Reklama

Žárlivost

kokrouč (Út, 9. 3. 2004 - 08:03)

2Lenka : :-)))))

kokrouč (Út, 9. 3. 2004 - 07:03)

To, co píše Zúfalá, je právě to špatně - je asi na místě věřit svému partnerovi, ale žárlivost vychází z nedůvěry v sebe sama. Což znamená, že Zúfalá, stejně jako tisíc jiných, má v sobě nějaký komplex, lhostejno zda fyzické nebo psychické povahy. U Zúfalé spíše psychické, protože její dřívější vztah se na ní nějakým způsobem podepsal. Někdo si nevěří, protože má o pár kilo víc, než si SÁM myslí, že by bylo akorát a někdo si nevěří, protože mu jeho partner (dosaď i rodiče) po nějakou dobu snižoval sebevědomí způsobem, který se ujal a našel svůj cíl.Psal jsem o tichém třesku, je jen otázka času, kdy se dostaví snad asi každému a vůbec není nutné, aby to bylo třeba úmrtí v rodině. Pokud je žárlivost až chorobná, je logické, že ten vztah není rovnoprávný, jeden má v tom vztahu víc, i kdyby jen víc klidu. V podstatě je dobré položit si otázku : proč žárlím ? Odpověď nesmí být : protože bych ho (jí) mohl(a) ztratit. Odpověď musí znít : proč mi vadí, že bych ho (jí) mohl(a) ztratit ? Proč MI to vadí ? Jsem tak neschopná(ý) najít někoho jiného ? Jsem tak špatná(ý), že ode mě odejde ?V okamžiku uvědomění si vlastní ceny, za současného přidání špetky egoismu a sobectví, lze zjistit, že nic nekončí, naopak - začíná, může začínat.

Zufala (Po, 8. 3. 2004 - 23:03)

Trapi ma jeden dost velky problem a to moja ziarlivost... S priatelom sme spolu dva roky, spociatku slo vsetko dobre, ale v poslednom case ma pochytila, povedala by som az chorobna ziarlivost. Velmi ma to trapi pretoze viem ze to dost casto prehanam a priatela to tiez dost trapi. Neviem co s tym, nechapem samu seba, pretoze priatel mi vlastne ani nedava dovod ziarlit. Ved ja uz pomaly ziarlim aj na to ked sa pozrie na nejaku herecku vo filme! :-( V predchadzajucom vztahu to bolo dost zle, moj byvaly flirtoval skoro s kazdou zenou na ulici a dal mi pocitit ze nie som dost dobra. Moze toto byt pricinou mojej terajsej ziarlivosti? Existuje nejaky sposob ako sa toho zbavit? Psychicky ma to velmi nici..... Viem ze si mozno poviete ze ked niekoho lubime, mali by sme mu verit.. Ja mu verim, ale aj napriek tomu tu ta ziarlivost je....

Holuby (Po, 8. 3. 2004 - 15:03)

Nechte toho nebo na Vás začnu žárlit! Vrků vrků

kokrouč (Po, 8. 3. 2004 - 14:03)

Tééda, narozeniny nemám, MDŽ neslavím, to snad ani neunesu :-)

lenka (Po, 8. 3. 2004 - 13:03)

..:-)))) a jeste jednou : - ))))))).

kokrouč (Po, 8. 3. 2004 - 13:03)

I tobě ! Děkuju.

lenka (Po, 8. 3. 2004 - 12:03)

...pro kokrouce,mas naprostou pravdu, naprostou ( otazka nevery a veci, ktere jsou v zivote dulezite ). S tim popasnutim jsem myslela me preklepy a humorne popsani situace ( legracni slovni obraty a: -)) . Vis, ja prisla o 3 lidi behem mesice ( tedy chapu presne co myslis ) a proto " mozna " jsem se na partnera primo pripoutala. V tom byl cely problem. Mela jsem panickou hruzu, ze ztratim dalsiho milovaneho cloveka ( take predesle spatne vstahy ). No hruuuuuza.TAk, a ted uz jen usmev a krasny den.: -))).L.

kokrouč (Po, 8. 3. 2004 - 10:03)

