Reklama

Zánět močového měchýře

Bedrunka (St, 28. 2. 2007 - 09:02)

Tak jsem byla na gynekologii. Nevim, zda to souvisi, ale nasli mi prasklou malou cystu, pry se vstrebava.Zatim dekuji Vsem za rady.

Strava proti zá (St, 28. 2. 2007 - 07:02)

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/strava-proti-zanetu-mocoveho/

Bedrunka (Út, 27. 2. 2007 - 22:02)

PRO Janinu: Co se nesmi pit a jist? Vim jen,ze neni dobra kava, cerny caj, kola a sladke. Je to spravne? (Nicmene pokud jsem si kavu dala nebo sladke- uprimne jsem nezaznamenala zadny rozdil) :-( A take otazka- je drazdivy a hyperaktivni MM to same? DEKUJU MOC!

Bedrunka (Út, 27. 2. 2007 - 22:02)

Mili Vsichni, navic jsem se chtela podelito jednu zkusenost- na urologii me mj. poslali na imunologii. Pi doktorka mi rekla, ze tim rozhodne nic nepokazim a ze mj. pokud mam neustale opakujici se zanety (gynek.+urolog.), rozhodne tam mam zajit. Zminila se i o pacientkach- ktere meli potravinove alergie, ktere jim to zpusobovali/oslabovali organismus. (kupr.lepek/laktoza} POZOR- potravinove alergie se behem zivota meni.

Bedrunka (Út, 27. 2. 2007 - 19:02)

Pro Janinu: Ano byla jsem. Proto me z gynekologie odeslali na urologii.ALe po antibiotikach Doxybene se mi tam vyklubalo Staphyloccocus epidermis a Enterococcus faecalis, kvasinky ojedinele. Prosim, jaky je pripadny nalez u vaginozy- jake konkretni bakterie?? Nicmene, ted mam vaginalni cipky Macmiror (na vecer) a Fermalac (na den). To by melo pripadnou vaginozu rovnez prelecit. (podle toho co jsem nasla na netu) Dekuju moc. PS: Bohuzel mam pocit z mych predchozich zkusenosti- nektere vysledky steru (diky laboratorim ci co) jsou nekdy spatne. Mas podobnou zkusenost??

Janina (Út, 27. 2. 2007 - 16:02)

A jsi pořádně přeléčená na gynekologii ???? A dodržuješ, co se nesmí jíst a pít na dráždivý MM ?? Na urologii nechápavě vrtěli hlavou, a cpali mě Furantoinem, když jsem změnila gynekologa ukázalo se, že všechno způsobovala blbá vaginóza :-/ Po přeléčení jsem už půl roku bez nálezu v moči, ale MM mám pořád podrážděný. Jsou dny, kdy je všechno v poho, někdy to stojí za houby.

Bedrunka (Út, 27. 2. 2007 - 14:02)

Pro Janinu: A tobe ten Spasmed zabira? Mne tedy ne :-( Mne se porad ta psychika nezda- snad vim,zda me to tam pali a chce se mi neustale curat nebo ne.

Janina (Út, 27. 2. 2007 - 07:02)

Mám stejné příznaky jako Bedrunka, už půl roku beru Spasmed k tomu lehká antidepresiva. Řekla bych, že u mě 50% psychika a 50% gynek.problémy. Bedrunko, možná máš také podrážděné moč.cesty kvůli nálezu bakterií v pochvě a zoufalství z neustálých zánětů tomu také nepřidá.

Bedrunka (Po, 26. 2. 2007 - 22:02)

Prosim Vas a jak se Vam projevovala ta zuzena mocova trubice? Jako neustale nutkani k moceni? Dekuji.

Petra (Po, 26. 2. 2007 - 20:02)

Ahoj, děvčata, soucítím s vámi. Po 8. zánětu mě moje praktička konečně poslala k urologovi. Zjistil, že mám silně zúženou moč. trubici. Podstoupila jsem její rozšíření před rokem a půl. Mám po zánětech:-) Bohužel zůstaly mi nepříjemné bolesti v pánvi a kříži. Už mám za sebou dvě laparoskopie kvůli endometrioze. Musím říci, že žiju v neustálé bolesti. Na ten močák alespoň zabrala antibiotika. Nemáme to lehké. Moc držím palce.

