Reklama

Pátá čakra

Pátá čakra je centrem vaší síly vůle. Je také vaším centrem volby, což znamená činit rozumnou volbu nebo převzít odpovědnost za rozhodnutí, které jste udělali.

Lidské tělo pohledem Caroline Myss - Pátá čakra

Orgány: hrdlo, jícen, štítná žláza, průdušnice, krční obratle, ústa, zuby a dásně, hypothalamus, příštitná žláza.
Mentální a emoční témata: volba a síla vůle, osobní vyjádření, následování svého snu, užití osobní síly k tvoření, závislost, posuzování a kritika, víra a vědomosti, schopnost činit rozhodnutí.

Pátá čakra zahrnuje tvoření a udržování silných osobních hranic, které pomáhají, aby jste nikdy neodevzdali svou vlastní vůli do vůle někoho jiného. Pátá čakra spojuje vaše srdce (čtvrtá čakra) s vaší myslí (šestá čakra). Její slabost může zabránit komunikaci mezi srdcem a myslí způsobit, že se cítíte doslova "zajíknutí". Bez silně rozvinuté vůle také ztrácíte sílu vyjádřit své vlastní potřeby a touhy, stejně tak jako schopnost stát se pány svého vlastního života.

Silně rozvinutá pátá čakra vám dává odvahu otevřeně hovořit tak, aby jste nebyli ohroženi reakcí ostatních.

Reklama

Některé z nejběžnějších strachů, úzkostí a negativních vzorců chování, které mohou zakořenit v lidském vědomí jako důsledek nedostatečnosti důvodů pro použití síly vůle, jsou tyto:

Strach ze sebeprosazení, jež se často rozvíjí do vzorců, které člověku dovolují, aby byl klamán ostatními.
Strach z vyjádření svých vlastních emočních potřeb, pocitů či názorů. Tento strach téměř dokonale blokuje jakoukoliv úroveň tvořivosti.
Stáváte-li se nepoctiví nebo lžete-li, abyste zakryli své pocity nebo odmítli odpovědnost za své osobní jednání. Používáte-li svou vůli k ovládání či ovlivňování životů jiných ve svůj vlastní prospěch.
Lítost a zlost sama na sebe. Tyto pocity přicházejí z neschopnosti říci: "Omlouvám se", "Miluji tě", "Odpouštím ti". Neschopnost vyjádřit smutek, žal a bolest. Sem patří i neschopnost plakat. Hromadí-li se zklamání jako následek toho, že nejste schopni mluvit sami za sebe, když se objeví příležitost,. Dovolujete-li své vlastní síle vůle, aby zůstala nerozvinutá, tím, že očekáváte, že vaše rozhodnutí bude za vás dělat někdo jiný. Zveličování a přikrašlování skutečnosti, nesprávné užití energie páté čakry. Sem patří zvyk klevetit a pomlouvat.
Jakýkoliv z těchto negativních vzorců způsobuje bloky, díky nimž se mohou rozvinout následující druhy tělesných potíží: chrapot, kašel a chronické bolesti hrdla včetně rakovin hrdla a dutiny ústní, záněty a vředy dutiny ústní, potíže s dásněmi, zubní problémy a vykloubení čelistního kloubu, skolióza (zakřivená páteř), ztuhlá či strnulá šíje, laryngitida (zánět hrtanu), zánět krčních mandlí (angína), tlakové bolesti hlavy pocházející od krční páteře, zduřelé žlázy a poruchy štítné žlázy.

Ve zcela zvláštní kategorii sem také patří závislost na drogách, alkoholu, cigaretách, cukru či jídle a jakékoliv další podoby závislosti, které ukazují na neschopnost ovládat svou vlastní sílu vůle a vypořá dat se s omezeními či strachy, které jsou přítomné ve vašem životě.