Lenko, skutečně netuším na čem jsem se měl popást.Pokud jsi se té hrůzy zbavila sama, tak ti patří můj obdiv, protože většinou, a vcelku logicky, se to probrání dostaví až pět minut po tom, co partner, na něhož je žárleno, odchází se sbaleným kufrem. Je zřejmě nutné se nadechnout a podívat se na sebe "cizíma" očima, dosáhnout sám v sobě jistého zlomu a možná i onoho dna utrpení, kdy už skutečně mohu cítit, že nemůžu dál, že mě to zabije, po tom tichém třesku a uvědomění si vlastního hlupáctví - jak mě asi vidí okolí ? - jsem (možná) schopen (schopna) uvědomit si, že to, co dělám pro záchranu něčeho, vede k právě k jeho zničení.Murphy říká, že má-li něco dopadnout špatně, tak to dopadne ještě hůř a postavím-li toto tvrzení v principu zcela opačně, pak mohu tvrdit, že stalo-li se mi něco špatného, potom mohu být rád, že se mi nestalo to nejhorší. Pokud mi během jediného týdne v rodině zemřeli tři lidé (mně ano), potom se můžu zahloubat nad zcela jinými a mnohem podstatnějšími věcmi, než je případná nevěra mé partnerky. V tomto úhlu pohledu je ona nevěra tak strašně nepodstatná, že ztrácí nejen smysl úvaha o ní, ale i její mlhavé a nejisté obrysy si nezaslouží sebemenší námahy.

lenka (Ne, 7. 3. 2004 - 17:03)

.... hlavne samrmantni muz , to ses kokrouci asi popasl co : -))))).

lenka (Ne, 7. 3. 2004 - 17:03)

... nevim, jestli tady jeste nekdo cte :- )). Mela jsem sama problem se zarlivosti ( psala jsem zde o tom ), zarlila jsem jako das a uplne mi to zacernilo mozek. Na konec dle meho, stejne kazdy dojde k rozumu a zjisti, ze zarlit nema cenu. Ja osobne jsem uz tim byla unavana a vymackana jako citron. Dekuji, za vase nazory a rady. Ne ,ze bych ted byla uplne vlazna a nezarlila, ale je dobre se na vsechno divat s rozumem a zarlit s " mirou ". Vstah si krasne uzivam a hodne veci se snazim obracet ve srandu. Vse se zda byt mnohem lepsi nez pred tim. L.( jen tak mezi nama, svemu prispevku jsem se dnes musela od srdce zasmat ).

ge (Čt, 5. 2. 2004 - 09:02)

Asi tak nějak...i když, počítám s tím, že v budoucnu se nějaká může ukázat, tak jen doufám, že se to nedovim a že našemu vztahu neublíží. Ale dřív jsem taky odmítala spát v posteli, kde sníval o životě s někym jiným...no jo

ge (Čt, 5. 2. 2004 - 09:02)

Asi tak nějak...i když, počítám s tím, že v budoucnu se nějaká může ukázat, tak jen doufám, že se to nedovim a že našemu vztahu neublíží. Ale dřív jsem taky odmítala spát v posteli, kde sníval o životě s někym jiným...no jo

webmaster (St, 4. 2. 2004 - 23:02)

Předmět: Jak na ŽÁRLIVOST? Poraďte... Autor: Lia Datum: 30.1. 2004 19:44:34 Strašně žárlim na bejvalky mýho partnera. Obzvlášť na ty, o kterých vím, že je opravdu miloval. Vím, že teď miluje mě, ale nedá mi to spát! Co s tím? A vůbec, jak kluci berete svoje bejvalý partnerky? A co vy holky, jak vám to vadí nebo nevadí? Předem díky. Předmět: Jak na ŽÁRLIVOST? Poraďte... Autor: Petra Datum: 31.1. 2004 14:43:23 Taky mam takový problém,hlavně u holky,s kterou se nerozešel on,ale ona s nim a on se z toho dlouho vzpamatovával.Pak si našel mě a máme se rádi,ale z týhle holčiny taky nebudu mít nikdy dobrej pocit,taky bych ráda slyšela názory kluků a třeba nějakou tu radičku.Díkes Předmět: Jak na ŽÁRLIVOST? Poraďte... Autor: kokrouč Datum: 4.2. 2004 15:15:08 Platí z velké části, že ženy žárlí na ty, které byly před nimi a že muži žárlí na ty, kteří budou po nich.Člověk by měl být spokojený s tím, co má a netrápit se něčím, co by možná mohlo jeho něco ohrozit. Podobnými myšlenkami budu ubližovat v první řadě sám sobě a více či méně otravovat svého partnera, který se postupně dostane do stavu, kdy si položí otázku, jestli to má zapotřebí.

