Reklama

Stigmatizace neočkovaných je nepřijatelná

Britský recenzovaný medicínský časopis The Lancet zveřejnil 18. listopadu článek „Covid19: Stigmatizace neočkovaných není přijatelná.“ Poukazuje na rostoucí počet důkazů, že i vakcinovaní hrají významnou roli při šíření infekce a ohrazuje se proti tvrzení mnohých úředníků v USA a Německu, že by „šlo o epidemii nenaočkovaných“. Diskriminaci neočkovaných a nucení k povinnému očkování zakázala již v lednu 2021 Rada Evropy(CoE). I v ČR se ozývají hlasy proti plošnému a povinnému očkování. Důvodem je i to, že studie bezpečnosti a účinnosti neustále pokračují a budou vyhodnoceny nejdříve za dva roky.

Jen do dubna 2021 bylo v USA zaznamenáno 10 262 případů průlomových infekcí COVID-19 u očkovaných osob, z nichž 2725 (26,6%) bylo asymptomatických, 995 (9,7%) bylo hospitalizováno a 160 (1,6%) zemřelo.

V německém Münsteru se nové případy COVID-19 vyskytly u nejméně 85 (22 %) z 380 lidí, kteří byli plně očkovaní nebo se zotavili z COVID-19 a kteří navštěvovali noční klub.

Lidé, kteří jsou očkovaní, mají nižší riziko závažného onemocnění, ale stále jsou relevantní součástí pandemie. Je proto nesprávné a nebezpečné mluvit o pandemii neočkovaných.

Autor článku v závěru vyzývá své kolegy k sjednocení společnosti. Zdroj: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext

Reklama

 

Rada Evropy hlasovala proti povinnému očkování a diskriminaci neočkovaných

Rada Evropy (CoE), přední evropská a světová organizace pro lidská práva, která řídí Evropský soud pro lidská práva rozhodla 27. ledna 2021 svým hlasováním v resoluci č.2361 (2021) o zákazu ustanovení povinnosti očkování členským státům, včetně ČR.

Rada Evropy je odlišná a oddělená od EU, nicméně má přímý vliv na všechny státy EU. 47 zemí včetně všech členských států EU je vázáno smluvními dohodami Rady Evropy a Evropské úmluvy o lidských právech (EÚLP).

Bylo odhlasováno nové usnesení Rady Evropy, které zakazuje státům povinné očkování proti viru. Samotný fakt, že odmítnete očkování nesmí být použito k diskriminaci pracovníků nebo kohokoli, kdo není očkován!

CeO dned rozhodla, že očkování NENÍ povinné a že na nikoho nesmí být vyvíjen politický, společenský ani jiný tlak, aby se nechal očkovat, pokud si to nepřeje udělat sám.

Nikdo nesmí být diskriminován za to, že nebyl očkován kvůli možným zdravotním rizikům nebo proto, že nechce být očkován.

Členské státy musí zajistit, aby občané byli informováni o tom, že očkování NENÍ povinné a že na nikoho nesmí být vyvíjen politický, mediální, společenský nebo jiný tlak, aby byl očkován, pokud si to nepřeje.

 

V ČR se proti povinnému očkování postavili i mnozí lékaři

Proti plošnému očkování se u nás vyjádřil např. epidemiolog profesor Beran na stránkách MF DNES: „Je nezbytné opustit kampaně, které vyzývají k očkování dětí, mladých a zdravých lidí vakcínou, jež byla vyvinuta na originální virus – a na několikátou antigenní variantu prostě nefunguje,“

Profesor Beran volá hlavně po zkvalitnění přednemocniční péče u praktických lékařů, která může významně odlehčit nemocnicím a po testování příznakových osob – očkovaných i neočkovaných.

Testování bezpříznakových jedinců vyčerpává testovací kapacity a mnozí skutečně nemocní a jejich kontakty se dostávají na testy a do případných karantén pozdě. Mezitím může docházet k šíření viru.

Trasování by podle pana profesora mělo být důkladné zejména mezi seniory, kde hrozí největší riziko vzájemné nákazy s vážnými následky.

Další tisíce lékařů podepsali Deklaraci lékařů k nátlaku na očkování - http://deklaracelekaru.cz/, kde lékaři zdůrazňují, že očkování nemá efekt na vytvoření kolektivní imunity, ohrazují se proti povinnému očkování a očkování dětí a vyzývají k návratu k  ars medicinae, umění léčit, které je kombinací medicíny založené na vědeckém poznání, zkušenosti a empatii lékaře a právu pacienta rozhodovat o svém zdraví.

