut na pivo :D tak nez abych po vecerech nasavala (a ani jsem nemohla), tak jsem zkusila prave doplnit becko v kombinaci s probiotiky
Ditushka (Po, 28. 11. 2022 - 17:11)
Jooo, to jsem měla stejně :D No, já jsem to vyřešila tím, že jsem Béčko začala doplňovat. Vybrala jsem si tento doplněk https://www.alpik.cz/super-vitamin-b-complex-puhdistamo-30-kapsli/, a ten mi teda pomohl maximálně.
Diana (Po, 19. 12. 2022 - 14:12)
Béčko je pro tělo hodně důležité. Sama ho užívám a musím říct, že se mi díky tomu vytratila obtížná bolest hlavy, která mě docela trápila. Jinak alpik shop znám, je to perfektní shop :) Taky od nich kupuju doplňky stravy. Vyhovuje mi, že mají bio a eko produkty.
Nikol (Pá, 3. 2. 2023 - 00:02)
Holky, máte tip na dobrý multivitím, který bych mohla užívat nejen já, ale i celá rodina?
Jiřka (Čt, 2. 3. 2023 - 23:03)
Multivitamíny jsou důležité a taky jsou hodně potřebné pro organismus. Já jsem hledala multivitamín takový, aby byl hlavně vhodný pro ženy. Proto jsem si koupila tento https://www.alpik.cz/40-plus-woman-multivitamin-natural-multivitamin-pro-zeny-60-kapsli-viridian/ a musím říct, že ten je perfektní a mě osobně maximálně vyhovuje.
Gábina (Ne, 26. 3. 2023 - 21:03)
Prosím tě a tento multivitamín je vhodný pro ženy? Nebo teda myslím to tak, zda jsou vhodné přímo na potřeby žen :) Já bych chtěla začít užívat multivitamín, ale právě takový, aby byl pro ženy.
Návštěvník (Po, 8. 5. 2023 - 07:05)
Hele, dealerko, v názvu odkazu je, že je určený pro ženy. Tak pro krtky určený asi nebude.
Jiřka (Ne, 7. 5. 2023 - 23:05)
Ano, tento je přímo vhodný pro ženy. Podle toho jsem ho taky vybírala. Je přesně určen pro potřeby žen a mě osobně skvěle sedne. Ale mrkni na alpika, tam k tomu mají veškeré info :)
Saraj (Pá, 27. 5. 2016 - 14:05)
U nás doma sázíme na česnek, ať už přírodní nebo v kapslích z lékárny, pravidelnou konzumaci ovoce a zeleniny, vyváženou stravu a vše je ok. Dětem ještě preventivně v chřipkové sezoně kupujeme Imunilky Jankar, které mi doporučila kolegyně.
Default User Image
Zuzka (St, 14. 2. 2024 - 21:02)

Přiznám se, že jsem zkoušela různé přírodní přípravky na lepší imunitu, ale nic mi tak nějak moc nepomáhalo. Ale dobrou zkušenost mám nakonec s přípravkem Preventan Akut, který dokáže vlastně zlepšovat imunitu už v ústech. 

Reklama