Reklama

Zánět močového měchýře

Petr (Po, 26. 2. 2007 - 08:02)

Ahoj Rito, chci tě taky povzbudit, hlavně při tom všem trápení, které teď máš. Já jsem se taky z toho dostal způsobem viz 25.2. 20:34:44.
>Přečti si knihy dr. Walkera, dají se stáhnout z internetu. Věřím, že to všechno postupně zvládneš. Posílám lásku a světýlko do tvého srdíčka :))) a Hodně síly!!!

Eva (Po, 26. 2. 2007 - 07:02)

Ahoj Rito, Mela sem driv podobny problemy a je to opravdu silene, vim tedy asi jak ti je. Asi bys mi neverila jak to pekne ustoupilo, kdyz sem pouzivala jeden preparat, jak se to jen jmenovalo..asi Wobenzim ?? Nebo tak nejak...Muzes to myslim mit i pri antibiotikach,a je to fakt ucinne, zbavis se toho nadobro...

Rita (Ne, 25. 2. 2007 - 20:02)

Ahojky všichni, já tímto onemocnění trpím již sedmým rokem a veškeré léčby jsou úspěšné pouze na pár měsíců, vše se opakuje a já bývám hodně unavená a vyčerpaná. Lékař mi doporučil přírodní léčiva hlavně brusinky, zakoupila jsem URISAN cca za 1000,00 Kč, ale pomohlo to jen na 4 měsíce. Sama jsem zoufalá, protože v práci neustále chybím - marodím mívám teploty, silné záněty, otoky a poslední dobou i problémy s ledvinami. Je to horší a horší, podrobila jsem se cystoskopii, neustále užívám antibiotika, které zaberou opět jen na pár měsíců. Nevím jestli existuje "něco" na vyléčení, zkoušla jsem dietu, chvíli to bylo lepší když jsem byla po operaci žaludku, to jsem nejedla vůbec (pouze na kapačkách) ale po 6 měsících se vše vrací do "normy" a řekla bych ještě v horších bolestech a problémech.

Petr (Ne, 25. 2. 2007 - 20:02)

>Zdravím všechny, zkuste si nejprve obnovit rovnováhu kyselin a zásad v těle. Většinou je problém v překyselení organismu.Přečtěte si o tom něco. Nať petržele nebo petržel jako takový, vše nejlépe syrové, případně čerstvá šťáva je zásadotvorná, pomůže. Dále zkusit přechodně vyloučit, případně omezit cukr a jakékoliv pečivo, snížit podíl masa ve stravě.Omezit solení. Citrón i když je kyselý je vhodný, protože je zásadotvorný.Orientovat se na dělenou stravu, zelenina, pokud by syrová dělala problémy, tak vařenou, ovoce opatrně.
>v oblasti duševní se rozloučit se starými, přežitými myšlenkovými vzorci. Jsou dobré i "Čínské byliny?" od dr. Hofmana, dobré je i vyčistit tl. střevo klystýrem viz Cingroš "Sám sobě doktorem".
>Přeji hodně úspěchů v léčbě. Petr

Bedrunka (Ne, 25. 2. 2007 - 18:02)

Abych muj predchozi dotaz upresnila- je zanet mocovych cest- provazet "pouze" neustalym nucenim k moci,palenim, ale pritom samotne moceni neboli? Zda se, ze vsichni tady dostali antibiotika a zbavili se zanetu, ktery se pripadne opakoval...ale je mozne mit takove bolesti nonstop uz 2 mesice?

Bedrunka (So, 24. 2. 2007 - 22:02)

Ahoj vsichni spolutrpitele! Procetla jsem celou diskuzi a rada bych se zeptala- mam problemy uz temer rok-opakujici se zanety mocoveho mechyre. Vzdy preleceno antibitiky a problemy ustalu.Ale pred 2 mesici-antibiotika nezabraly.Od te doby zkousim vse-marne. Jiz temer 2 mesice trpim neustalym nutkanim na moceni, jakoby me tam neco tlacilo-ALE samotne moceni me pritom vubec neboli, nepali-tak jak to bylo behem predchozich zanetu. Na urologii mam vse vporadku-jen ve vyteru pochvy- Staphylococcus epidermis a Enterococcus faecalis.Nekdo zkusenejsi-meli jste podobne problemy? Moc dekuji

oto (Pá, 23. 2. 2007 - 17:02)

zánět sem mněl mockat pak selhani ledvin dializa transplantace

Helena (Pá, 23. 2. 2007 - 09:02)

Na zánět močového měchýře jsem 2x vyzkoušela
vychvalovaný Rowatinex, který vůbec nepomáhá. Prodává se jen proto, aby důvěřiví lidé zbytečně utráceli. Lék, který opravdu pomáhá, je Furantoin. Ale ten se nedá volně koupit. Také antibiotika úspěšne léčí.