 

Studie vyhodnocující účinnost a bezpečnost vakcín stále probíhají

Probíhající studie bezpečnosti a účinnosti vakcín od firmy Pfizer: 

Studie RNA vakcíny u zdravých jedinců popisující bezpečnost, snášenlivost, imunogenitu a účinnost stále probíhá a předpokládaný datum vyhodnocení bude 2.5.2023 -  Studie popisující bezpečnost, snášenlivost, imunogenitu a účinnost kandidátů na RNA vakcínu proti COVID-19 u zdravých jedinců - Full Text View - ClinicalTrials.gov

Studie vyhodnocující bezpečnost, snášenlivost a imunogenitu RNA vakcíny proti COVID-19 u zdravých dětí a mladých dospělých bude dle předpokladů ukončena 23.7.2024Studie fáze 1/2/3 pro hodnocení bezpečnosti, snášenlivosti a imunogenity kandidáta na RNA vakcínu proti COVID-19 u zdravých dětí a mladých dospělých - plné textové zobrazení - ClinicalTrials.gov

Další probíhající studie můžete nalézt na Studie vakcíny Pfizer COVID-19 (covidvaccinestudy.com)

MK

Reklama

Komentáře

Petr (St, 8. 12. 2021 - 16:12)
Stigmatizuje nekdo obezni lidi, ze maji mnohonasobne vetsi riziko tezkeho covidu, ze obsadi JIP bud kvuli cividu nebo kvuli infarktu, mrtvici, selhani lecvin ci jinym chorobam, ktere se u nich objevuji mnohem casteji nez u populace s nirmalni vahou? Delame, jak kdyby jen to, ze clovek nema vakcinu, vedlo k tomu, ze skonci ve spitale. Ale je mnoho dalsich osobnich ci spolecenskych faktoru, proc lide konci ve spitale s covidem. Ockovani mozna vic i proto, ze je nechteji prakticti lekari ani poslechnout fonendoskopem a zjistit, jestli neni nabeh na zapal plic nebo zda nemaji nasedlou bakterialni infekci atd. To litani po testech tez nikomu neprida.
Návštěvník (Po, 17. 1. 2022 - 15:01)
Obézni lidi, nelze stigmatizovat, protože po řadě léků se tloustne, lidé by je méně užívali a zisky by klesaly.
Karel (Po, 17. 1. 2022 - 15:01)
Takže ti tlusťoši, které denně vídám vycházet z různých Mekáčů a podobných hrozných podniků jsou tlustí z léků. Hahaha
Návštěvník (Čt, 20. 1. 2022 - 12:01)
Přečti si příbalové letáky. Do mekáčů nechodím, sekanou s pečivem a bramborama nejím, pečivo vynechávám, ještě nejsem na tom tak špatně . Ti mladí co odtud vychází tlustí zatím nejsou, naštěstí je tato poněkud drahá, aby po ní někdo ztloustl.
! (St, 8. 12. 2021 - 17:12)
Nejde o zdraví lidí, ale o prachy. Na vakcínách si hodně mocipánů namastí kapsy, proto tu máme tuhle vydatnou mediální masáž a diskriminaci neočkovaných.
Petr (Pá, 31. 12. 2021 - 13:12)
Stigmatizace? Někde to už není jen stigmatizace, ale vyložená sprostá šikana. Tohle si poslechněte, co se děje mezi vojáky a ministerstvo prý netuší, že se něco takového děje. Je to hnus. Kdo toto schvaluje je podle mne zločinec - https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/vojaci-a-ockovani
Dominika (Čt, 13. 1. 2022 - 00:01)
Osobně mne tato situace už opravdu hodně rozčiluje a ještě víc jsem rozčílená z toho, že je to pro nás prostě velký výdaj měsíčně za roušky. Je nás doma 6 a každý potřebujeme svoji roušku na den. Ono to za ten měsíc prostě není málo a já to musím zase z něčeho jiného brát. Dokážete mi poradit, kde sehnat třeba levnější respirátory?
Gigolo (Čt, 13. 1. 2022 - 00:01)
Jsem senior. Celý život sportuji, nemám žádnou chronickou a nakažlivou nemoc. Vůbec nechápu, proč jsou zdraví lídé perzekuováni za své zdraví. To je něco tak protíchůdného lidskosti a vůbec zdravému rozumu, že ten můj nad tím zůstává stát. Žijeme v době nepochopitelných paradoxů. Chudáci naši potomci, pokud v tomhle budou muset žít.
Darwin (Po, 17. 1. 2022 - 14:01)
naši potomci vymřou, protože budou přežívat kripli a retardi.
Aleš (Čt, 13. 1. 2022 - 02:01)
Očkování je tu proto, aby se předešlo těžkému
průběhu Covidu a lidé nekončili v nemocnicích.
