Reklama

Nebezpečná tvorba hlenu

Kromě mléka a mléčných výrobků se hlen tvoří také při konzumaci koncentrovaných proteinů jako maso, sýry a vejce. Husté proteiny zbavené přirozených vlastností (např. uvařené) jsou nesnadno stravitelné. Jsou v pořádku pouze tehdy, jestliže obsahují živé enzymy, které pomáhají trávení.

Většina moderních jídel a potravin je už uvařena nebo tepelně zpracovaná, sterilovaná, mražená, znovu ohřívaná atd. a jejich enzymy jsou už zničené. Proteinové řetězce a mastné kyseliny jsou tedy těsně shluknuty a neobsahují žádné samotrávicí enzymy. Přijímáme proteiny a tuky a snažíme se je v žaludku odbourat; ale bez enzymů a jiných faktorů, které jsou při rozkládání těchto látek podstatné.

Místo aby byly tyto denaturované částečky potravy v žaludku správně stráveny, dostávají se dál do tenkého střeva nerozložené (nestrávené) a odtud do krevního oběhu pomocí činnosti mikroorganismů jako candida, E. coli atd., které umožňují nestráveným proteinům proniknout do krve. Tak se zhroutí nejen bariéra filtru mezi střevem a krví, ale i imunitní dozor.

Obzvlášť takové zdravotní potíže jako kolitida, syndrom podrážděného střeva, enterokolitida a břišní potíže jsou náznakem, že ve střevě, zvláště v tenkém střevě, je značný zánět i velké množství hlenových usazenin, infikovaných patogeny a jinými toxiny.

Vytvoří se pseudostřevní stěna, ve skutečnosti silná vrstva hlenu a vláknitého materiálu, která je vytvořená z živých a mrtvých baktérií, hub a enterovirů. Jakmile odumřou, vždycky nezmizí, ale zůstávají jako mrtvá hmota; pak zvápenatí a ztvrdnou, čímž vytvoří obložení z pseudotkání nalepené na skutečné střevní stěně. Zde se dobře daří velkému počtu nepříjemných mikroorganismů.

Reklama

Arterioskleróza, roztroušená skleróza, mukopolysacharidové onemocnění, cysty atd., jsou různá stadia téhož procesu hromadění hlenu a toxinů v různých tělesných orgánech a systémech.

Dodáním enzymů např. formou čerstvého zeleninového salátu ke každému koncentrovanému jídlu můžeme napomoci trávicímu procesu a omezit tvorbu hlenu.

