Reklama

Na podzim je vhodné zaměřit se na regeneraci plic a tlustého střeva

Podzim je obdobím zvýšené aktivity plic a tlustého střeva. Pokud se tyto orgány nacházejí v nerovnováze, může se to projevit následujícími zdravotními problémy:

Oslabení funkčního okruhu plic:

Onemocnění plic, poruchy dýchání, alergie na kůžích a sliznicích, astma, ekzémy, otoky obličeje, bolesti krční a hrudní páteře (mezi lopatkami), kazivost 4.a 5. zubu nahoře a 6 a 7. zubu dole, bolesti a otoky v průběhu dráhy plic.

Oslabení funkčního okruhu tlustého střeva:

Střevní potíže - zácpa, průjem, nadýmání, záněty slepého střeva, problémy sliznic (krvácení z nosu, rýma, alergie kůže a sliznic), bolesti zubů, hlavy, bolesti v krku, bolesti bederní a krční páteře, bolesti ramen, sklony k depresím, zvýšená kazivost zubů, bolesti a kožní problémy v průběhu dráhy tlustého střeva.

Reklama

Opatření pro regeneraci dráhy plic a tlustého střeva:

Sezónní strava:

Vzrůstá potřeba pikantní chuti - cibule, česnek, zázvor, pažitka, celer, řeřicha, černá ředkev, pražené obilí, ořechy, vločky

Více jídlo tepelně upravujeme - vaříme, pražíme, pečeme

Z obilovin je nejvhodnější rýže natural

Dále jsou vhodné luštěniny

Maso upravujeme na čínský způsob

Vhodné potravinové doplňky a bylinné přípravky:

Echinacea - pomáhá při nachlazení, chřipce a onemocnění dýchacích cest

Oregánový olej- pomáhá při zánětu průdušek, usnadňuje odkašlávání, tlumí dráždivý kašel, působí proti trávicím potížím a nadýmání

Zázvor- pomáhá při poruchách trávení, nadýmání a plynatosti

Oxylon BIO - Jedinečný produkt v ampulích od belgické firmy Pro-Vera. Doplněk stravy na bázi 18 rostlin a francouzkého propolisu. Obsahuje mimo jiné výtažky z borovice a omanu, které pomáhají podporovat dýchání a výtažky z koriandru a zázvoru, které pomáhají podporovat imunitní funkce.

Vironal koncentrát - Regeneruje dráhu plic a tlustého střeva (vhodné pro děti od 3 let i pro staré zesláblé pacienty)

Baktevir - Regeneruje dráhu plic a tlustého střeva - přípravek na bázi alkoholu (rychlejší působení, vhodný pro děti až od 6 let)

PrebioXtra-kompletní probiotikum udržuje zdravou střevní mikroflóru, nutný po každé léčbě antibiotiky.

Další vhodná opatření:

Saunování, masáže, otužování, aromaterapie, dechová cvičení, při nachlazení koupele nohou po kolena a rukou po lokte v teplé slané vodě, inhalace.

Autor: mk

Reklama

Komentáře

Vendula (Út, 4. 12. 2018 - 22:12)
Oreganovy olej mi jiz nekolikrat pomohl pro bronchitide, ze jsem nemusela brat antibiotika, ale vykaslavala jsem hodne a po dlouhou dobu. Kdo potrebuje jit rychle do prace, tak asi jen tuto lecbu nezvoli. Bohuzel je dnes doba rychlych reseni, i za cenu budoucich nasledku.
Jitka (St, 16. 2. 2022 - 17:02)
Dnes se budou lidi bat zakaslat a budou kasel potlacovat, coz samozrejme neni dobre. Vetsina kaslu neni infekcnich, ale to se asi vetsine jiz nepodari vysvetlit. Lidi budou mit stale v podvedomi covid.
Jarka (St, 2. 3. 2022 - 11:03)
Já vždy poznám, že potřebuji pročistit plíce, když začnu chrchlat po pálivých jídlech.
Reklama