Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Tesa (St, 13. 2. 2008 - 22:02)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, je možné, že můžu mít kvasinky i kvůli tomu, že se po pohlavním styku s partnerem ned neosprchuju... třeba až ráno?

renata (Po, 11. 2. 2008 - 18:02)

Ahoj Álo! V neděli jsem se do práce k internetu nedostala, bylo hezky, tak jsem na práci kašlala:-) Dnes hektické pondělí........ teprve jdu hladová domů, takže napíšu zítra. Určitě. Nezlob se...:-((

iveta (Po, 11. 2. 2008 - 10:02)

Renčo, díky moc za báječné recepty a tip na kuchařku. Už se těším až si to budu moci dát.
Zatím dodržuji strikní přísnou dietu. Ahoj a hezký den. Iveta

Ála (Pá, 8. 2. 2008 - 20:02)

Renčo: o.k.

renata (Pá, 8. 2. 2008 - 20:02)

A teď druhý recept, který je fakt rychlovka:-)

2) Kokosové palačinky s tvarohem

160g hladké špaldové mouky
2 lžíce strouhaného kokosu
300 ml kyšky
2 žloutky
1 lžička zastudena lisovaného slunečnicového (olivového) oleje
špetka mořské soli
máslo
1 polotučný tvaroh (250g vanička)
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce slunečnicových semínek
POSTUP: Do mísy dáme mouku, kokos, sůl a promícháme. Pak přidáme kyšku, žloutky a olej (opět těsto zaděláváme ručním šlehačem - drátěnou metlou). Necháme asi 10 minut odležet.
Mezitím na náplň v misce smícháme tvaroh s medem a přidáme slunečnicová semínka, která jsme předem opražili na sucho na pánvi.
Palačinky smažíme na másle na menší pánvi -průměr cca 20cm (na velké pánvi se totiž trhají - vlastní zkušenost:-)) Hotovou palačinku potřeme tvahorohou náplní a srulujeme do trubičky.
Jedná se opět o sacharidový pokrm.

Osobně se snažím používat co nejvíce biopotravin (bio máslo, bio mouka, bio tvaroh, bio rozinky, jablka ze zahrádky, vajíčka od kolegyně z vesnice, med taky domácí nepřislazovaný).

V případě zájmu sem napíšu i jiné recepty, které splňují (z podstatné části) zásady protikvasinkové diety.

Přeji všem hezký víkend.

P.S.: Álo, odepíšu v neděli, až na to bude klid:-))

renata (Pá, 8. 2. 2008 - 11:02)

Tak ta knížka dělené stravy se jmenuje "Kuchařka nové dělené stravy", autorka Ursula Summová, vydalo nakladatelství IKAR.

A tady je první recept na sladkou dobrotu z této výtečné kuchařky (druhý pošlu odpoledne).

1) Jablkové lívanečky

4 lžíce rozinek
160g hladké špaldové mouky
300 ml valašské kyšky (nebo podmáslí nebo zředit bílý jogurt Hollandia půl na půl s vodou)
2 lžíce zahuštěné jablečné šťávy (koupíte v bioprodejně)
1 lžička sušené citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu
1 lžička vanilkového cukru (seženete taky v bioprodejnách, ale nemusíte ho vůbec dávat!)
špetka mořské soli
máslo
skořice
2 uleželá křehká jablka
POSTUP: Rozinky v misce spaříme horkou vodou a necháme 5 minut "táhnout", pak vodu scedíme a rozinky nasekáme nahrubo. Rozpustíme tak 1 lžíci másla a promícháme s rozinkami.
Do mísy dáme mouku, kyšku, žloutky, jablečnou šťávu, citronovou kůru, sůl (popř. i vanilkový cukr) a ručním šlehačem (drátěnou metlou) vypracujeme řidší těsto, do kterého přidáme připravené rozinky. Nakonec umyjeme jablka, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a i se slupkou nakrájíme na drobné kostičky (červená jablíčka vypadají v těstě skvěle). Vmícháme do těsta a necháme asi 10 minut odležet.
Na lívanečníku smažíme na másle z každé strany dozlatova. Lépe je pomalu, aby byly propečené a aby se máslo nepřepalovalo. Hotové lívanečky posypeme na talíři skořicí. Jsou šťavnaté a mně chutnají i studené. Splňují zásady dělené stravy - je to sacharidový pokrm.

