Reklama

Panická porucha 3

DITA (So, 2. 4. 2005 - 13:04)

No Andrásku, to jsi mě potěšila, já už se taky těším, aspon mi pookřeje zatemnělá dušička včerejšími neshodami, které kdovíjak se budou dál vyvíjet. Poprvé v životě jsem se nedala a bránila svoji pravdu natvrdo-rodič nerodič.Nemusí mít vždy pravdu ten starší, přestože k němu chováme lásku a úctu... Houby jsem se vyspala, pořád se mi to promítá v hlavě, ale dopoledne jsem s malou snažila trávit odreagováním se procházkou, byt´ cílenou- nákup, taky jsem koupila kytky na balkon, který chci uklidit po zimě,a poseděly jsme s J. na zmrzce a frapé v cukrošce. Ták.Ted jdu trochu poklidit, at se Andrejka nelekne:)Romano, jak jsi dopadla????Radši už posílám gratulation a kytku tulipánů...

Anie (So, 2. 4. 2005 - 11:04)

Romčo a Romane, přijela bych ráda do Budějic, jen nevím jestli bych to zmákla, jsem ještě dost nejistá v chůzi atd. Jedině, že by mě tam přítel odvezl. Jsem už dlouho bez atak, ale mám nějakou neurozu či co, psychiatr sám neví, prý jsem atypický případ, zřejmě je to nějaký dopad PP, sama si už nevím rady. Projevuje se to tak, že se pořád cítím jakoby nemocná, buď mě bolí hlava nebo žaludek- ten už se naštěstí trochu zklidnil. Trvá to už půl roku a dostala jsem to při antidepresivech, která mi do té doby seděla. No, pořád věřím, že se to srovná a budu zase lítat jako fretka, jak jsem byla zvyklá. Ale kdyby to šlo, přijedu ráda, pracuju na směny a jednou za 14 dní mám víkend, takže můžu jen v lichý týden.Lidičky, ještě mám na vás dotázek, mám pořád tep přes 100 a více i v klidu, nemůže mi být blbě právě z toho? Doktor řekl, že u těchto poruch je to normální, pochopila bych to u ataky, ale v klidu? Tlak mám v pohodě, jestli máte někdo zkušenost, dejte mi vědět, díky.Leníku, neposlala bys mi taky tu dietku, já tedy potřebuju jen tak 4 kila, ale právě ta jsou pro mě nejtěžší.

Andrea (So, 2. 4. 2005 - 10:04)

ahooj, no na Ditušku se moc těším, je mi vážně fajn, ale na krušné chvíle nezapomínám.Asi je to tím, že beru Zoloft, hrozně moc mi pomohl. Trošku mám strach z vysazení, aby se mi ty stavy nevrátily.....všechny vás tu moc zdravím, mějte se a smějte se...:o)))

DITA (So, 2. 4. 2005 - 07:04)

Ani ne, Romane, já např.bývám tak stažená i uvnitř, že se těžko nadechuju.No ale snažím se.Kájo, jojo, já vím, že se tak ostropestřec jmenuje, odvar jsem si dělávala,ale líp vstřebatelný je prý v tobolkách, co jsem si ted koupila, jsou tam i vitamíny přidané. Všem přeju krásný den, dnes se mám setkat s Andreou, co sem taky psávala, ale už nepíše, jen občas čte.Má se dobře. Občas se navštěvujeme a píšeme si, to je fajn.papa letím nakoupit

Karel (So, 2. 4. 2005 - 00:04)

Editko, nechces zkusit metodu dr. Mercoly z Chicaga? Podle nej AD zabiraji uplne stejne na serotonin a spol. jako 40 minut behu denne - oboji zacne pusobit za 14 dni. Mohla bys snizit po tech 14 dnech AD na pulku a uvidis, jestli to jde (a podle nej to jde, on ma tisice pacientu, na kterych videl, ze to jde). A pak snizit na nulu. A neprestat s pohybem (musi byt ale takovy, ktery zrychluje tep a trva vic nez pul hodiny) a kdyz pak uz budes mit brisko s mimi, a nebudes moct behat, tak uz to nebudes potrebovat, protoze ty hormony uz budou jine z titulu tehotenstvi. Nechces to zkusit takhle? Za pokus urcite nic nedas a je hodne pravdepodobne, ze to bude fungovat. Drzim palce.

