Reklama

Zánět močového měchýře

Lenka (St, 17. 1. 2007 - 11:01)

To opravdu poznáš, příznaky jsou pálení, řezava bolest, bolest v podbříšku někdy i teplota.

jani (Po, 15. 1. 2007 - 17:01)

Dobry den,mohla bych se zeptat jak se konkretne projevuje zanet mocovych cest?..jestli se to projevuje vzdy stejne?Nebo jak to poznam?

Lenka (Po, 15. 1. 2007 - 09:01)

Co se týká bazenu, to si musíš vyzkoušet, já osobně nemohu do bazenu když je pro mne voda studená, ale jinak když se pořádně osprchuju, tak se dá.
Hory nemám vyzkoušené.

lenka (Ne, 14. 1. 2007 - 18:01)

Hanko, je to tak, zánětem M.M. trpí hodně žen a bohužel dochází na chron. potíže.
Je potřeba abys byla opravdu vnímáva na potraviny a studené prostředí, nejde o to abys byla jak nějaký hypochodr, ale při této diagnoze to je opravdu na místě..Většina, které jsou jinak zdravé nenapadne, že by to mohlo mit souvislost i s potravinami.
Asi nejhorší je chtít se vyléčit za každou cenu a míchat léky, čaje a vše co nabídnou volně k prodeji v lékarně, to se pak tluče jedno přes druhé a tělo pak také neví co stím.
Co se týká sexu, je důležité za 15až20 minut po si dojít na WC a vyprázdnit. Jinak s M.M. mám potíže od 20 let a děti jsem měla vpohodě, ani netrpím na gynekolog. záněty.

Jana (So, 13. 1. 2007 - 20:01)

ahoj všichni, kteří na MM trpíte. včera jsem dojedla po 10 dnech gyrablok a dnes mě začíná zase bolet moč.trubice a chce se mi často na záchod.od včerejška užívám brusinky,piji urologickej čaj. je možné, aby se mi to vrátilo tak rychle?Moje obvodní mi také dělá pouze papírkem moč a pak nasadí gyrablok a ani nedá neschopenku.

Hanka (So, 13. 1. 2007 - 17:01)

Lenko,tak to jsi mě moc nepotěšila,ale objednám se k doktorovi dřív a uvidím co mi řekne...pročítala jsem si tu příspěvky, působí na to mě, jakože zánět MM je v podstatě nevyléčitelný, paráda :-(
Je tu spousta doporučení na léky a jiné možností léčby, mám v tom dost zmatek.Co mi ale chybí jsou nějaké zkušenosti s tím,jak člověk musí upravit svůj životní styl vlivem těchto potíží nebo jejich léčby? Já třeba nevím zda můžu risknout plavání (moc mě baví a dělá mi dobře na záda).Nebo co lyžařská akce-přechod hor, kde bysme sice spali na chatách,ale přes den fyz. námaha a čurání venku.A vůbec co chození po horách a jiné sportovní akce.
A z jiného soudku: slyšela jsem všelijaké zvěsti, že ženy se zánětem MM pak mají problémy s otěhotněním.Je to hodně časté?Je potřeba jít preventivně na gyndu když jinak gyn. problémy nepociťuju? A ostatně co sex, nemá špatný vliv? Mám trochu podezření,že asi úplně dobrý na MM nebude,ale žít bez něj v part.vztahu taky nejde...No zbývá jen doufat,že se mi to nerozjede tak jak některým z vás.

Macek (So, 13. 1. 2007 - 15:01)

Ahoj, každý den uzobávám trochu sušených brusinek, a každý den mám léky na posílení imunity právě proti zánětum MM. Musím říci, že jindy bych už po pár dnech měla zase ATB, ale tentokrát jsem opravdu v pohodě. Zatím to opravdu funguje. Vyšetření na imunologii se zatím vyplatilo.

Lenka (Pá, 12. 1. 2007 - 09:01)

Hanko, tvé mírné potíže jsou příznaky vzniku chronických potíží. Já když jsem začínala se záněty M.M., tak mi lékař zdůrazňoval ať léčbu dodrzuji, aby nedošlo k chron. potížím.léčbu jsem vždy dodržovala a stejně k tomu došlo, určitě to souvisí i s tvojí imunitou.

FANY, mám vyzkoušený Wobenzym a Pflogenzym, sice z jiných důvodů než M.M., mne více pomohl Pflogenzym a je cenově o něco dostupnější, ale jednoznačně se nedá říci, že ti zabere zrovna na M.M., možná jen tvé potíže zmírní. Já ho úžívala po velké tromboze v celé noze a mne mimo to i pomohl na sliznice, moje alergická rýma byla nejmírnější a na rok mi pomohl od zánětu dásní. Měla jsem velké balení Wobenzymu na 2 měsíce a pak pauzu 2 měsíce a zase Pflogenzym na l měsíc.
Tianshi nezkoušej, byl na nějaké diskusi a dost lidí nemělo dobrou zkušenost a bylo to o velkých penězích.