Kdo se nechce nechat očkovat, tak ať skončí v nemocnici,
ale ať si léčbu zaplatí, zabírá místo jiným, kteří čekají
na operace.
Milan (Čt, 13. 1. 2022 - 11:01)
A co řeknete na to, že nejvíc míst v nemocnicích zabírají dlouhodobě lidé obézní, kuřáci a diabetici? Toto vaše smýšlení je cesta do pekel. Pak opravdu mohou mladí lidé začít brojit proti všem nemocným, kteří si svým přičiněním zhuntovali zdraví s tvrzením, že jim tito nemocní zabírají místo v případě sportovního úrazu, nehody. Epidemie obezity je též téměř celosvětová a stále se zhoršuje. A co ti různí lidé s demencí, kteří přibývají a zatěžují systém. Mnozí ji mají jako důsledek dlouhodobé farmakologické léčby, užívání drog či alkoholu. Co s nimi?
Návštěvník (Čt, 20. 1. 2022 - 11:01)
Ty máš asi už 10 dávku ne? Proč bych si měl vše platit? Nasypal jsem jim kupu peněz a u doktora jsem jen na prohlídky, tak se uklidni.
Karel (Čt, 13. 1. 2022 - 06:01)
Já jsem se nechal naočkovat v červenci 2020 vakcínou Johnson, a to proto, že je to jenom jedna dávka a já se bojím injekcí a doktorů. Důvodem očkování bylo, abych mohl jet koncem října do Maďarska. Zhruba v listopadu jsem se dozvěděl, že účinnost té vakcíny byla 2 měsíce. Posléze se začalo mluvit o druhé, třetí a já nevím kolikáté dávce očkování. Z toho jsem pochopil, že si z nás dělají prdel a na žádné další očkování jsem už nešel. Nijak mne to neomezuje. Do kina apod. nechodím a do hospod chodím jenom tam, kde očkování nekontrolují. A je jich dost. Ještě se chci zeptat Dominiky, proč potřebuje každý den novou roušku? Mě každá vydrží zhruba dva měsíce, pak se utrhne poutko, tak si musím vzít jinou. Jenom na okraj uvedu, že jsem po celou dobu covidu nebyl ani jednou nemocný. Všechny zdravím.
Linda (Čt, 13. 1. 2022 - 10:01)
Nechápu, proč jste se očkoval kvůli cestě do Maďarska. My tam byli v září a nechtěli po nás ani očkování, ani test ani roušky. Pokud vím, tak je to tam podobné stále tak jako v Polsku.
Karel (Čt, 13. 1. 2022 - 10:01)
No já v Maďarsku byl v termálních lázních s cestovní kanceláří To potvrzení o tom očkování bylo podmínkou ubytování. Jinak na ulicích, v obchodech a restauracích mimo lázeňský areál nikdo test, roušky a podobné věci neřešil a neměl.
sunset (Čt, 13. 1. 2022 - 10:01)
To bude tím, že před rokem věda nevěděla, jak budou vakcíny fungovat. Chce to čas, věda není všemocná. Prdel si nikdo nedělá.
Gi (Čt, 13. 1. 2022 - 12:01)
Kdybych se nedíval na TV a do tohoto PC. o stgmatizaci bych neměl tušení. Vyřizuji jen nutné pochůzky za potravinami, na úřady ap. Pokud sportuji, tak sám (chůze, běh, kolo). Hospoda mi nikdy nechyběla. S kulturou je to horší, ale dá se to překonat. Sečteno, podtrženo. Nebýt médii, jejich strašení, vyhrožování a přenášení zmatečných opatření, vůbec bych nevěděl, že mne někdo stigmatizuje. Řešení je jednoduché. Přestat s tím a nechat lidi žít.
! (Čt, 13. 1. 2022 - 16:01)
Očkovací látky vyvinuté před 2 roky fungovaly (možná) na tehdejší varianty koronaviru. Na ty dnešní nemá smysl je podávat, už to přiznávají i někteří odborníci. Jenže kdyby se očkování ukončilo, přišla by řada překupníků o zisky, a to není žádoucí. Proto nám neustále valí klíny do hlavy, jak je očkování nepostradatelné.
Jarda (Pá, 14. 1. 2022 - 10:01)
...a plno jinak inteligentních lidí na ty klíny slyší a jde se postavit do řady...
Karel (Pá, 14. 1. 2022 - 07:01)
Od pondělí se v pražské MHD opět nebude smět nastupovat předními dveřmi. Kvůli Omikronu. Tak ten Omikron nastoupí prostředními nebo zadními dveřmi. Mě by strašně zajímalo, kdo taková opatření vymýšlí a taky jestli je mu alespoň trochu trapně ze své blbosti. Kdybych to vymyslel já, tak bych se hanbou propadl až do Západního Německa.
Franta (Pá, 14. 1. 2022 - 11:01)