Roman (So, 2. 4. 2005 - 00:04)

Právě jsem rozchodil mírnou labilitu, kterou jsem začal cítit, když jsem četl kazuistiky. Teď asi po půl hodině jsem si už v pohodě dočetl druhou. Docela kontrast ve srovnání se začátkem dne, "euforickým" po zdvojnásobení Serliftu. Asi po něm mozek urychleně spálil všechny serotoniny a je na čase jít spát. :-)Zvládáte příchod ataky tou nejobyčenější metodou - ovládnutím dýchání?Hezkou noc a krásný víkend!

Karel (So, 2. 4. 2005 - 00:04)

Kami, taky gratuluju!Ditko, Silymarin je vlastne taky ostropestrec mariansky (Silybum marianum). Je to takovy moc pekny bodlak, pestoval jsem ho vloni na zahrade a vyrostl do obrovskych rozmeru. Pouzil jsem ho jako krmeni pro levharty. Ted bez legrace - listy jsou pry jedle, priste je asi zkusim. Ale na ta jatra se pouzivaji hlavne semena.EvkoR, levharti by taky jeli na sraz, musim je opatrit nahubky, aby nesezrali nejakeho policistu. Oni totiz kdyz vidi cloveka v uniforme, tak nevim proc na nej dostanou chut. Ja se muzu dostavit jak do Brna, tak do Prostejova nebo Olomouce, trochu podminene - nebudu-li tady nutne potrebny jako zdravotni sestra - bratr ranhojic - syn terapeut ci to jsem. Marti, ted jeste nesbiram nic moc, je to vsechno moc male a pracne, ale uz se tesim, az bude rust to zelene poradne. Nem értem mi tyukhur van? Taky nejaka bylina? Jak je to cseh nyelven?Budu z divokych rostlin k jidlu na jare sbirat pampeliskove listy a koreny, koprivy, ptacinec-zabinec, cekanku, medvedi cesnek (jo ten uz jsem letos jedl), cesnacek lekarsky, krvavec (taky uz jsem letos jeden listek mel), nektere druhy stoviku, mozna koren lopuchu (blbe se dostava ze zeme), asi i dalsi vzacnejsi, potkam-li.

Ája (So, 2. 4. 2005 - 00:04)

Zdravím u ohýnku.teda vám ty huby jedou jak na drátkách,..hi,hi, a to sem se posmívala,že někdo bude mít co dělat nás dočítat, a já tu taky prosedím u toho PC mládí, až mě lezou bulvy už z důlků z té modré obrazovky.Jo, jo, chtělo by to fakt změnu, ale jak na to a nebát se vlka nic....Dobrou noc všem liškám i vlkům ....

Roman (So, 2. 4. 2005 - 00:04)

Hezký večer!Svatý Otec nezemřel ještě, na CNN říkali, že tu zprávu mají nepotvrzenou. Moc si Jana Pavla II. vážím. A napadlo mě dneska, jaká je to těžká ironie, že on, takový bojovník proti komančům a umírá zrovna dneska, kdy támhle v Čechách komouši zase urvali pěkný kus koláče moci. :-/Jinak čtu si vás a čtu a postupně mi odpovídáte na otázky dřív, než je stihnu položit :-) Třeba jsem se chtěl zeptat, jestli necítíte potřebu nějaké změny. A ejhle, o změnách je řeč všude, kam se podívám. :-) Je tomu tak a i já mám podezření, že kdyby se mi podařilo udělat alespoň kus změn, na které si poslední měsíce roky myslím, možná bych PP ani nepoznal. Co se vlastně člověk diví, když pak z toho má stres, že...Romčo, držím palce zítra! :-)

Romana (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Edito a Martino, ještě něco, mě bude zítra zkoušet ženská a ne chlap.Tak dobrou noc!

Romana (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Tak jsem zase tady, zapoměla jsem se podívat v kolik mi jede zítra vlak.Edito, já jsem sem ty příklady nedávala proto, že bych si myslela, že máš stejnou nemoc, je mi jasný, že my všichni tady jsme na tom naštěstí podstatně lépe, ale proto, že ty pacientky braly léky, určitě silnější,taky AD a nějaká psychofarmaka a stejně se jim narodily zdravé děti.Evi a Judito, to jste hodné, že to zase uděláte za mě, já mám ale štěstí!Hledala jsem něco nového o papežovi, ale zatím je všude jen to, že je v kritickém stavu. Je mi to líto hlavně proto, že ho považuju za dobrého člověka.Martino, krása nekrása, až uslyší to blekotání bude mít po náladě.

karelm (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

jo jo, Valdštejnská to byla. Dneska už bych si ale asi nepospal. Už jsem si zvykl na měkčí ustlání.

