Reklama

Zázrak přírodního léčitelství - čínské koule

Otáčení kuliček je příjemným, zábavným léčením. Masážní efekt pohybujících se kuliček stimuluje lokální nervový systém, krevní oběh, aktivizuje pohyb lymfy, napíná šlachy, podporuje tvorbu kloubového maziva, urychluje metabolismus tkání a tím napomáhá vylučování zplodin látkové výměny. Vytrvalý pohyb zápěstí a prstů rozhýbe i svaly předloktí a ramene. Pohyb svalů působí na žíly jako pumpa, tím napomáhá proudění krve směrem k srdci a zpět a vylepšuje tak celý krevní oběh. Kuličkovou terapií se doplňuje i běžná léčba následujících nemocí:

  • Potíže dýchacího ústrojí
  • Onemocnění trávicího traktu
  • Žaludeční vředy, gastritida, zánět jater, žlučové kameny, zácpa, diabetes, chronické průjmy
  • Krevní oběh, vysoký tlak, revmatické choroby, poruchy srdečního rytmu, úbytek bílých krvinek
  • Choroby močových a pohlavních orgánů, zánět ledvin, patologická poluce, bolestivá menstruace, neplodnost žen, neplodnost mužů, nefunkčnost dělohy
  • Nemoci nervové soustavy, neuróz, ztráta citlivosti, nespavost, bolesti hlavy, bolesti sedacího nervu, nervová slabost
  • Zranění (vnější, vnitřní)
  • Hormonální systém, zánět mléčných a slinných žláz
  • Nemoci kloubů, zánět ramenných kloubů, bolesti kříže a páteře, jiné záněty kloubů
  • Kožní nemoci, bradavice
  • Nemoci smyslových orgánů, poruchy zraku, chuti, čichu, zánět nosních dutin, polypy
  • Maligní nádory v počátečním stádiu
    Čínské kuličky jsou dnes k dostání i u nás téměř na každém tržišti, v každém bazaru. Na tvrzení, že pět minut válení kuliček v dlaních denně přidá člověku pět let života, je hodně pravdy, a tak pokud stále více Čechů koulí kuličkami klidně i u sledování televize, není to s nimi ještě tak špatné.

    Ocelové kuličky mají ještě dva zajímavé vlivy: vibrační a zvukový. V dutině kuličky se totiž nachází ještě jedna, menší kulička a spirálovitá pružina ve tvaru kužele, které při pohybu vibrují a vydávají melodický zvuk.Kuličky rezonují na různé frekvenci - jedna vydává hlubší jin, druhý vyšší jang. Tyto zvuky mají fyziologický účinek.

Působení kuliček se násobí, když je v dlani otáčíte tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Vzniká tak zvláštní napětí, kuličky jakoby vám roztahovaly prsty, vždyť se musíte snažit držet je od sebe a zároveň dávat ještě pozor, aby vám nevypadly z dlaně. Tím vyvíjíte na akupunkturní body tlak a současně rukou a celým ramenem vydatně pracujete.I zvuk kuliček je krásnější, když jej neruší zvuk z nárazu kuliček o sebe.

Efekt působení léčivých kuliček čchi-kung se sice nedá mechanicky změřit, ale za to ho pocítíte. Cviky jsou velice jemným podnětem, proto je třeba léčbu provádět dlouhodobě. Účinek terapie spočívá právě v jemném dávkování. Podle pravidla: malé podněty léčí, střední blokují a silné škodí. Jemné podněty aktivizují samoregulaci organismu, která časem vypudí škodlivé vlivy a pomůže přemoci chorobu. Proto terapie kuličkami čchi-kung má vliv na celého člověka a to nejen na stránku tělesnou, ale i duševní.

Výsledky většího počtu čínských nemocnic dokazují osmdesátiprocentní úspěch léčby vysokého krevního tlaku, akutní gastritidy, zánětu kloubů, neurastenie, anginy pectoris. Osvojit si léčbu je velice jednoduché: obě kuličky si vložíme do dlaně a rytmicky střídáme prsty, kterými je vystrčíme a znovu sevřeme do dlaně tak, aby se otáčely po směru nebo proti směru hodinových ručiček.Začátečníkům doporučujeme používat menší a lacinější jadeitové kuličky, pokročilejším udělají radost ocelové zvonkové, které vyvolávají větší vibraci.

