Reklama

Panická porucha 3

Romana (Ne, 3. 4. 2005 - 22:04)

Leníku, to si dovedu představit, že Tě to vzalo. Já jsem našeho kocoura přinesla domů před 13 lety, taky ho máme v bytě. Chodívala jsem s ním ven a jednou se venku polekal psa a utekl. Byl už večer, stmívalo se, byl u nás na návštěvě můj přítel(dnes manžel). Takže ho šel se mnou hledat, hledali jsme asi 2 hodiny, rozdělili jsme se, pak manžel přišel s tím, že ho má. Kočka sice byla mouratá, jako náš kocour, ale nebyl to on, tak jsme jí pustili. Já jsem brečela, naši už spali, ale z hluku poznali, že se něco děje. Když jsem jim to řekla, šli taky hledat. Našeho kocoura nakonec někdy kolem půlnoci našla moje maminka, byl nahoře na stromě a ona pro něj vlezla. A to původně naši do bytu zvíře nechtěli ani za nic.

Lenik (Ne, 3. 4. 2005 - 21:04)

Ahojky,tak dietky jsem rozeslala, ještě dnes večer pošlu Anie. Děkuji za mail. Jen chci připomenout - pokud přijde "hladová krize", vypijte na ex půllitr vody. Ale jinak to zas taaak strašné není. A neděste se, že to naberete zpátky. Je to vlastně dieta na změnu metabolismu, po které by se dva roky při střídmější stravě nemělo přibírat. A určitě mi piště, jak jste daleko a jak to funguje. Protože to určitě fungovat bude :-)Dneska mi moje domácí perská kočička utekla omylem ven. Pitoma tam křičela žalem, protože je jen v bytě a vůbec nemá vyvinuté smysly na pohyb venku, navíc ve tmě. Když jsem ji chtěla chytit, pořád utíkala a brečela... a já nakonec taky. Když jsem ji za asistence přítele po půl hodině lapila a odnesla domů, rozklepala jsem se a rozbrečela jak malé dítě...

Andrea (Ne, 3. 4. 2005 - 19:04)

To si piš Ditule, že líbila. Musím vám prásknout, že jsem se válela smíchy, při vyprávění Dity o masérovi:o)))A narvala mi břicho k prasknutí.....je to správná roštěnka:o)))

Anie (Ne, 3. 4. 2005 - 12:04)

Leníku, mail je anie"seznam.czEvi R. s tou regresí jsem vyčetla na netu, že může pomoct i ublížit, věřím ti, ještě nevím co je to za chlápka, ale můj šéf má léčitelství jako koníčka, dost se o to zajímá a zná spoustu lidí což je pro mě plus, sama kontakty nemám. Ale doufám, že to bude v pořádku, šéf si to chce nechat udělat též a já myslím, že kdyby neměl ověřeno, že by do toho nešel, ale raději mu sdělím své obavy a důkladně se na vše vyptám, dám vědět.Karlem, díky za odpověď, budu ten tep teď sledovat častěji, mám tlakoměr tak to jde, ale opravdu to kolísá, tak to snad nebude nic hroznýho.Romčo, jsi jednička.Mějte se zatím pěkně, zase přijdu, pa.

Karel m (Ne, 3. 4. 2005 - 11:04)

taky jdu ohřát knedlóóó a pak zelóóó

Karel m (Ne, 3. 4. 2005 - 11:04)

ANIE !!!!!!!Měl jsem stejný problém, po nasazení AD jsem byl bez atak, ale tep mi zůstal mezi 100..120. A to i když jsem vůbec nic nedělal. Taky mi říkali, že to je normální, ale mě bylo z toho hrozně. Asi po 4 měsících jsem to řekl svému neurologovi, a ten mi napsal APO-ATENOL, je to betablokátor, a určitě už tu nejmíň dva lidé psali, že ho na začátku léčby brali taky. Ten betablokátor blokuje Beta receproty, které snímají druhotné faktory pro tep, například stres. Tep mi okamžitě klesl na 57 !!(v klidu). A byl jsem šťastný. Hokej jsem s tím hrál normálně. Asi po půl roce mi doktor navrhl ho vysadit. Z toho jsem měl hrůzu, ale bylo to ůplně beze změny. I dneska, kdy znovu bojuju po třech letech s PP, se mitep v klidu pohybuje na 60-ti. Měj se krásně.