Hanka (Čt, 11. 1. 2007 - 13:01)

Možná je to blbý dotaz, ale jak by se poznal chronický zánět MM? Já měla loni dva akutní záněty,po tom posledním jsem šla na urologii.Dělal mi ultrazvuk a říkal, že mám nábeh na chronický zánět.Pak stěr z močové trubice,nějaká potvora tam byla,ale prý jen trochu.Nechá mi udělat jakousi autovakcínu nebo co, ale ta bude až za pár týdnů.Zatím beru brusinky a laktobacily.Jsem celkem v pořádku, ale někdy se mi zdá, že se mi chce nějak často na záchod.A někdy cítím po vyčurání hnedka zase takové jakoby nutkání. Není to pořád, ale trochu mě to znepokojuje.

Fany (Čt, 11. 1. 2007 - 12:01)

Ahoj, nikdo nezkoušíte nějaké nové preparáty, které tady zatím nebyly zmiňované nebo nebyl napsán výsledek? Snažím se vyzkoušet různé věci, ale mám také samozřejmě omezené finance a hlavně každý "lék" chce brát nějakou dobu... Momentálně pořád užívám Aloe, k tomu od stejné firmy Lycium, ale nějaký valný efekt nepozoruju..to Aloe beru už kolem půl roku..také jsem brala spousti jiných věcí, ale o těch už jsem tu psala.. dál přemýšlím o léčitelce, kterou chválí známá, o enzymoterapii - Phlogemzym, homeopatiku Staphisagria, celkově o homeopatii a o čínské medicíně Tianshi.. PROSÍM PROSÍM, reagujte na můj příspěvek.. vyzkoušely jste z toho něco? slyšely jste o něčem z toho? atd.. Děkuju...

Jana (Čt, 11. 1. 2007 - 10:01)

Ahoj, máte někdo zkušenosti s přípravkem Renol? děkuji

Lenka (Čt, 11. 1. 2007 - 10:01)

Jituš, promiň, to patřilo Evě s tou Leukoplakii.

Ale s tím, že jsem měla potíže jako při zánětu, pálení řezání atd. to se mi stalo mockrát, že rozbor moci byl vpořádku.
Já mám nyní diagnozu dráždivý močový měchýř a je pravda, že mi hodně věcí z potravin vadí.Např. tolik zdravé tmavé pečivo, to když si dám tak během 2 dnů je to hrůza. nechá pu to, ale je to tak, v dnešní době může člověk být alergický asi úplně na všechno.
Navíc se teď v rodině projevila celialkie - tam se musí držet bezlepková dieta a je to dáno geneticky, tak možná že ty moje alergie na potraviny budou mít podobnou příčinu.

Jituš (Čt, 11. 1. 2007 - 09:01)

Lenko, já ale nález nemám ,to je mi zvláštní,sem tam mě pálí ,řeže.Jsou dny kdy ani nevím ,že namoc MM mám ..ale jsou kdy kdy šílím...

Iren...mě vadí za alkohol..víno..po vínu jsem vždy tak vysušená vnitřně ,že mě vždy pálí a řeže..pak piji 2 dny čajíky a je to zas pryč ..ale kd to má vydržet že??Raději si nedávám nic..,ale když už mě to chytne tak si řeknu proč z jedné skleničky.??Když už tak už..-)

Lenka (St, 10. 1. 2007 - 16:01)

Jituš, měla jsem před pár lety tento nález a uživala jsem přes rok léky typu - chemoterapeutikum, bez kontroly zda daná skvrna zmizela.

Pro Iren, asi záleží co máš ráda z alkoholu.já bychse vyhýbalakyselým nápojům a bublinkám nebo je aspoň zapíjej velkým množstvím vody bez bublinek.

Iren (St, 10. 1. 2007 - 13:01)

Ahoj, za poslední rok jsem měla 3x léčený zánět močového měchýře přeléčený antibiotiky. Poslední antibiotika jsem dobrala minulý týden. O víkendu se chystáme na rodinnou oslavu, může alkohol podráždit močový měchýř a může se mi vrátit zánět? Děkuji za odpověď.