Reklama

Zpracováno podle Vlastimila Marka

Reklama

Komentáře

pepa008 (Čt, 1. 12. 2005 - 14:12)
Nevíte někdo kde se dají kuličky koupit, nejlépe přes internetový obchod, nebo poblíž Prahy nebo v Praze? Děkuji za pomoc. pepa008
Šárka (Pá, 2. 12. 2005 - 12:12)
Včera jsem dostala ty kuličky k narozeninám. Jenže nevím, jak správně rozpohybovat ruku a naučit se s nimi zacházet. Prý by se neměly vůbec dotýkat. A je to jedno ve které ruce jsou a jakým směrem se točí?Vyhovuje mi levá a v proti směru hodinových ručiček. Prosím poraďte mi www. stránky nebo přímo vy. Díky
Vladimír (St, 7. 4. 2004 - 10:04)
Zajímámne, kde se dají předmětné kuličky koupit a v jakých provedeních.
eva (Pá, 16. 7. 2004 - 23:07)
Potvrzuji: vlašťovičník zabírá. Byla jsem na vypalování dusíkem - a zůstaly mi jizvy. Po vlašťovičníku žádná! není nad přírodu! Doporučuji! Eva
Alena (Ne, 2. 1. 2005 - 17:01)
Shanim masayni cinske koule, ale zatim bezvysledne. Muzete mi poradit?
Wich (Po, 8. 11. 2004 - 16:11)
Vlaštovičník je nejstarší a velmi účinný lék, to můžu potvrdit, jenže co třeba v zimě?... Na bradavice je dobrý Verrumal, který zdarma předepíše dermatolog. Duofilm je prakticky totéž, ale s tím, že stojí něco přes stovku. V žádném případě se nenechte odbýt dusíkem, který stejně nepomůže a přivodí vám na pár týdnu pekelnou bolest...
lhostejnost ne… (Ne, 21. 11. 2004 - 15:11)
Vsechny tyto onemocneni, jak candidosa tak i jina plisnova onemocneni, ptyriasis versicolor - plisen ktera zpusobuje bile depigmentace, virova onemocneni jako herpes, bradavice, molusky, kondilomata atd. jsou vysoce nakazliva, bohuzel jak primym kontaktem, o to pak vice pohlavnim stykem!!!! Kdo se nakazil a stydi se jit k doktorovi, nebo to rict partnerovi je s prominutim idiot!!! Takovy clovek co se neleci je pricinou toho ze se tyto nemoci dale siri a pak se vrati znova k nemu. Proto si naopak vazim vsech co se leci a svemu partnerovi to oznami. Za nakazu nikdo nemuze, ale za jeji sireni a lhostejnost ano.
Wagner (So, 10. 12. 2005 - 00:12)
U Anděla, vánoční trh
davexd (So, 31. 12. 2005 - 23:12)
točí se s nimi oběma rukama a to na obě strany. můžeš si je přikoupit a točit se třemi v každé ruce a zároveň a až v tom budeš trošku zběhlejší můžeš s nimi točit třeba i za hlavou. přeji mnoho úspěchů s koulemi
Crejzik (Po, 21. 3. 2005 - 18:03)
Dají se koupit například v Olomouci v obchodě "Samurai" u zastávky(tram) "koruna" a provedení, buď stříbrné, nebo ozdobené, motivy jing-jang a draci, potom nějaké klikiháky...
Standa (St, 4. 10. 2006 - 13:10)
Komerční sdělení: nabídka čínských akupresurních koulí na www.5d.cz/cinske-koule
iva (St, 24. 10. 2007 - 16:10)
měla jsem pohlavní styk s milencem a nasledně jsem v podbříšku onemocněla
moluskou,toto se přeneslo na manžela,který se jich nemůže zbavit
jak mám postupovat aby se molusky vyléčily
děkuji
Lucka (St, 19. 3. 2008 - 14:03)
Dobrý den zajímalo by mě co jsou ty molusky.
Návštěvník (St, 9. 7. 2008 - 13:07)
To je spíš syfylis a né moluska. Moje rada zní seď doma na prdeli a nestane se ti to
R (St, 31. 3. 2010 - 11:03)
To je spíš syfylis a né...nic mi do toho neni, ale tuhle radu jste si mohla nechat od cesty....
jedokázáno, ze i moluska se prenáší pohlavním stykem. těžko se jich zbavuje, ale jde to. doporučuji navštívit diskuzi Molusky zde na doktorce.
Dominika (Čt, 12. 11. 2020 - 16:11)
V poslední době jsem začala hodně vnímat své nitro a dost jsem si toho načetla o nesouladu vnitřních energií a také čištění čaker. Jaké máte zkušenosti s touto alternativní medicínou?
Jana (Pá, 13. 11. 2020 - 01:11)
Chodila jsem často k psycholožce, protože si nesu od mládí jeden nepříjemný zážitek, se kterým se pořád nemohu vyrovnat. Moc mi to nepomáhalo, takže jsem se uchýlila k alternativní medicíně a čistotě svých čaker. Hodně mi s tím pomáhá křišťálová postel, která dokáže čistit každou ze sedmi čaker v těle.
Kde (Út, 17. 11. 2020 - 06:11)
Se ta postel dá koupit, nebo kam na ni docházíš poležet?
! (Pá, 13. 11. 2020 - 08:11)
Žasnu, jakým blbinám jsou někteří lidé ochotni věřit.
Dominika (Út, 17. 11. 2020 - 00:11)
Jak to probíhá? A kde?
Jana (St, 18. 11. 2020 - 00:11)
Podívejte se na stránky kristalovapostel .cz, kde křišťálovou postel najdete. Chodím tam pravidelně. Ideální je chodit oblečená v bílé pro lepší prostupnost paprsků. Každý ze sedmi krystalů je zaměřen na jednu ze sedmi odpovídajících čaker.
Jano (St, 18. 11. 2020 - 10:11)
Kolikrát se to musí absolvovat a jaká je přibližná cena?
Reklama