DITA (Ne, 3. 4. 2005 - 11:04)

Leníku-dietka v příloze není, jak to? bééé bééé:(Návštěva Andrejky se mi líbila, snad i jí, pokecaly jsme a jedly a pily kapučíno mnou vlastnoručně dělané z přístroje:)Mějte slunečný den , ja letím do trouby podlít vepřo a zkontrolovat zelo:)

Kamča (Ne, 3. 4. 2005 - 10:04)

Ahojík moji sluníčka,jakpak jste se vyspinkali do toho dnešního krásného slunečního dne? Já celkem fajn, vstávala jsem před chvílí :o))) Spala jsem asi 12 hodin, ale klidně bych ještě zalehla :o)) Copak máte dneska v plánu? Já mám slíbenou projížďku na kole, už se těším. Aspoň nebudu celý den sedět doma jako včera...Leníku, mohla bys mi taky poslat tu dietku?

Judita (Ne, 3. 4. 2005 - 02:04)

Romano, velké gratulace, no ale jak psala už Eva R., příště stačí říct. Karle, Ty dokonce pěstuješ bodláky! teda ty ještě na zahradě nemám, kopřivy jsem za ta léta poměrně ustrnadila, ale jiných neokrasných rostlin mám dost. Co takhle bršlice, tu jsi nejmenoval, jedna naše známá z ní dělá karbanátky, ochutnala jsem je, ale docela jistě se bez nich obejdu. Ale podle toho jak je tato rostlina houževnatá a nevymítitelná by zase mohla dávat plno energi.Karle M, mě teda úplně dostává, jak Ty té enegie máš plno. To je nehoráznost:-)))), né neber to ve zlým, to jen jak Ti to závidím, ale i tak Ti to přeju. To já se snažila zamést na dvoře, a těžko jsem překonávala únavu,s pocity zoufalství, že už nemůžu, a kdyby na mě jelo deset útočníků, tak je mi to jedno.Jinak i když jsem moc nepsala, všechno poctivě čtu a pak když tu nejsem, myšlenky, na vás mi pomáhají. Žádná pepka se nekoná, ale Depka. Jednak jsem strašně vyčerpaná z březnového finišování, ale také o velikonocích se náhle vynořil závažný malér, jenž postihne celou naši rodinu (a vlastně ne jeden), spíše bych potřebovala chat právníků. Jedině občanská poradna, kde jsem se mohla něco dovědět, tak tam jsou pro velký nával pozastaveny dotazy. Nejdřív jsem to snášela poměrně dobře, říkala jsem si, že jsou horší věci, (např ty které zde my všichni dobře známe) ale postupně se to zhoršuje, zvláště reakce např. mého syna mne úplně rozhodila,který téměř panikaří, vlastně zde nemohu tohle slovo použít, no jak to říct, chová se hrozně ale PP nemá. Naopak zase klid mého manžela mne taky děsí, u něj mi to připadá jako "ochrnutí" něco podniknout. Tak jsme rozhozeni všichni, i teď nespí a chodí tu, a že jsem zase na doktorce a "přetrhli mi nit" a už se nemohu soustředit. Ale abych nekončila zase tak moc depresivně, dnes bylo krásně, venku jsem se byla podívat. Něco už začíná rašit, zatím málo, u nás je to vždy později, než jinde. Zatím úplné jaro ještě není, šneci jsou ještě zavíčkovaní a ještě se drží staré listí na dubu. A to si myslím, že až tohle spadne a začne rašit nové, tak to je pravé jaro. Ostatně o tom je hezká pohádka od p.Wericha ve Finfáru. (Uf dalo mi strašnou práci napsat něco pozitivního) AHOJKY.

eva rokytová (So, 2. 4. 2005 - 23:04)

Moji nejmilejší!!!!:-))))))Romano - no tos tam ani nemusela chodit, vždyť jsme ti to s Juditou říkaly, že už to máš jistý. Paráda!!! Napiš, kdy máš další zkoušku a nahoď index, ať už tam ani nemusíš, my to s Juditou zařídíme:-))) Gratulace a PP Oscar k tobě letí....!!!Edito - jsi dnes vysportovaná: chytej dalšího PP Oscara za odvahu, s kterou ses putila úspěšně do sportu a přineslo to kýžený efekt, jsem moc ráda, že se takhle cítíš, to je úleva, viď????Anie - no, můžeš mít nízký tlak a vysoký tep a nic se neděje, pokud ti to nevadí - tzn.pokud nemáš bušení či jiné problémy. Obecně platí, že ten tep by neměl být celý den permanentně nad 120-130!!!! Pak je to třeba snižovat léky: buď třeba Bisoprololem-ratiopharm 5 mg (jak často určí lékař), obvykle půlku ráno, anebo Lokrenem 20 mg, max. čtvrtkou však, je silnější! Měř se, jak radí Karel. Stačí počítat čtvrt minutu a násob 4, je to rychlejší. Na tu regresi bacha, strašnýho!!!!! Bude ti to dělat doktor,nebo léčitel? Varuju, když to dělá neodborník, může to ublížit, buď, prosím, velmi obezřetná!!!!!!