Bedrunka (Po, 26. 2. 2007 - 19:02)

Pro Janu: Moc ti zatim dekuju!!! Jen aby to co nejdriv preslo:-(

Jana (Po, 26. 2. 2007 - 19:02)

O autovakcíně jen ,vím že existuje,ale podrobnosti neznám.Ale imunolog by to měl vědět ,protože tohle je v jeho kompetenci.Pokuď ti našli krev v moči,tak je tam zánět,ale to podráždění to nevím co ho mohlo způsobit.Vaginální zánět vyvolávají antibiotika.Nevím kdy budeš mít výsledky,ale dej vědět jak to dopadlo.Držím palce.

Bedrunka (Po, 26. 2. 2007 - 19:02)

Jani, moc dekuju. Zda se, ze uz sis toho opravdu hodne protrpela. Lidsky organismus je propojeny,vse souvisi se vsim. A kdyz vidim, jak nekdo leci...mno hruza. Dost tudiz verim na samostudium. Prosim te, slysela jsi nekdy o autovakcine? Kamaradce to delali, pry ji to moc pomohlo- pry ti vypestuji neco ze vzorku, co ti odebrali a vypestuji nejakou imunutni autovakcinu, coz by melo zanetum zabranit. A dalsi dotaz- z ceho muzou byt nervova zakonceni v trubici jiz 2 mesice takhle podrazdena? Nejaky napad? Moc dekuju. Papa

Jana (Po, 26. 2. 2007 - 18:02)

Ano,mám po rozšíření moč.trubice a musím si to pochválit.Vydržela jsem několik hodin bez WC.Ale teď kvůli jiné nemoci musím užívat prednison,který způsobuje oslabení imunity a tudíž trpím záněty daleko častěji.Ta iminologie ta mě nenapadla a v tvém případě je určitě na místě.Pokud máš oteklou sliznici moč.trubice,máš podrážděná nervová zakončení která se tam nachází a proto asi trpíš neustálím nutkáním na WC,takže hyperaktivita to nebude.Pro porovnání-když mě rozšířily moč.trubici a tím ji podráždily ,chodila jsem hodně a často,jizva bolela,ale po pár dnech se to srovnalo a byl klid.Imunolog by měl příčinu najít a může předepsat léky které zase nemůže napsat urolog nebo obvodák.

Bedrunka (Po, 26. 2. 2007 - 18:02)

Pro Janu: Ahoj, moc ti dekuju za odpoved. Mas pravdu, ted uz jsem z toho lehce na nervy. Musim se ucit na statnice a dost me to omezuje. A muj spolecensky zivot velka nula a samozrejme partnersky zivot take. Mela jsem uz nekolik zanetu minuly rok a vzdy se to prelecilo antibiotiky a pohoda. (uprimne vzdy mi to zacalo jakoby po sexu- pry je to tim,ze se mi prilis prokrvi sliznice a pak jsem nachylnejsi k zanetum)Jenze tenkrat me vzdy bolelo i curani.Nyni se to tahne jiz 2 mesice, samotne moceni me neboli, ale pali me to tam vevnitr a chce se mi non-stop. Brala jsem Doxybene- prestoze mi nic nenasli.Dal mi to doktor, aby se me zbavil. Pak me muj urolog poslal do nemocnice. Ted jsem v peci na Urologicke klinice VFN v Praze, kde mi delali vysetreni, zda nemam zuzenou trubici a nemam, SONO vporadku, ale nasli mi v cevkovane moci krev a v pochve Staphylococcus epidermis a Enterococcus faecalis, kvasinky ojedinele. Ovsem to si myslim, ze se mi tam vyklubalo po predchozich antibioticich. Ovsem kdyz mi delali stery v moc. trubici, bolelo to jak blazen- pry to tam mam otekle. Pi doktorka mi dala Macmiror cipky (antibiotikum), Uraplex a furantoin. Navic doporucila i Wobenzyn a odeslala na imunologii, odkud vysledky jeste nemam. Dlouhodobe zadne leky neberu. A jeste abych nezapomnela, pani doktorka mi taky rekla,ze bych mela- az se uzdravim- brat furantoin vzdy po styku- aby se predeslo infekcim. Ale to mi je ted jedno- na sex ani pomysleni. Potrebuju se uzdravit. Cviky vyzkousim, ale porad mi nejak nesedi ten HMM- nasla jsem si oficialni stranky: http://www.hyperaktivni-mechyr.cz/ kde to popisuji jako nahlou urgenci mocit a take nuceni v noci, coz nemam. Mam non-stop urgenci, ale jakmile usnu, spim jak miminko. Takze ty jsi mela diagnozu zuzene moc. trubice??