Eva (Út, 9. 1. 2007 - 13:01)

Zdravím všechny,zánětem močového měchýře jsem trpěla rok nonstop..některý měsíc jsem byla třeba celý jen na ATB a teď už se doufám přišlo na to,co mi je.Byla jsem x-krát na cystoskopii a nic mi mů urolog nenašel,až jsem šla nedávno opět na cystoskopii,zjistil mi nález a to leukoplakii - to je nevratně poškozené místečko v močovém měchýři..vytvoří se opakovanými záněty.Beru již dva měsice denně brusinky (Cranberry extract od firmy Swiss natural sources)..mám je brát rok nonstop,denně jednu tabletku...moc mi to pomohlo,dokonce zachránilo.A ten lekoplak jdu vypálit začátkem února,tak vám pak dám vědět,jestli jsem se toho zbavila..Přeji hodně pevné zdraví a trpělivost:o)

Jituš (Po, 8. 1. 2007 - 15:01)

NAKONEC JSEM SE VYLECILA SAMA, PILA SEM 4 DNY HERMANEK ,UROLOG,JEDLA BRUSINKY..A PO TYDNU JSEM BYLA OK..

Jituš (Po, 8. 1. 2007 - 15:01)

Já už trpím rok a půl,v 10 měsíci jsme byla na urologii ,přišel mi zánět..pálení při a po močení, horečka, bolesti v podbříšku, časté močení ..Letím jak strhaná na urologii ,bolestí a řezáním nemohu už vydržet , přijdu tam sestra mě océvkuje..čekám od 8-10 na doktora a nakonec mě sestra zavolá a říká..Nic tam nemáte ,žádné bakterie ,můžete jít domů...Tak proč??proč tedy ty bolesti ,řezání,štípání.atd??Pak honem na urologii??proč,?kdo vám dnes pomůže než my sami??Doktoři ví tak kuloví..

Marca (Pá, 5. 1. 2007 - 19:01)

Ahoj,Leono, to všechno nevadí, já jsem se taky takhle v začátcích sekla,dokonce jsem s antibiotiky v létě lítala po stopu a pila do toho pivínko - a pak to jelo jedno za druhým. Dnes jsem jako "starý" pětačtyřicetiletý matador nachytala zánět zase,někdy prostě člověk na tu příčinu nepřijde a teď zas dělám, co můžu a slibuju si taky všechno, co můžu.Hlavně - vykašlu se na polizování jahodových likérů, vaječného koňaku a pití vína, prostě to pro mně není.A co - aspoň to bude zdravé.Může být i hůř - ledvinové kameny jsou taky pořádné sfinstvo a to je potom jiné kafe, ty bolesti a následně záněty ledvin.Když jsem ležela na vyšetřeních v nemocnici( mám zdvojenou ledvinu, takže anatomickou "vlohu" pro záněty, když ty ledviny mám vlastně tři), tak jsem tam viděla různé případy s kamenama-pak třeba nezbyde, než ležet se sondou až přímo v ledvině, odtud odtéká hnis s krví a rozdrcenými kamínky po diadynamiku ven do pytlíčku a někdy to trvá i týdny.Tfuj.To raději fakt pořád "otravuju" na urologii a zánět pustím maximálně do močáku a dál ani krok.Žádné ukecávání-ono to nějak přejde a rozeženu to čajíčkama.Měla jsem teď docela klidné pětileté pauzy od zánětů, tak kdyby to tak bylo i dál, bylo by to fajn.Neboj, nebude to běh na dlouhou trať, už teď je to lepší, když se léčíš, vymlátíš všechny potvůrky, už víš,co můžeš a co raději nezkoušet a taky kam si zajít pro radu - tahle stránka je moc príma.Si představ, že před cca 20 lety nic takového nebylo, a taky bylo hodně témat tabu, nedejbože abych vyslovila podezření na to, že si to s partnerem předáváme, to bych byla okamžitě podezřelá, že jich mám hromadu a o zpochybnění své pověsti už ani nemluvím.Dnes je spousta lékařů - převážně mladších, kteří se nebojí mluvit o všem otevřeně a ke kterým můžeme mít důvěru, je třeba si je najít a nebát se vyklopit všechno, co nás trápí.Pak uvidíš, že udělají, co ti na očích uvidí, když se přesvědčí, že jsi ukázněný pacient.Chce to pak dávat si majzla a trochu přemýšlet o tom, co dělám, i v těch hezkých chvílích, kdy se nám rozum z hlavy vytrácí...Držím palečky, nejen Tobě, ale všem, ať se nám po přeléčení všechny nemoce vyhnou obloukem.

Fany (Pá, 5. 1. 2007 - 15:01)

Ahoj, někdo tu uváděl, že mu snad pomohlo homeopatikum Staphysagria. Nemáte s tím někdo další zkušenost? Děkuji.

Reklama

Přidat komentář