Hana (Čt, 7. 2. 2008 - 19:02)

Ahoj, já se taky už dost dlouho mořím s kvasinkami,ale i s jinými bakteriemi, pořád záněty,výtok,čípky...Byl mi doporučen Fermalac,máte někdo zkušenost? Zbaví mě to výtoku? Ochrání před znovu napadnutím bakteriemi? A jak dlouho bych si ho měla zavádět? Na netu jsem našla balení s 10 tobolkami,tak nevím, to mi přijde dost málo a krátká doba, zavídět denně 10 dní za sebou nebo déle? Prosím pokud někdo víte, napište, děkuji.

iveta (Čt, 7. 2. 2008 - 16:02)

Ahoj Joriko, jsem rodilá Pražanda. Jinak se připojuji k Tvé prosbě na Renču o nějaké ty recepty. Už mi ta jednotvárná strava začíná lézt krkem a těším se až si to budu moci trochu zpestřit. Všem hezký zbytek dne.

Jorika (Čt, 7. 2. 2008 - 15:02)

Renčo budu moc rada kdyz sem napises nejake ty recepty - zvlast kokosove palacinky zni moc dobre:-) a nazev te knizky?:-)
Iveto - odkud jsi?

iveta (St, 6. 2. 2008 - 15:02)

Renčo, děkuji za Tvůj příspěvek o Dr. Houseovi. Taky už jsem na něj myslela. Škoda, že nějaký takový ve skutečnosti neexistuje. Máš pravdu, že u každého to bude individuální, jak mi vysvětlila psychiatrička, u jednoho jsou to nervy, u druhého imunita, u dalšího špatná strava, ale vždy je to oslabení organismu. U mne se toho sešlo právě více - manžel diabetik, byl převáděn na inzulín, začaly hypoglykemie a jeho psychika byla v háji, já trpěla s ním, poté koňská dávka antibiotik, protože jsem měla díky depkám z manžela oslabený organismus, a nakonec se spustily přechodové deprese a bylo, jak se říká vymalováno. Poté stačilo, aby nová lékařka na mne jen koukla a věděla kolik uhodilo. Dnes je mi o něco lépe, tak koukám ven na sluníčko a snažím se být optimista a říkám si, že to zvládli jiní, tak to zvládnu také a navíc už mám nějakou dobu za sebou a teď to půjde již jen k lepšímu. Jak se říká: "Věř a víra Tvá Tě uzdraví". Ahoj a trpělivost a pevnou vůli.

Arabka (St, 6. 2. 2008 - 07:02)

Já mám problém s imunitou a mé tělo podporuje kvasinky. Prošla jsem si injekční léčbou a žádné zlepšení nepozoruji. Problémy jsem měla jak během léčby, tak i po ní. Rozhodli se tedy, že za dva měsíce se začne s novou injekční léčbou. Za prvé to nepomáhá, za druhé to bolí jako ta sv... a u gynekologa jsem jako doma. Už nevím, co bych pro to měla dělat. Někdy se i divím, že mám doma ještě chlapa, protože můj sexuální život je na bodě mrazu. Pořád jenom doktoři, léky, injekce a to je jako na kolotoči. Ahoj a silné nervy.

renata (Út, 5. 2. 2008 - 19:02)

Teď to trochu odlehčím... Asi bychom každá (každý) potřebovaly(i) Dr. House:-)))
Včera jsem se dívala na tehle seriál - nekoukám pravidelně, ale co ten všechno nevyřeší...
Na kvasinky bohužel neexistuje univerzální recept, návod, jak se jich zbavit. Někdo má problém ve stravě s množstvím cukrů atd. a pomůže mu tedy protikvasinková dieta. Někdo má problém v imunitě, když jí tedy posílí, zbaví se toho. Někdo má zase problém v psychice... Prostě to, co pomáhá jednomu, nezabírá u druhého. Těžko se pak ostatním radí, co mají dělat. Stačí příklad v mém okolí. Já dietně hřeším (třeba piju víno) a přitom se to - díky Bohu - nevrací... Kamarádka mi říká: Jak to, že ty si někdy dáš i zákusky, já důsledně dodržuji dietu a stejně se toho nemůžu zbavit! Třeba zrovna ona má problém s imunitou (bývá teď často nemocná - nachlazená, což by tomu i odpovídalo) a měla by tedy zaměřit svůj boj tímto směrem. Ale co když je to zbytečné - tedy zbytečně vyhozené peníze za přípravky na podporu imunity, zbytečně zabitý čas?

Chtělo by to toho Dr. House...

renata (Út, 5. 2. 2008 - 19:02)

Ahoj Álo, tvůj mailík jsem četla.... a je mi moc líto, jak to máš... a že tak vlastně nevím, co ti na to (pozitivního) mám odpovědět.... Ráda bych ti pomohla, alespoň psychicky, ale je to těžký.... Čím se ti mohla rozjet tak masivní mykóza? Co ti na to ten nový gynekolog napsal? A udělal ti vůbec náběr, aby se to nezaměnilo za lactobacillózu... Jestli máš sílu o tom psát, napiš mi klidně na soukromý e-mail a když už nic jiného, tak se aspoň "vypovídej". Ikdyž vím, že v dobách, kdy to bylo hoooodně zlý, jsem neměla náladu to ani rozebírat, byla jsem jak zpívá Lucka Vondráčková "úplně down".