Leona (Pá, 16. 2. 2007 - 08:02)

Ahoj všichni, píšu po 3 měsících a musím to zaklepat, jsem zatím stále bez zánětu.!!!! Trpěla jsem záněty 6 let, poslední dobu velice intenzivně, a to nejen záněty močového měchýře, ale měla jsem i gynekologické potíže, nejspíš následkem užívání velkého množství ATB. Na urologii a gynekologii jsem byla pečená, vařená. Jen za min. rok jsem měla ATB asi 6x, k tomu zákrok na rozšíření moč. trubice(jak popisuje v předchozím příspěvku Jana) Mé velké díky patří těmto stránkám a hlavně všem kdo sem píšou své zkušenosti s léky a různé rady. Po přečtení všech příspěvků jsem si vypsala některé léky, a rozhodla se, že se pustím do boje sama, protože doktoři mě bohužel jinak než antibiotiky neléčili. Začala jsem užívat URO-VAXOM(léčba na 3 měs.), 3x denně VITAL BUCHU, česnekové tablety ALICOR, LACTOBACILUS-ACIDOPHILUS a piju každý den jedno mlíčko od firmy LAKTOS.(podobné jako ACTIMEL, ale je levnější a kvalitnější.)Přestala jsem úplně používat tampóny, dokonce jsem vysadila antikoncepci, dočetla jsem se, že je také dost velkou příčinou zánětů, můj gynekolog mi to ale vyvrací. Snažím se nenosit tanga, spodní prádlo peru jen v dětském mýdle, a na intimní hygienu požívám spec. pěnu. Nevím, co z toho všeho mi konkrétně pomáhá ale tato kombinace mi zatím vyhovuje a jsem v pohodě, bez jakýchkoliv příznaků nějakého zánětu, což je pro mě zázrak, protože jsem se močákem natrápila víc než dost, hlavně mě to dost vyčerpávalo psychicky. Chce to vyzkoušet úplně všechno co se dá. Držím Vám všem pěsti!!!

Jana (St, 14. 2. 2007 - 18:02)

Jestliže vaše dcera častokrát prochladla a trpí opak. záněty močové trubice,mohlo dojít k jejímu zůžení a proto je potřeba aby váš urolog provedl její měření.Pokud by tomu bylo tak,bude vaše dcera absolvovat malý zákrok a asi tři dny bude chodit s kanilou-hadička zavedená do moč.trubice.Hlavně trvejte na tom aby dcera po zákroku zůstala v klidu v nemocnici a nepřistupujte na ambul.zákrok a ušetříte si komplikace s krvácením a následním zánětem.Faj je taky urinal,není to antibiotikum a může se užívat dlouhodobě.

Lidka (Út, 6. 2. 2007 - 12:02)

Dnes jsem byla s dcerou na kontrole,potíže už nemá, ale v moči má stále červené a bílé krvinky.Paní doktorka nám dala doporučení na urologii,prý je nutné to vyšetřit.Na gynekologii jsme dostaly zavádět čípky Betadine- v kultivaci byl hraniční nález.Co se homeopatie týká- dcerka trpí na častější nachlazení, tak už jsme o tom zvažovali,ale bylo nám řečeno, že u malých dětí s tím nejsou moc zkušenosti a že nám to nedoporučují...docela mě zaráží- dcera se asi od 2.5let nepočůrávala, ale teď, co začly záněty, si dost často ucvrkne- jen tak, že má vlhké kalhotky, navíc pozoruju, že chodí čurat podstatně častěji než dříve a vždy je to hrozně narychlo- chytne se za prcku a musí letět nebo se počurá.Mám obavy, co to může být a zda je to jen přechodný stav....

vypůjčeno od Ja (Po, 5. 2. 2007 - 08:02)