Reklama

Komentáře

Božena (Ne, 3. 4. 2016 - 13:04)
Já mám také už dlouhodobě chrinicky ucpaný nos a myslím,že nejdůležitější je strava. A to syrová,nevařená,která nezahleňuje.Takže- ovoce,zelenina a ořechy. Toť vše.
:(žena (Po, 4. 4. 2016 - 12:04)
Já mám také už...A hl. néjist mléčné potraviny.BML strava
Všem: (Út, 3. 5. 2016 - 10:05)
No ja som zo Slovenska a mám...BIOPAROX NEPOUŽIVAT JE NEBEZPEČNÝ. UŽ HO STAHLI Z PRODEJE
Katka (Po, 9. 5. 2016 - 04:05)
U mé dcery byly podobné...Jak stara je Vase dcera?
Jogín (St, 11. 10. 2017 - 19:10)
Začněte jíst indická nebo mexická jídla - pálivá, s kari, se zázvorem, s chilli a uvidíte, jak vás to odhlení. No nějaký čas budete asi kašlat.
Marie (Po, 6. 11. 2017 - 18:11)
Kde seženu jablečný ocet?...Normálně v prodejně potravin, např. v nějakém supermarketu.
Věra (Po, 6. 11. 2017 - 21:11)
Normálně v prodejně...Lépe někde ve zdravé výživě, měl by být vždy raději bio a raw.
Lubomír (Pá, 8. 12. 2017 - 14:12)
Kde seženu jablečný ocet?...Koupíš ho v každém obchodě a nebo si ho vyrob.Jablkovové šlupky i ohryzek.Půl litra převařené vody a půl litra octu.Zalít do jedné litrové lahve.Nechat dva týdny odležet.A jeto hotovo.
Jaromír (Pá, 16. 2. 2018 - 10:02)
V poslední době mám...Podobné příznaky mohou být nervového typu .Nadměrná tvorba slin v tomto případě může znamenat skrytý reflux žaludečních š´táv.Sliny jsou zásadité , snaží se neutralizovat kyselost.Mám s tím zkušenost
Iva (Ne, 4. 3. 2018 - 08:03)
Asi mám zápal plic,ale...Neboj se, na tvoje kouření, nekouření se na rtg nepřijde. Dnes se dá zánět plic úspěšně léčit v domácím prostředí...
Hanka (Čt, 20. 5. 2021 - 18:05)
Zápal plic bych nepodceňovala. A už vůbec v dnešní době. Můj syn na něj umřel ve 40ti letech a nikdy neměl cigaretu v puse !!!On není zápal plic,jako zápal plic !!
Víme ??
Josef Zvratek (St, 18. 7. 2018 - 15:07)
Nedávno jsem potkal několik děvčat, která měla vlasy nabarvené na zeleno. Tak by mne zajímalo, zda si je barvila krčním hlenem, žaludeční šťávou nebo žlučí.
Hanka (Čt, 20. 5. 2021 - 19:05)
Vysvětlení pro pana Josefa. - žádné tělesné výkaly.Svět se jenom zbláznil.
H.
Tomáš Bažant (St, 15. 8. 2018 - 15:08)
Dobrý den, má sestře se...Dobrý den Pavlíno
má dcera mívá v krku taky takové ledvinkovité zapáchající útvary které občas vykašle. Už víte čim to je způsobené?
Hanka (Čt, 20. 5. 2021 - 19:05)
Tyto bílé "vločky" až dosti hluboké není dobré nechávat na mandlích.Takové mandle neplnísvoji desinfekční a čistící funkci pro tělo,ale naopak působí jako nasávací houba,která nachytává vše špatné,ale už nepročistí,pouze tímto způsobem posílá infekce všeho druhu dále do těla.Výsledkem jsou bolavé klouby,problémy se srdcem atd.
Je dobré dělat výplachy i slabým kysličníkem,ale ve finále to problém nevyřeší. Nejlepší řešení je takové mandle nechat odstranit. Mluvím z vlastní zkušenosti.
A čím dříve,tím lépe. V dospělém věku se mandle nedoporučují odstranit.
Ludmila (Po, 10. 9. 2018 - 14:09)
Ahoj. Již cca 10 let trpím...Dobrý den. Problémy s hleny mám pátý rok, veškeré výsledky zavádějící. jak píše jedna paní výše i já měla masivně kvasinky , ale po přeléčení prý dobré, hleny ovšem stále. Pak zlatý stafilokok, přeléčen ,bez efektu. Seškrábání sliznice v nosohltanu, opět nic.Nyní mi v Praze v IKEMU našli achlázii. Vzácné onemocnění, kdy se jícnem neposouvá spolknuté jídlo, nebo jen velmi pomalu. Nabídli mi operaci a dnes mají konsilium,kde se poradí, jestli opravdu oparovar. Když to nezkusím, nic nepoznám, jak řekla paní doktorka z ORL. Myslí, že by to mohlo být tím.Hleny mám stále ve dne i v noci. Slané, , tuhé konzistence, jindy napěněné bílé. Mám poleptanou ústní dutinu. Zkusila jsem snad všechno. ORL, alergologa, neurologa, plicaře,gastrologa, čínskou medicínu, léčitele, ale jsm na tom stále stejně, nebo spíš hůř.Po ránu zahleněná špatně vidím , poslední dobou se mi motá hlava. Po odhlenění, které se zase ale brzy vrátí, vidím opět dobře a hlava se srovná.Jsem už zoufalá.
Hanka (Čt, 20. 5. 2021 - 18:05)
Zdravím paní Lído,
jsem laik,ale ty Vaše problémy bych řešila přes neurologii.Požádejte Vašeho neurologa,aby Vás poslal na magnetickou rezonanci.Když pozorujete motání hlavy spojené se zahleněním,může se stát,že při nadměrném zahleněním se dostanou hleny přes ucpané nosní dutiny výše a může to způsobovat problém až kdesi v mozku.
Asi bych zašla i na oční,kde Vás odborně "prosvítí".
Tak ať sakra něco pomůže !!! Přeje Hanka.
marie dřízhalová (Út, 11. 9. 2018 - 14:09)
Mám podobný problém....já už to mám pět let . chodím na orl - jen kortikoudové kapání, ale žádný výsledek, ba naopak horší. údajně se jedná o zánět nosohltanové sliznice, a navíce s tak enormním zahleněním , že jsem více než nešťastná. lékař mě navrhoval operaci - zeškkrábnuím nosní sliznice- no zatím jsem se neodhodlala, ono totiž to není nastálo a zase se to prý cca po 2 letech objeví, což přiznal i sám doktor z ORL. už jsem z toho velmi unavená a mám opodstatněný pocit , že to má vliv na střeva a vyprazdńování což může být i nebežpečn. - setkal se s tím někdo ??a umí poradit ? Doktoři nevědí....???
Hanka (Čt, 20. 5. 2021 - 18:05)
Když je to zánět,tak ten se léčí antibiotiky. Škrábání nos.sliznice - nikdy. Raději mírné napařování jako při rýmě. V zelené lékárně Vám odborně poradí protizánětlivou bylinku a to inhalovat - hadr přes hlavu a dosti zhluboka nadechovat.
Na střeva v lékárně prodávají probiotika a prebiotika -načtěte na internetu.
Tak ať něco pomůže !! Zdravím a přeji úspěch.
postcd (Čt, 15. 2. 2018 - 19:02)
Od malička mám neustále...doporučuje se vincentka, možná jí pak dát i do spreje a sříkat do nosu, ale pak je potřeba určitě hledat příčinu hlenů, ne je pouze rozpouštět.
postcd (Čt, 15. 2. 2018 - 19:02)
Iná možnosť, ako dať si...Někdo tu píše, že po křenu má z hlenů v krku knedlík. zajímavé je, že někdo píše jinde na netu: "Velmi účinná je očista od hlenu pomocí směsi křenu s citronem.", tak nevím jestli ten křen vyvolává tvorbu hlenu a jestli je to žádoucí.
postcd (Čt, 15. 2. 2018 - 20:02)
Ahoj. Již cca 10 let trpím...> zkoušela jsem homeopatika, léčitele, vaše rady s octem a medem a můj problém je horší a horší

a nezkoušela jste nějak radikálně měnit jídelníček, někdo tu zmiňoval makrobiotickou stravu https://tema.ceskaordinace.cz/tema-jarmila-pruchova-makrobiotika-1354844.html , vydržet v tom třeba měsíc a vidět jestli se to začne měnit..
postcd (Čt, 15. 2. 2018 - 21:02)
Zde je přehled metod, které pomohly od hlenů: https://zforum.cz/f15/hleny-nos-krk-im-to-je-mo-ska-l-63/
Reklama