Reklama

Komentáře

Janemay (Pá, 18. 6. 2004 - 20:06)
Mam podobny problem...
Je mi 19 a jiz mam problemy se stitnou zlazou...
a divim se proc, prosim o pomoc...
leky maji casto vedlejsi ucinky...
Dekuji Jana
Lenka (Ne, 27. 4. 2003 - 14:04)
Ráda bych reagovala na tento článek,nezbývá než souhlasit.Neustále se snažím hledat spojení mezi svými zdrav. problémy a psychikou a vše co s tím ještě souvisí.Velmi mně tento článek zaujal a ráda bych se dozvěděla více.Muj kont.email.je len.so"email.cz
děkuji
doktorka (Čt, 24. 10. 2002 - 14:10)
Doporučila bych vám vyhledat dobrého konstitučního homeopata - viz. www.homeopatie.cz
Homeopatie bere člověka jako jeden celek, všímá si jak fyzických tak psychických vlastností a potíží člověka.
Sendy (St, 23. 10. 2002 - 21:10)
Ahoj,
S clankem naprosto souhlasim. Uz asi tretim rokem mam prolem s hlasivkami, mam chrapot, asi laryngitidu. Lekari zadne uzliky na hlasivkach nenasli, jen prekrveni. Jsem presvedcena, ze to rozhodne souvisi s psychikou. Je v tom urcite ta sebelitost a mozna neschopnost resit rychle roblemy a teke jsem zjistila, ze ta radost ze zivota se trsoku zmensila. driv jsem chodila hodne do spolecnosti a ted chodim mnohem mene, i kdyz jsem od prirody spolecensky clovek. Problem je, ze z toho mam komplex. Jinak jsem inteligentni a podnikava divka a optimisticka take. driv jsem toho, ale stacila vic.Prosim, jestli by jsi mi dokazal nejak pomoci nebo odkazal na nekoho, kdo vi, jak mi pomoci, byla bych moc rada. dekuji predem. Muj Email je:kocicka777"post.cz
Kiirsten (Čt, 29. 9. 2005 - 22:09)
Poradí někdo jak pátou čakru zesílit?Co tedy dělat?
Petr Soukup (St, 2. 11. 2005 - 14:11)
Připojil bych se k prosbě, zda-li by mi někdo neporadil, jak pátou čakru zesílit, harmonizovat. Natýká mi krk, bolí mě hlava, bolí mě šíje, trpím nespavostí, často se mi špatně mluví a komunikuje. Navíc mi bylo řečeno ze dvou nezávislých zdrojů, že mám pátou čakru silně rozvibrovanou. Děkuji
Petr Soukup (St, 2. 11. 2005 - 14:11)
podívej se na stránky Agape Brno. V jedné z jejich knih Člověk jako jemnohmotná bytost se nacházejí meditační okruhy k harmonizaci páté čakry. Dále se v každé knize o čakrách dozvíš, které vůně, drahokamy a hudba jsou dobré na harmonizaci páté čakry.
Darkhyr (Čt, 28. 9. 2006 - 11:09)