To Iveta: Díky.... Vidím, že má význam sem psát, ikdyž jsem momentálně OK (nechci psát "uzdravená"...)

Ála (Út, 5. 2. 2008 - 16:02)

Ahoj, Renčo, posílala jsem ti mailík a dnes se tu objevuji, protože jsem byla na gyndě a mám masivní kvasinkový nález. Tentokrát jsem se zbavila bakterií a nahradily je opět kvasinky,ale tak mega výtok jsem snad ještě neměla nikdy.Takže zase léky, čípky a jedu nanovo.

iveta (Út, 5. 2. 2008 - 13:02)

Ahojda všem, ozývám se zase po měsíci. Problémy mi již ustupují, mám za sebou již 3 dávky diflucanu a půjdu si ještě pro další, protože když jsem týden vynechala, i přesto, že stále držím přísnou dietu (žádný cukr a pečivo, pouze zeleninu,kukuřičné křupavé chleby, rýžové "polystyrenové", obden kousek kuřete či ryby),stále užívám probiotika, piji lapacho, ta potvora zase vystrčila růžky. Občas mám pocit, že už se toho v životě nezbavím a to mám za sebou teprve měsíc. Jediné pozitivum, které na tom všem vidím je, že se mi konečně podařilo shodit nějaké to kilo nadváhy (17). Zároveň si dávám dohromady psychiku, dostala jsem kontakt na velmi dobrou psychiatričku, která mi dala antidepresiva a hlavně zná problém kvasinek, takže začala s léčbou psychiky, protože dokud ji nebudu mít v pohodě, tak se prý nemám šanci se kvasinek zbavit. Tak jen doufám, že má pravdu. Jinak držím všem palce, aby se uzdravovaly a uzdraveným, aby se již nikdy nenakazily. Pro Joriku a Renču : moc mi pomáhá čtení Vašich příspěvků. Ahoj a hezký den všem.

renata (Út, 5. 2. 2008 - 11:02)

Ještě jsem zapomněla na druhou nejpoužívanější kuchařku a sice "Biokuchařka Hanky Zemanové", což je zakladatelka ALBIA (bohužel firmu před 2 roky prodali a od té doby mám pocit, že to jde s ALBIEM z kopce - zmenšili prostory restaurace i prodejny a tak). Knížku lze zakoupit přímo v ALBIU, je v ní i dobré čtení o potravinách a jejich vlivu na lidské zdraví, doporučuji.

renata (Út, 5. 2. 2008 - 11:02)

Na recepty jsem narazila různě na netu, hodně používám recepty z knížky o dělené stravě od nějaké americké autorky (knížek o dělené stravě vyšlo hodně, ale tahle mě zaujala svými recepty a ne tím, že je to vlastně dělená strava) - na název se doma podívám. Zrovna včera jsem z ní dělala naše oblíbené kokosové palačinky s tvahohem a o víkendu jablkové lívanečky se skořicí. Kdybys chtěla, tak ti sem napíšu recepty. Není v nich cukr, jsou ze špaldové mouky a přesto jsou výborné, že chutnají i těm, kteří se stravují "normálně":-))
Jinak v ALBIU se nelekni těch cen, není to na každodenní stravování (bohužel)... takže my to s přítelem bereme jako součást "výletu" do Prahy, zkrátka "sváteční oběd". Taky tam většinou narazíš jen na cizince nebo podnikatele, kteří tam s klienty u jídla vedou obchodní jednání, ev. manželky těch podnikatelů, které tam zase s přítelkyněmi nad jídlem probírají, na jakou zahraniční školu se hlásí jejich dítka...

Jorika (Út, 5. 2. 2008 - 09:02)

Diky Renco, tu restauraci ALBIO bych taky rada vyzkousela.. zkusim se po ni podivat(jestli premluvim pritele:-)) A Ty recepty beres odkad?

ali (Pá, 1. 2. 2008 - 16:02)

Ahoj všem! je to běh na dlouhopu trať. já měla te´d půl roku klid ... a jak má člověk klid tak zhřeší. Dala jsem si červený víno a k tomu sladký a to je u mě naprosto zaručený :( Tak se hned zase poštím do boje a doufám, že to vydržím!

Nora (Čt, 31. 1. 2008 - 15:01)

Můžu se zeptat Dáši, jestli nemá na Zdeňku Jordánovou nějaký kontakt kvůli konzultacím? Nebo spíš asi kamarádka? Děkuju!

Reklama

Přidat komentář