Lenik (So, 2. 4. 2005 - 22:04)

Ahoj kamarádi, čekala jsem, jestli Dita vůbec na tu dietku zareaguje a jak tak koukám, bylo by nejlepší ji umístit na internet a zpřístupnit všem. Určitě vám to všem pošlu, ale nemám e-mail, myslím na Anie a na Radku2. Máte na ně někdo e-maily???? Nemůžu to vypsat tady, protože jde o jídelníček přesně sestavený na 13 dní - jídlo rozdělené podle váhy a množství na přesné hodiny- Jí se v sedm, deset, třináct, šestnáct a devatenáct hodin. Když na to mrknete, bude se vám zdát, jak je to snadné, ale věřte, že ne :-)))) Málem jsem umřela hlady a nevydržela a navečeřela se. Ale jsem odhodlaná nezastavit a pokračovat. Protože to opravdu funguje, jak jsem se sama přesvědčila. Za tři dny dvě kila dole. Tak posílám těm, na které mám maily....Pá pá pá... jinak, přítel je čím dál pozornější. Asi to sluníčko :-)))

Romana (So, 2. 4. 2005 - 22:04)

Tak a díky Vám jsem to zvládla, mooooooooooooooc děkuju všem za držení palců a nejvíc samozřejmě mým spolubojovnicím Evičce a Juditce.

Johanz (So, 2. 4. 2005 - 21:04)

KDYŽ BYLO NEJHUŘ A SRDÍČKO SE CHOVALO JAKO MLADÉ HŘÍBĚ TAK JSEM ZAČAL CHODIT JEDNOU DENNĚ NA ČAS DA PATNACTÉHO PATRA PO SCHODECH...PO PRVÉ KDYŽ JSEM VYLEZL NAHORU SE SRDIČKO SNAŽILO VYSKOČIT S TĚLA ALE PO TŘECH TÝDNECH SE MI UPRAVIL TEP I POCIT STRACHU Z TOHO ŽE HO NEUSTÁLE CÍTÍM....UŽ SE TO NEVRÁTILO JAKO OSTATNĚ VŠECHNY POKUSY,KTERÝMÁ SE MNE TĚLO SNAŽILO OKLAMAT....A JÁ V PANICE LÍTAL PO DOKTERECH ZJIŠTOVAT ŽE JSEM V POŘÁDKU....dNES JSEM UŠEL BEZ SÁDRÝ AI TŘI KM....PRO MARTINU......POZNÁMKA NA KONCI MÉHO POZDRAVU NEZNAMENÁ STAV MÉ DUŠE ALE TO CO VIDÍM ZA OKNEM....VE DNE TŘEBA POLOJASNO ZAMRAČENO NEBO SLUNEČNO NO A VEČER NEBO V NOCI TMA.........PRO PP JOHANZ OSTRAVA VENKU TMA JINAK O.K.

Anie (So, 2. 4. 2005 - 20:04)

Moc vám všem děkuji za odpovědi, jste moc hodní. Krevní testy na boreliozu, štítnou žlázu a minerály mám v pořádku, je to zhruba tři týdny co mi to dělali speciálně pro psychiatra. Ten řekl něco v tom smyslu, že organický původ je vyloučen a že máme alespoň jistotu, že to je psychický. Ten tep mi kolísá, ráno mám nejvyšší,třeba 140 když vstanu a večer to většinou bývá v pohodě, zrovna teď jsem ho měřila a je normální. Ale zkusím to měřit častěji. Edit, to číslo mi kdyžtak pošli, díky.Příští týden mám slíbeno, že mě šéf vezme k jednomu chlápkovi na regresi, tak jsem zvědavá co z toho bude, dám vám vědět. Znovu,už poněkolikáté říkám, že jsem moc ráda, že vás tu mám lidičky moji a přeju vám všem, abyste byli v pohodě.