Harmonizace čakry mi přijde jako dočasná záležitost, pakliže je ve vašem životě něco, co ty poruchy vyvolává.Po nějaké době se to vrátí znovu. Hledal bych příčiny a ty se snažil napravit.Existuje-li silný zvyk dělat něco špatně, nebo nějaká nevyřešená minulost,zesilení čakry Vás toho nezbaví.
Darkhyr (Čt, 28. 9. 2006 - 11:09)
Harmonizace čakry mi přijde jako dočasná záležitost, pakliže je ve vašem životě něco, co ty poruchy vyvolává.Po nějaké době se to vrátí znovu. Hledal bych příčiny a ty se snažil napravit.Existuje-li silný zvyk dělat něco špatně, nebo nějaká nevyřešená minulost,zesilení čakry Vás toho nezbaví.
Darkhyr (Čt, 28. 9. 2006 - 11:09)
Harmonizace čakry mi přijde jako dočasná záležitost, pakliže je ve vašem životě něco, co ty poruchy vyvolává.Po nějaké době se to vrátí znovu. Hledal bych příčiny a ty se snažil napravit.Existuje-li silný zvyk dělat něco špatně, nebo nějaká nevyřešená minulost,zesilení čakry Vás toho nezbaví.
Zdenek (St, 11. 10. 2006 - 14:10)
Pravě mi doktor řekl,že mám jit na operaci štítné žlázy,mám tam velké zánětlivé uzliny.Mám někdy silné tlaky v krku.Hormony pro podporu žlázy již beru od 3.let věku.Doktor říkal,že žláza už je mimo činnost(soudil podle síly prášků) a že může už jen působit problémy.Mám velké obavy z této operace z hlediska energetických změn v organismu.(ikdyž z hlediska obyčejné medicíny je tohle už vcelku zvládnuté a bez rizik).Můžete mi někdo napsat své zkušenosti,pokud to máte již za sebou?
Stanka (Út, 23. 1. 2007 - 08:01)
Ahoj Zdenko,
neviem, ako Vám pokračuje problém so štítnou žµazou, ale operácia nič nerieši, samozrejme, pokiaµ tam nie je zhubný nádor. Poznám pani, ktorá bola na operácii štítnej žµazy 5krát !!!. Liečenie štítky je tak povediac "doživotné". Sama ňou prechádzam a zistila som, že starostlivosť o ňu je každodenná ako čistenie zubov a v tom prípade je aj účinná. Veµmi mi pomohol pán Demovič - www.melissa.sk, mail: melissa"melissa.sk, ktorý má mimoriadne vedomosti z celostnej medicíny, má prehµad o stovkách podporných prípravkoch a najmä diagnostiku prevádza na počítačových lekárskych prístrojoch Fleet a SCIO (Quant). Ak Vás to oslovilo, skúste požiadať o informácie, 100% Vás to posunie na Vašej ceste. Najdôležitejšie je však to, že Vaša liečba začína vo Vašej hlave, vo Vašom myslení a konaní, druhý človek Vám môže len ukázať správnu cestu ... S úctou Stanka
ludmila hodulo… (Ne, 25. 11. 2007 - 14:11)
lecba stitne ylayy