eva rokytová (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Romano - tak na CNN už byla zpráva, že papež zemřel... a ČST uvádí, že ještě ne, to jsou mi ale zprávy... Jinak, Romano: zejtra ti s Juditou ve 14 držíme palce, ale nemáš se čeho bát - vždyť víš, že my dvě ti to zase zařídíme:-)))))Edito - prosím, nestraš se předem!!! Vždyť jsme to už tady rozebírali, že asi nejlepší by byla návštěva u odborníka v Praškolandu, má za sebou stovky pacientek - a předpokládám, že i dětných - takže on určitě poradí... Ten stav je poprávu nazýván JINÝ, protože je opravdu jiný - a já ti jen potvrzuju, že se budeš na děťátko těšit a nebude prostor pro nějaké strachy - ta euforie z těšení na nového tvora bude silnější!!!!!!Karlel m - ta zahrada, kdes přespával se jmenuje Valdštejnská, jestli ji už ale nepřejmenovali!!!:-)))

Pajka (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Nabrala jsem nikdy AD, takže neporadím :( V prvním těhotenství jsem se cítila tak maxisuper, že jsem byla bez léků, v dalších dvou jsem podle potřeby, což znamenalo téměř vůbec, brala Diazepam nebo Lexaurin. Taky jsem si všimla, že mi na porodním sále už při vstupu dali Diazepam 10 mg, což byly grády i na mě a to jsem byla zvyklá - nezaměňuj s navyklá :-) Asi chtěli totálně zaklidněné, spící rodičky.Uváděné kazuistiky se týkají psychóz, což PP není. Je to porucha. Tečka. Nebojte se mít děti a strach, jestli vše dobře dopadne, kdyby chyběl, nebylo by normální...tedy k tomu patří. Děti vás pozvednou, motivují ke zdraví, dávají životu nový krásný rozměr...

karelm (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Jasně, moje řeč, já si prostě musím taky furt říkat, je to jenom o nervech, a to ještě nikoho nezabilo. Dneska jsem přestal brát neurol, je to 14 dnů od té ataky, tak snad už se udržím. Musím se toho zbavit jako kdysi.

martina (Pá, 1. 4. 2005 - 23:04)

Tak holky a kluci - Edit, trénujte s manžou co nejvíce ať už nám můžeš ohlásit tu šťastnou novinku, jenom zase ať to není jediná tvá priorita - Lucka to trochu přehnala asi, ale už jak vidíte nemá čas, to je dobře asi ji je lépe...Romčo, zítra jsem v 14:00 s tebou, jsi určitě krásná i kdybys byla v pytlu od brambor - duševní krása vyzařuje i přes něj. A i nějaké ty paragrafy si snad pamatuješ :-)).Karlem - snad tam ještě nemáte led na chodníku, vím jak jsi to myslel, hraješ hokej, ale snad k vám to slunko, co jsem posílala dopoledne došlo.Tak dobrou, bohužel můrky, zítra mě čeká příroda - vinohrad, tak musím odpočívat. dobrou.

Romana (Pá, 1. 4. 2005 - 22:04)

Tak já jdu na to, dobrou noc!

Edita (Pá, 1. 4. 2005 - 22:04)

Karlem, už několikrát jsem chtěla reagovat na to, jak jsi začal pořádně sportovat a vždycky na to zapomenu. Já jsem přesně tohle taky udělala. Dřív jsem se otiž bála vyjet na kole, protože se mi jednou stalo, že jsem měla při jízd na kole do kopce několik ES po sobě. Pak jsem si ale řekla, že při nejhorším umřu a začala jsem jezdit. Ujela jsem i 50 km najednou, byla jsem šíleně vyčerpaná, ale přežila jsem to. Co tě nezabije, to tě posílá - to se říká, ne?

Edita (Pá, 1. 4. 2005 - 22:04)

Romano, děkuji ti za kauzaistky, je to zajímavé a říkám si, že tak špatně na tom snad ještě nejsem. Ten genetik, u kterého jsem byla, je uznávaným odborníkem,má už hodně zkušeností, takže mu věřím, že mě bude hlídat v tom těhotenství. Hlavně, aby se to vůbec podařilo. Jinak jsem taky rozhodnutá, že půjdu na rizikové a budu si to užívat.

karelm (Pá, 1. 4. 2005 - 22:04)

A tu změnu schaluju, taky jsem myslel, že když skočím na ten led se svým tepem a roztřepanýa rukama, že umřu. A neumřel. Vrátilo mi to sílu i zdraví. Hlavně se prostě neboj. Dodej si sebevědomí, ty jsi ten, kdo řídí svůj život, nic a nikdo ostatní !!!

Reklama

Přidat komentář