Jana (Po, 26. 2. 2007 - 17:02)

PRO Bedrunku:nebereš dlouhodobě nějaké léky?

Jana (Po, 26. 2. 2007 - 17:02)

Pro Bedrunku:Nemyslím že je to věkem,mě je 28 a už jsem byla 2krát na rosšiřování a mám známou ta se svou dcerou absolvovala tento zákrok ve dvou letech.Neznám tě,ale podle toho co píšeš jseš nervák(můžeme si podat ruce)a tvoje tělo na to reaguje,sama jsem si už mockrát pobrečela a těšila se na to až usnu a bude klid.A k tomu ten Furantoin,pokud nemáš zánět,tak do sebe cpeš zbytečný svinstvo,který můžes nahradit Uroxalem nebo Urovalem.Cvyky na zpevnění se jmenují Kagelovy,jsou jak na unik moči,tak na prevenci.Nejednoduší je cvik: močení několikrát přerušíš na par vteřin a opakuješ.Tímto způsobem se naučíš zapojovat to správné svalstvo a pak budeš moct cvičit kdekoliv.Ale především si musíš najít doktora který si s tím poradí a nebude ti předepisovat zbytečně antibiotikum.Doktoři jsou fajn,akorát se neradi zabývají něčím co nemá příčinu,tak mě to naznačil můj urolog.

Bedrunka (Po, 26. 2. 2007 - 17:02)

Procetla jsem si info o HYPERAKTIVNIM MOC.MECHYRI- a podle dostupnych informaci- jedna se o caste moceni. Ale ja nejenom, ze chodim casto, ale hned jak dokonam potrebu, chce se mi opet. Je to jakoby neustaly tlak uvnitr na moc.mechyr non-stop. Jsem velmi posledni dobou velmi unavena- A DOKAZU SPAT I 13 hodin bez probuzeni a potreby na zachod!!! To preci neni bezne pro diagnosu hyperaktivniho moc.mechyre. Nebo ano? Dekuji Vam. Prosim ozvete se. Mam pocit,ze doktori me posilaji od certa k dablu bez jakehokoliv efektu. Ted mam jeste Furantoin, ale nezabira.

Berdunka (Po, 26. 2. 2007 - 14:02)

Pro Janu: Slysela. Zkouseli mi spasmed a uraplex, coz jsou leky, ktere maji uvolnit svalstvo mocoveho mechyre, nic nezabralo. Navic mne je 25 let. Prijde mi zvlastni,ze bych to mela. Domnivala jsem se, ze to postihuje starsi lidi. Prosim Jani, co tedy radis? UZ 2 mesice jako bych nezila. Porad myslim na to,ze se mi chce curat. Da se toho zbavit? Jake cviceni? Dekuji moc. Prosim ozvi se.

Jana (Po, 26. 2. 2007 - 13:02)

Pro Bedrunku:Nevím zda jsi někdy slyšela něco o hyperaktivním měchýři.Já mám zánět moč.m.chronický a i když dostanu antibiotika,tak se začnu stresovat myšlenkou kdy to přijde znova a následně začnu pocitovat tlak v podbřišku a běhám na WC a když už dojdu na urologii ,tak na mě koukají jak na blázna protože,testy jsou v pořádku.Hyperaktivita je vyvolána častým a samovolným stahováním svalstva močového měchýře a vyvolává stav podobný zánětu.Je to asi vyvoláno stresem a existují na to cvičení.

Reklama

Přidat komentář