Edita (So, 2. 4. 2005 - 20:04)

Anie, mám kontakt na paní, která má EAV přístroj a změří ti energetické dráhy, tkaže kdybys chtěla, dám ti číslo. Ta paní je z Nového Dražejova u Strakonic. Byla jsem u ní dvakrát a pomohlo mi to.Kájo, díky za radu s běháním, myslím, že na tom něco bude. Dneska jsme byli na celodenním výletě, šli jsme do velkého kopce, srdce až v krku, ale kdybys viděla, jak se teď cítím super. Mám výbornou náladu a je mi fakt skvěle. Dneska jsem si den perfektně užila.Všem přeju krásný večer. pa pa

Karel (So, 2. 4. 2005 - 19:04)

Jo, to je dobry, Ajko, ta stitna zlaza me hned nenapadla, ale to je teda fakt dobry otestovat mezi prvnimi testy, protoze taky muze byt nadfunkce stitne zlazy s vlivem na tep nahoru. To asi Anie vis, jestli to mas trvale stabilne vysoko, nebo ti to kolisa treba - ten tep. Pokud je stabilne vyssi, tak to bude asi vic o tech hormonech stitne zlazy, pokud kolisa, spis o tech nepriznivych reakcich na neco.Horcik i koenzym Q10 zkusit je urcite dobry u kazde nemoci, protoze u kazde nemoci je to taky o energii a deficitech.A je to zase vsechno nejspis propojene - protoze i pripadna nadfunkce stitne zlazy muze souviset s citlivosti na nektere latky ve strave, toxiny apod., s nejakym patogennim loziskem atd. Treba zkus Anie najit nejakeho doktora s EAV pristrojem, ktery by te promeril.

Ája (So, 2. 4. 2005 - 18:04)

Kájo, já bych se teda u Anie, spíš přiklonila k tomu hořčíku, taky koenzymu Q10, a taky některým těm testům, např. na hormony št.žlázy atd., může to být i ta alergie, ale to by vyžadovalo opravdu pečlivé a delší zkoumání. Jo a taky bych vysadila kafe a černý čaj Anie.Hezký zbytek víkendu všem.

Karel (So, 2. 4. 2005 - 17:04)

Anie, Dita to napsala dobre, ja bych se klonil u vyssiho tepu pri normalnim tlaku k alergii, nejspis je to reakce na neco - muze to byt neco v zivotnim prostedi, ve strave (nejcasteji), apod. Existuje metoda, kdy se meri tep v zavislosti na tom, co snis. Kdyz se po necem zvedne, vysadi se to. Tech alergenu muze byt i vic soucasne. Doktori bezne odhali jen histaminove alergie (co se projevuji na kuzi), ale vetsina z nich moc neumi ty kininove, a casto o nich ani nevedi, ze neco takoveho existuje. Kdybys nasla nekoho, kdo ti to zjisti, bylo by nejlepsi, jinak je mozne zkouset to sama a merit vetsi zmeny tepu v zavislosti na cemkoliv a zapisovat si vysledky. Zmerit si rano nalacno, pak snist jeden druh potraviny samotny, zmerit, pockat nejakou dobu, snist neco jineho zase bez kombinace, zmerit, atd.

Kamča (So, 2. 4. 2005 - 14:04)

Ahojík sluníčka..Teda vy jste se rozepsali, ze nestiham vůbec číst...To máme venku krásně, co? Počasí tak akorát na procházku..Kdyby ale aspoň bylo s kým :o( Kdyby mě venku netrápila PP, tak jdu sama, ale já mám strach. Brouček kouká na fotbal, tak sedím u počítače a asi půjdu dělat něco do školy. Mám toho zas tolik, že nevím, kde začít :o(Evi R., moc díky, ty první gratulantko :o)Marti, no vidíš a já bych zase chtěla miminko :o)) Jenže si budu muset ještě pár let počkat. Vyber si nějakej kočárek, aby se ti líbil. Kámoška si nedávno kupovala kočárek a když přijela domů, tak zjistila, že se jí nelíbí :o))) Jela zpátky do obchodu s tím, jestli by jí ho nevyměnili, že jí s ním manžel vyhodil, přitom manžel ho ani neviděl :o) Měla kliku, protože nejen, že jí ho vzali zpět, ale taky dostala peníze a nemusela si brát kočárek jinej od nich. Teď má krásnej a krásnou holčičku.Přeju krásné odpoledne...

DITA (So, 2. 4. 2005 - 14:04)

Anie, byla jsi na jakémkoliv vyšetření jiném než u psychouška? Co interna? Co minerály? Bereš hořčík? To víš, já už se nepamatuju, zda jsi tu o tom někdy psala:).Kdybys byla nedaleko od OL, poradila bych Ti někoho, kdo by mohl pomoci odhalit příčinu.Ještě mě napadá alergie- pozor, jsou různé druhy alergií a mají projevy podobné těm, co popisuješ. Co vyšetření krve, moče, zda jsi neprodělala borelku, či něco podobnýho? Držím , at je Ti dobře.papa

Reklama

Přidat komentář