4. 2. 2007 16:22:47, Jana
Opakované záněty močového měchýře - bez teplot nebo jen se zvýšenou teplotou, s pálením, častým močením, bolestmi v podbřišku.
Adresováno dívkám a ženám, dříve zdravým:
------------------------------------------
Milé dámy, většina žen prodělá 1 - vícekrát za život močovou infekci. Je to dáno anatomickými poměry- krátká močová trubice, jejíž začátek je osídlen mikroorganismy, blízkost pochvy a konečníku, které jsou rezervoárem bakterií. Tyto nevadí, nedostanou-li se vzestupnou cestou do močového měchýře. Někdy se to však stane,nepoměrně častěji než u mužů, jejichž močová trubice je dlouhá. Běžný 1 zánět močového měchýře, někdy provázený i slabším krvácením do moči, nebývá závažným problémem - přeléčení vhodným antibiotikem cca 5 dní stačí. Problém nastává, když se vbrzku zopakuje, a pak znovu a znovu, někdy každý menstruační cyklus. Dojde tím k oslabení lokální imunity sliznice měchýře, a vzniká začarovaný kruh, v němž každý malý podnět vyvolá další zánět - může jít o prochlazení, pohlavní styk (problém nebývá stálý partner, ale mikrooděrky, jež jsou živnou půdou pro množení bakterií), kondom, chemické antikonc. prostředky, které dráždí. Chybou může být i přehnaná hygiena s používáním mýdel, syntetické prádlo, nevhodný prací prostředek na prádlo, tanga! Někdy i to, že na několik hodin omezíte pití, nebo naopak to, že přeplníte močový měchýř. Taky strach vymočit se na veřejném WC a tím dlouhá doba mezi močeními může být toho příčinou. Zánět pochvy, kvasinkové kolpitidy, pokud se včas neléčí, opět zhoršují stav a vbrzku se u citlivějších pacientek přidává zánět močového měchýře, na který dáme antibiotika, jejichž užívání zase způsobí kvasinkový zánět pochvy. ..
Proto na 1. místo k úzdravě kladu REŽIMOVÁ OPATŘENÍ. Patří k nim opak právě vyjmenovaného, a je nutno je dodržovat třeba rok, až dlouho nedostanete žádný zánět.
Každý zánět je nutno pečlivě přeléčit ANTIMIKROBIÁLNÍMI LÉKY - lépe podle mikroba, který jej vyvolal. Pokud se záněty opakují, mělo by to být v odborné urologické ambulanci. kde vás po přeléčení kompletně došetří (včetně obávaného cystoskopického vyšetření a kalibrace šíře močové trubice, ale nic to není). První den infektu byste měly LEŽET NA LŮŽKU V TEPLE. Pokud míváte často i výtoky, kvasinkové záněty pochvy a podobně, je nutno SOUČASNĚ přeléčit i tento problém ( tedy navštívit GYNEKOLOGA, některý vás léky vybaví i dopředu), nebo při léčbě aspoň použít podpůrných prostředků - např. FERMALAC VAGINAL do pochvy, konzumovat jogurty, laktobacilové preparáty, B komplex, (nebo třeba Nutrolin B...). Vhodné čaje jsou ty nemočopudné, dle mých zkušeností řepík, šípky, heřmánek střídat, a stačí. Tekutiny "popíjejte", ať je to pořád teplé, asi 2- 2,5 l/ den, nenalévejte se ale větším množstvím naráz. Taky minimum sladkého. Po přeléčení zahoďte ( nebo schovejte na lepší časy) tanga a krátká trika, noste bavlněné prádlo a svetry pod zadek, dlouhé rukávy. Hodně spěte, a hlavně - často čurejte. Třeba i v noci. Ano, doslova a do písmene. Myslete na to, dodržte to měsíce. Porce 500 ml na jedno močení už je moc. A když se vám to stane? Udělejte doma pitnou kůru s čajem, a choďte močit po chvilkách i bez nucení. Když se snažíte zadržet moč, a někdy se vám už moc a moc chce, ale přesto to vydržíte, dostávají se do měchýře bakterie z dolní části močové trubice a problém je tu zpátky.Pak lze někdy sitouaci zachránit právě výše uvedeným způsobem.
A pokud jste pravý opak? močíte každou chvilku, nemůžete ani doběhnout ? I tento problém může vést k močovým infekcím. Zde je namístě urologické došetření a možná i nějaké léky na určitou dobu, které situaci dovedou napravit. Urologocké došetření je na místě vždy, neboť i zúžená močová trubice třeba v důsledku zánětů lze "spravit", špatnou techniku močení (získanou většinou v dětství)bez uvolnění pánevního dna lze naučit .... atd, atd.
Z dalších užitečných rad :
Nekoupejte se, sprchujte kolikrát chcete, mýdla neužívejte, oplach vodou stačí. Jen občas, třeba 1x za týden, možno užít nějaký přípravek k intimní hygieně s kyselým pH, ale není to třeba, jen pro pocit.
Prádlo perte v jemných prostředcích pro kojence, nebo v mýdle, opakujte cyklus máchání. Po pohlavním styku se vymočte, napijte, vymočte ...
Taky to nepřehánějte s kávou, kolou, černými čaji. Kromě bylinkových je dobrý Rooibois, správně připravený zelený - ne moc, voda, Magnesia, ale nic chlazeného.
Všechny ty preparáty s brusinkami, co si volně můžete koupit, mohou být rovněž účelné. Lze je užívat dlouhodobě, nebo po nějaké chybě v režimu třeba týden, dle dopor. dávkování. I Imunopreparáty jsou vhodné - třeba Uro-vaxom ( na Rp.), ale je nutno ho brát dosti dlouho, nesmí se v těhoteství, doplácí se a často opravdu postačí režim ! Pokud vám ho někdo předepsal, mám užitečnou radu - působí pouze v prázdném trávicím traktu , proto doporučuji dát si budík 2 hod před vstáváním, vymočit se(užitečné, viz výše), vzít tabletku a zapít velkou sklenicí čisté vody. Pak dospat, a snídat až po 2-3 hod. Dobře působí i Wobenzym, Phlogenzym, užívá se rovněž do prázdného trávicího traktu ale 3x denně, tedy potřebujete dost pravidelný režim, rovněž doporučuji jíst po spolknutí tablety až minim. za hodinu, raději déle.