No ony všechny ty zákazy v uplynulých dvou letech byly dost podivné a vůbec nevěřím, že něčemu pomohly. Ale důležité je, dělat vždy vše tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Takže, když byly zavřené hospody, scházeli jsme se v bytech u různých kamarádů a chlastali tam. Když byly hospody otevřené pouze do 22 hodin, poté jsme se v hospodě přesunuli do místnosti, která neměla okna. Zažil jsem i hospodu, která měla okna zatlučená OSB deskami, aby tam nebylo vidět. Člověk si musí umět poradit. A už Reinhard Heydrich o češích říkal, že jsou to smějící se bestie. Nakonec se o tom sám přesvědčil na vlastní kůži.
Jarda (Pá, 14. 1. 2022 - 11:01)
Jo, místo toho aby se lidem dalo pár jednoduchých smysluplných pravidel a opakovaně se apelovalo na posilňování imunity, hubnutí, pohyb na čerstvém vzduchu, tak se udělal bordel v zákazech a příkazech, ve kterých se nikdo nevyznal a které se stejně nadaly dlouhodobě dodržovat. Ale když ono to plno voličů chtělo. lidi ztratili svůj vlastní rozum.
Máša (Pá, 14. 1. 2022 - 13:01)
nejsmutnější je, když člověk vidí někoho, kdo měl velké problémy po první či druhé dávce, jak jde na třetí
! (St, 19. 1. 2022 - 15:01)
Mám takový dojem, že mocipáni vyhlásili interní soutěž o nejbizarnější protikovidové opatření.
Gi (Pá, 14. 1. 2022 - 12:01)
Byli jsme metodicky a cílevědomě rozděleni na poslušné (chytré, přesto nemocné) a neposlušné (hloupé, ale zdravé). Ve výsledku je to sice jinak, ale stigma bylo uděleno.
Michal (Pá, 14. 1. 2022 - 15:01)
Dominiko, nejste v tom sama. Náš finanční rozpočet je také hodně napjatý díky tomu, že musím kupovat roušky pro celou rodinu. Proto jsem hledal a hledal a našel jsem respirátory, za 3,6. Je tedy pravda, že jsem kvůli tomu musel koupit velké balení, ale ono se to stejně vypotřebuje.
Dominika (So, 15. 1. 2022 - 22:01)
Tak to jsem ráda. Člověk se to bojí i někde říct, aby mu někdo nenadával, že třeba chce šetřit na rodině. Povedlo se vám sehnat respirátory za pěknou cenu, kde?
Gi (Ne, 16. 1. 2022 - 02:01)
Lidi nebláznete. Roušky a respirátory škodí zdraví víc než covid. Je to prokázáno. Jen dokazujete že jste ovce, které věří a podléhají zhoubné propagandě, která na vás vydělává, hlavně tím, že jí věříte.
Karel (Po, 17. 1. 2022 - 14:01)
No, já si myslím, že zrovna nošení roušek třeba v MHD je to jediné, co má v souvislosti s covidovými opatřeními smysl. Sám je nosím už od března 2020 do MHD a do obchodů a jak jsem psal výše, ještě jsem neměl ani jednu těžkou nemoc rýmičku. Takže to určitě pomáhá. Zrovna jeden respirátor jsem včera po dvou měsících vyhodil, ale ne proto, že by se mi u něj utrhlo poutko jako obvykle, ale proto, že jsem do něj nablil.
Gi (Po, 17. 1. 2022 - 16:01)
Samozřejmě. Tam, kda jsou lidé na sebe namačkaní, roušky smysl mají, ale fanatici je nosí i v přírodě, nebo když jedou v autě sami. Jde o to, že si nečistí dáchací cesty od virů, které vdechují zpět. 1,5 m odstupu stačí a není třeba se dusit ve vlastní šťávě.
Návštěvník (Čt, 20. 1. 2022 - 12:01)
Roušky a respirátory jsou k ničemu, respirátor je pro dělníky do prašného prostředí, virus nezachytí ani náhodou.
Michal (Út, 18. 1. 2022 - 15:01)
Respirátory pod 4 koruny se dají bez problému sehnat, a to na stránkách obchodu prozdravotniky.cz , kde je mají při koupi většího balení v tomto případě 1800 kusů za 3,6
Návštěvník (Út, 18. 1. 2022 - 16:01)
V second-handu se dají pořídit ještě levněji.
Karel (St, 19. 1. 2022 - 15:01)
Tak už tady prý máme křížence chřipky a covidu. Jmenuje se chřipkokovid a bude tady s námi minimálně do léta. Hurá!!! Je to možná lepší než škytokrky. To je kříženec škytnutí a krknutí.
Návštěvník (Pá, 21. 1. 2022 - 00:01)
Aspoň, že tu kundu Peterkovou odsoudili. Hurá hurá
Reklama