ten (So, 10. 1. 2004 - 12:01)

Prechádzal som peklom žiarlivosli dlhé roky(na túto diskusiu som natrafil len teraz-nečítal som všetko).Bol som úplne hotový,aj keď navonok som to až tak ve?mi nedával najavo.Je to neschopnosť vyrovnať sa s neistotou citovej i fyzickej vernosti vo vzťahu.Základ je vyrovnať sa s touto neistotou.Ja som navyše aj prišiel na to,že dotyčná vyprovokováva žiarlivosť aj úmyselne(pozri Plzákov OTHELLON)aby cítila najvyššiu dosažite?nú istotu citov.Proste potrebuje dôkazy aj negatívnymi praktikami a fintami a potom sa cíti vo vzťahu isto a dominantne-no ten druhý ju potom až tak nepriťahuje.Stráca sa z jej strany vášeň.(Vášeň=neistota+nádej)Mám ju rád,chcem vzťah zharmonizovať tak sa borím ďalej.

Lenka (Út, 25. 11. 2003 - 20:11)

Ja vim, mas urcite pravdu. Kdyz vidim jeho rozzarene oci , tak si rikam, ze jsem proste jenom zenka hloupa a zarliva a ze je vse ok a krasne. Dokonce jsem jednu dobu schvalne pozorovala pary. Proste snad kazdy prvni muz se diva na zeny. Casto si kladu otazku, kde se u muzu bere laska a proc vlastne zahybaji. Muzi asi zarlive zenske primo nesnasi vid? A je to sranda, protoze oni sami nam davaji podmet k zarlivosti.

Brakkke (Út, 25. 11. 2003 - 16:11)

Neblázni, pokud s tebou chodil, tak žádná hezčí, chytřejší, pjeknější a já nevím jaká neexistuje a ty si ta nej, přece :o))

Lenka (Po, 24. 11. 2003 - 10:11)

Ahoj , mam dotaz. Mam pritele, cizince. Rok jsme na sebe cekali a jezdili z sebou, bylo to dost tezke a tak jsme se rozhodli, ze zacneme zit v jeho zemi. Je to velice samrmantni muz. Neni typicky krasavec, ale je velice prijemny a zabavny a ma povahu delat lidi okolo stastne. Vzdy je stredem, je to takova mala hvezdika. Casto se otaci za zenami a to jiz od zacatku naseho vztahu a divame se doma na sex kanaly, proste porad i na netu si projizdi nahate holky, sex, a vyptava se na moje kamosky ( kamosky jsou legrace, to vim ). Ja vim, je to jen sranda a na to jsem si jiz zvykla a netrapi me to, nebot i ja sama se na to rada divam ( i kdyz ne tak casto )a predvadim se pred jinyma klukama tak trosku a jsem rada stredem ( ne vzdy ) a vim, ze kdyz se dobre obleknu a nalicim, tak jsem proste kocka. Planujeme svatbu, rodinu a pritel zacne od brezna sluzebne pracovne cestovat cca 5dnu v mesici. Mam dotaz, myslite si, ze clovek ktery si rad povida, povida si kde muze, zeny se na nej dost lepi a porad sjizdi sex kanaly a miluje sex zahne klidne v pohode kdekoliv? Casto si tuto otazku kladu.Jinak chci jeste dodat, ze mame stejne konicky a jsme oba tak stejne naladeni obcas si pripadame ( to jsme si rekli oba dva navzajem asi pred tydnem ), ze jsme spolu 100 let a ne jen 16 mesicu.

kokrouč (Po, 17. 11. 2003 - 22:11)

Renatoo, díval jsem se zpětně na naší hodně minulou debatu a musím říct, že mi to nepasuje, nicméně kdo nic nedělá, nic nezkazí. Takže za pár minut ti píšu mail, takže jestli jsi to ty, poznám z tvé odpovědi. Pá.

Renataa (Po, 17. 11. 2003 - 15:11)

Kokrouči jsem ta samá Renataa co s Tebou komunikuje i v druhém tématu (nestírám Tě !), jsem ta samá Renataa které jsi posílal mailík a jsem z Moravy a ty jsi ďábel že se sem nedojedeš podívat na moraváky:o)A nebal tam tu konverzaci, tam byl jen jemný dotaz - jestli žena můe udělat NĚCO aby ji muž nepodváděl.Napsal jsi vlastně k tomu něco?K věci?

Reklama

Přidat komentář