Pavel a Taťána… (Út, 26. 2. 2008 - 15:02)
Zveme Vás všechny k návštěvě - pro harmonizaci čaker existují tzv. květové čakrové esence. Vyrábějí se v Holandsku a jsou k dostání i u nás. Najdete je snadno - zadejte si do vyhledávače třeba slovo "esence". Vidíme v tomto velmi dobrou alternativu, která nemá žádné vedlejší účinky, proto ji upřednostňujeme.
Iveta (So, 31. 5. 2008 - 22:05)
Zdravím všechny.Děkuji za tyto krásné stránky.Článek o páté čakře je přesnou odpovědí na mé fyzické potíže.Od dětství jsem byla velmi ustrašené dítě.Vadil mi kolektiv,styděla jsem se vyjádřit své pocity.Dalo by se to asi zvládnout,kdyby ve mne současně se studem nehořel vášnivý oheň pěveckého nadání,které muselo ven.Tak jsem se dostala k divadlu.Strach se u mne projevuje ochrnující bolestí krční páteře,bolestí hlavy a zvracením.Nejhorší je ten pocit bezmoci.Příjde to náhle a pomůže jen silný lék a ležet.Žiji duchovním životem,toužím po osvícení,jehoš střípečky na sobě cítím a tato blaženost mě pomáhá hledat cestu sama k sobě.Pochopit co se ve mě děje.Co se hlavně změnilo,je můj pocit k lidem-ze strachu se stala láska.Stále na mne však působí staré vzorce chování.Pokud zažíváš něco podobného,nebo tě k tomu něco napadne-bude mne těšit...
yvonka38 (Po, 12. 1. 2009 - 11:01)
Prosim vas co znamena zablokovana 2 a 3 čakra?
mona (Út, 24. 2. 2009 - 19:02)
Blokády v 5. čakre majú často pôvod v zablokovaní prvých troch- hlavne 2. a 3. čakry. V takom prípade treba riešiť tie- zamerať sa na sebaúctu, sebahodnotu a sebavedomie, na svoje pohlavie- aký mám k nemu vzťah a či ho žijem správne (či sa ako žena tak aj správam, alebo či som muž, ktorý sa tak aj prejavuje :)) Možno to na prvý pohlad nesúvisí, ale 2. a 3. čakra majú na funkciu piatej dosť vplyv. Hlavne druhá- tá je s krčnou energeticky prepojená jednou dráhou- ide tam hlavne o vzťahy- správne vychádzať s ludmi a mať radosť zo života, správne vyjadriť tvorivosť (2.čakra)a túto radosť(2.). Ked nemáme čo vyjadriť (alebo aspon máme ten pocit) tak, niečo nižšie nebude OK. Paa
Ivana Holková … (Čt, 12. 3. 2009 - 19:03)
Zvu všechny na kurz o energii a čakrách do Klatov v sobotu 14.3.2009.web.centrumharmonie.webnode.cz,zdraví Ivana H.
Sylvie (Út, 31. 3. 2009 - 10:03)
Pravděpodobně jsem měla blokaci této páté čakry.Strašně jsem se všeho bála.Až nyní v tak pozdním věku se to změnilo.Mám větší odvahu, komunikaci apod.vše s tou čakrou souvisí.Věnuji se zdraví jiý několik let, hlídám si škodlivá éčka apod.
Návštěvník (Út, 31. 3. 2009 - 18:03)
Pátá čakra? tak ta je součástí žabí řitky. čakra čakra, buzerantů parta!
Šárka (So, 2. 5. 2009 - 22:05)
Může to znít dost legračně, já jsem se této radě upřímně smála, když jsem jí objevila v knížce "Jóga v denním životě" od Prahams Svámího Mahešvéránandy. Takže rada zní: Zacpat si prstama uši a vydávat bzučivý zvuk/tón. (na jedno nadechnutí). Pak jeden nádech a výdech pauza (bez bzučení-ale uši zůstávají zacpané) - a takhle opakovat celý postup celkem 5x. Pak pozoruj svůj vnitřní pocit. Tohle cvičení má propojit 5. a 6. nebo 7. čakru, to nevím přesně, ale každopádně má za "úkol" zbavit napětí v krku.
Návštěvník (So, 2. 5. 2009 - 22:05)
To všechno je naprd,provozuji odvěké mayské rituály,teda provozovala sem a dokud nebudu žít mimo tuhle bláznivou civilizaci,tak to nemá cenu a to vaše taky ne.
Návštěvník (So, 2. 5. 2009 - 22:05)
Akorát vyhazujete prachy,věřte,kdo tu schopnost nemá v sobě přirozeně,zabil jí navždy,tohle se nedá naučit,schopnost dobabrat se výsledných stavů těchto technik musíš cítit a přijít na to sám/a.
GloBlo (So, 15. 12. 2012 - 11:12)
Tak to bych sel radsi vykourit konovi nez cist takovy blbosti...
Anym (So, 15. 12. 2012 - 16:12)