A hlavně o všem přemýšlejte. Hledejte chyby ve svém režimu a odstraňte je, jak to jen půjde. Slizniční imunita se zlepší tím víc, čím déle nedostanete zánět. Věřte mi, jde to!

Lucka (Po, 5. 2. 2007 - 00:02)

Se zanety mam take osobni zkusenosti,kazdopadne doporucuji Wobenzym,od te doby, co ho beru je vse bez problemu. Vyhodne je i jeho spojeni s antibiotiky,pak zvysuje jejich ucinnost. Sice neni uplne levny ale stoji to zato....

lenka (Ne, 4. 2. 2007 - 15:02)

Macku to jsi asi jediná vyjímka, komu pomohl UROVAXOM, já ho užívala několikrát a jen vyhozené peníze, nic víc.

Macek (Pá, 2. 2. 2007 - 20:02)

Ahoj, souhlasím s názorem, dojít si na imunologii. Já už měsíc užívám Urovaxom a problémy zmizely jako mávnutím proutku. Dávka na měsíc=doplatek 300 kč, ale skutečně jsem od té doby co ho užívám, neměla sebemenší náznak problému. Narozdíl od té hromady antibiotik, které pomohly na chvíli.

GIA (Pá, 2. 2. 2007 - 13:02)

Ahoj všem spolutrpícím, už dlouhou dobu jsem zánět neměla, ťuk, ťuk, ťuk. Rozhodně jsou antibiotika k ničemu, sice vyléčí zánět, ale oslabí vám imunitu. I já jsem měla nesčetně druhů antibiotik, samozřejmě zabrala, pak jsem šla na operaci. Od té doby 2x zánět a to během dvou roků. Což je úspěch. Doporučuju papat brusinky z vitaminem C od Vitalandu, nebo jakékoliv zakoupené v lékarně. A holky doporučuju si zajít na imunulogii. Jestli nemáte oslabenou imunitu. A taky jsou záněty spojené se záněty v pochvě. Takže obejít oboje dr, nebo zajít k jednomu specializovanému na obojí. Držím palečky. Antibiotika jsou opravdu začarovaný kruh

Návštěvník (Čt, 1. 2. 2007 - 08:02)

info.harmonie"volny cz jsou distributoři, kteří se cpou skoro do každé rubriky a jde jim jen o to, aby vytahali z lidí peníze. Nereagujte na jejich příspěvky, jsou to všechno jen vymyšlené kecy.

Lenka - Lidce (St, 31. 1. 2007 - 16:01)

Antibiotika sice ničí bakterie, ale oslabují imunitu a asi tě nepotěším, ale může se z toho stát začarovaný kruh. Co takhle se zkusit zeptat na homeopatika, někomu pomáhají na někoho nereagují a vedlejší účinky nemají.

Lidka (St, 31. 1. 2007 - 13:01)

Tak jsem tady zase. Dcera v pátek dobrala Furantoin (měla ho užívat týden).Od včera si opět stěžuje na štípání při čurání,vlastně jen ucvrkne a začne plakat.Dnes ráno jsem našla krev v moči,tak jsme mazaly na středisko- v moči zase obrovský nález, lékařka nám nasadila Zinnat a proti bolesti Algifen kapky.Je normální, že se jí to vrátilo tak brzy po přeléčení a je velké riziko, že se to bude zase opakovat?

Majka (St, 31. 1. 2007 - 01:01)

Taky jsme měli v rodině řadu zdravotních problémů včetně tohoto. Většinu z nich nakonec pomohly vyřešit produkty na přírodní bázi. Někde jako doplněk ne moc zdárné klasické léčby, něco zvládly samy o sobě, jako například podstatné zlepšení imunity a jako prevence řady problémů. Mám z toho takovou radost, že vám to musím napsat. Zkoušeli jsme kde co se střídavým účinkem. Až mi kamarádka poradila, že objednávají

Reklama

Přidat komentář