TO je stejný jak se všude na netu píše o telekinezi nebo li psychokinezi ,pohybovaní předmětu pomocí mysli.Všude se píše ,že ji má ! každej z Nás ,že ji umí hodně lidi jen je třeba to procvičit a bla bla bla .V různých státech je "Talnet" na celem světě se neukázal člověk co by to uměl ,ale každej z nás to má v sobě a stačí procvičit ,jasně !! bla bla
nepodcenujteto (Ne, 21. 9. 2014 - 15:09)
protože je to naprostá pravda někomu může
za zdravotnimi problemy
jirka (Ne, 21. 9. 2014 - 18:09)
Tzv. cakra je jen vymysl sarlatanu tahajici z lidi penize. A jeste jak ji tzv. odblokovavaj prostrednictvim TV .Takova naivita lidi co tomu veri. Uz nezijem ve stredoveku, tak se lide proberte a neverte tem co nela na tom vidi stale zisk.
gotox (Po, 2. 2. 2015 - 00:02)
Tzv. cakra je jen vymysl......chudák Jrka :(
Standa (Po, 2. 2. 2015 - 08:02)
Chudak gotox,
gotox gotox, do mozku botox ;-)
Peetr (Út, 3. 2. 2015 - 08:02)
Tzv. cakra je jen vymysl...Souhlasím s tebou v jediném,že většina lidí co otvírají a čistí čakry,jsou šarlatáni.Ale jsou i lidé,co umí.A čakry existují.nic na tom nemění to,že tomu nevěříš.Otvíríní čaker je poměrně nebezpečná záležitost,a může jí provádět je mistr.Za toho se u nás považuje kde kdo,ale moc jich není.Je nejlepší,pokud se čakry aktivují přirozenou cestou při praktikování smysluplných meditací.To ale trvá,alidi chtějí dnes vše hned.
Roman (Út, 3. 2. 2015 - 09:02)
jistotu, že čakry...No tobě to nemá cenu vysvětlovat,protože tomu již předem věřit nechceš.Já to vím,protože jsem to zažil.Řekl bych,že jsi jedním z těch,kdo chodí na podobná témata,a všechno podobné strhává.Platí tě někdo?Podobné reakce jsem tu už několikrát četl,a reakce jsou nápadně podobné.Ani se nepodepíšeš.Jinak o tom s tebou nehodlám diskutovat.To není namyšlenost,ale nemá to cenu.
Jana (Út, 3. 2. 2015 - 12:02)
Diskutovat s lidmi, co žijí...Ty nežiješ ve virtuálním světě?Internet,mobil,FB?Že si to nepoznal ty,neznamená že by to snad neexistovalo ne?
Roman (Út, 3. 2. 2015 - 14:02)
Diskutovat s lidmi, co žijí...Diskutovat s člověkem,co ví vše nejlépe,a jeho ego je větší než mount everest také nemá cenu.
Mobil, interne… (St, 4. 2. 2015 - 00:02)
Ty nežiješ ve virtuálním...je realita. Virtuální svět je to, v co třeba s pomocí těchto médií uvěříte...
Agnes (St, 25. 3. 2015 - 15:03)
Může to znít dost...díky.. meditace z této knihy mám ověřené a zatím skvěle fungovaly
Lucie (Út, 16. 2. 2021 - 20:02)
Něco jsem si o tom už načetla a potřebovala bych radu od někoho zkušenějšího, jakým způsobem nejlépe zvyšovat vibrace u každé čakry?
Magda (St, 17. 2. 2021 - 16:02)
jsou na to různá cvičení, ale jednoduchý a bezpečný způsob jsou drahé kameny.
ytong (Čt, 18. 2. 2021 - 03:02)
Já si pátou čárku /ošukaný holky/ udělal už v sedmdesátých letech!!
Marta (Čt, 18. 2. 2021 - 13:02)
Pokud chcete získat informace, tak doporučím zajít na stránky kristalovapostel .cz, najdete tam pěkně vysvětlenou energetickou léčbu. Jinak každá věc, osoba nebo prostředí mají nějaké vibrace. Pokud budou vibrace nízké nebo se budete pohybovat v prostředí, kde jsou negativní vibrace, tak se to může na těle projevit i nemocí. Od toho tu jsou energetické léčby, které s tím dokáží pomoci.
Lucie (Ne, 21. 2. 2021 - 19:02)
Stránky jsem si celé pročetla a je tam opravdu spousta zajímavostí a informací, které jsem nevěděla. Narazila jsem i na tu křišťálovou postel, máte s ní zkušenosti?
Marta (St, 24. 2. 2021 - 12:02)
Ano, křišťálová postel má 7 speciálně broušených krystalů, které jsou rozmístěny přímo nad energetickými centry vašeho těla. Chodím k nim na křišťálovou postel pravidelně, vždy odcházím jako vyměněná. Doporučuji to alespoň jednou vyzkoušet a potom sama uvidíte, že budete chodit pravidelně.
Reklama