Reklama

Deprese

dany (Ne, 2. 3. 2008 - 18:03)

Klidně pracuj jako řidič,budeš se víc potit,jinak jsem na sobě nic nepozoroval.Dle lékaře jsou v tomhle směru antidepresiva neškodná.

Muž (Ne, 2. 3. 2008 - 17:03)

Dobrý den. Rád bych se zeptal jestli tu je někdo, kdo pracuje jako řidič a přitom se léčí z depresí. Děkuji za odpověď.

mája (Pá, 29. 2. 2008 - 14:02)

Zdravím Vás Ivanko,náhodou jsem se dostala na tyto stránky a jako bych četla sama o sobě.Vím jak se cítíte,přesně tak jsem se cítila před lety já.Bylo toho moc už na mě,rozvod,úmrtí,stěhování,nová práce.Nejdřív přišly takový divný stavy,dnes vím,že to byly úzkosti a pak deprese.Ta se mnou zacvičila pěkně.2 měsíce jsem nevěděla co to se mnou je.Dostala jsem neurol a jiné tlumící Návykové léky a nic moc se nedělo.Začala jsem se pozorovat,bolelo mi břicho,měla jsem pocit,že jsem vážně nemocná.Zkrátim to.Trvalo dlouho než psychiatr našel pro mě ten pravý lék.Sertralin.Nástup tohoto léku byl u mě trochu drsný,průjem,pocení,nechut k jídlu.Během 1O dní to ustoupilo.Dnes beru po 5 letech půl ráno a půl večer.Doporučovala bych tlumící léky brát co nejméně,jsou fakt návykové,ale až se bnudeš cítit lépe.Pak se vysazují postupně.Antidepresiv se neboj,radši ho budu brát celý život,než aby mě vto vrátilo zpět.U mě se pak objevili úzkosti a po operaci šítné žlázy agorafobie.Ale nevzdala jsem to,začala jsem na sobě pracovat,meditace,je spousta pozitivní literatury,procházky v přírodě.To doporučuji nejvíce,když mě začly ty pozorovací symptomy a pocit uzkosti,sebrala jsem se a šla do parku.Neupínej svojí smysl na svoje tzv.choroby,říkej si pozitivní věty hned od rána.Např.dnes bude krásný den,něčím se odměn.Věř nejsi sama,kdo toto prožívá,jsi na začátku boje,jsi silná zvládneš to.Už to,že zjištuješ co a jak,svědčí o tom,že bojuješ.Držím moc pěsti a napiš jak to zvládáš

Kotlár Laco (Čt, 28. 2. 2008 - 14:02)

Peťulko,tohle už je moc vážná věc,pokud si neumíš pomoci sama a všichni okolo radí,ale nechápou tu nejdůležitější věc.Ty nepotřebuješ rady,potřebuješ pomoc.Hned.Dnes,zítra.Věř mi.Vše ostatní nevnímej,jen zkus dojít k lékaři.Pokud ani to nepůjde,zavolej si klidně pohotovost,přijedou,dají Ti uklidňující prášky nebo injekci a napíší doporučení k psychiatrovi.Je možné,že Tě i odvezou na lůžkové oddělení.Prosím Tě,udělej to.

Petra (Čt, 28. 2. 2008 - 14:02)

Ahojky lidičky jsem pořád na tom stejně možná i trošku hůř ja jsem tu psala asi je to třemi nedělemi Paja mi radila ať jdu k doktorce pro prášky ale já jsem to nezvladla víte je toho na mě čím dál víc a nevím jak s toho ven kolikrát jsem chtěla jít za naší doktorkou ale nejde mi každy na mě tlačí od každýho slyším co mám dělat a když řeknu svuj názor tak to není dobrý už nejsem sama sebou už si neumím udělat svuj názor mám toho hodně moc na srdci chtěla bych to ze sebe dostat ale nejde mi to neraději bych byla zavřená pořád doma ale nejde to když někdo něco potřebuje tak pomužu ale já si pomoc neumím a hlavně to dělám pro svího syny ten mě drží žiju jen pro něj omlouvám se za chyby a jak to píši jedno přes druhý moc se omlouvám je mi všechno moc moc líto

Pája (Čt, 28. 2. 2008 - 11:02)

Ahoj Ivi, moc tě zdravím a jsem ráda, že se cítíš o něco líp. 14 dní je Ivi ještě pořád krátká doba, antidepresiva zabírají během 3 - 6 týdnů. Věřím, že se to bude pořád zlepšovat a za chvíli si na nějaké pozorování ani nevzpomeneš ;-) Znám to z vlastní zkušenosti. Ale opravdu, jak léky začnou účinkovat, tak i to neustálé kontrolování zdravotního stavu vymizí :-) Já teď nastupuju po mateřské do práce, tak mám spoustu vyřizování a běhání... a míň času. jak mi to vyjde, tak sem zase juknu :-) Drž se Ivi a přeju ti hodně štěstí a spoustu pohodových dní.

Iva (Čt, 28. 2. 2008 - 06:02)

Pájo,kde jsi ze začátku jsi mi moc pomohla,napiš,prosim.Jsem na tom líp,ale zase žádný zázrak dnes je to 14 dní a pozoruji se občas stejně,ale břicho tak nebolí,napiš pro povzbuzení,pěkný den Iva

Ivča (St, 27. 2. 2008 - 19:02)

Ahoj všichni,dnes se cítím opravdu mizerně.Jsem nervózní a úzkostná.Mám chuť někam zalézt,usnout a všechno zaspat.Doufám,že to bude změna počasí ne nástup další deprese.I když jaro je pro mne nejhorší období.Zásadně vítám velikonoce depkou.

Návštěvník (Po, 25. 2. 2008 - 17:02)

ahoj evo, mezi cipralexem a seropramem je uplne malinkaty rozdil, protoze je cipralex je chemicky totez co seropram, jenom jde o levotocivy izomer. vsimni si nazvu ucinne latky: citalopram a escitalopram, mechanismus ucinku je uplne stejny, jenom nejake studie dokazaly, ze cipralex je o neco ucinnejsi (snad proto, ze je "cistejsi"). ale mne tedy nezabral ani jeden, az efectin 150mg.

Kotlár Laco (Po, 25. 2. 2008 - 16:02)

Romano,pokud Ti bude pořád takhle špatně,je možné,že i prostředí,ve kterém žiješ,má svůj podíl na stavu,ve kterém jsi.Co kdybys šla na pár dnů na lůžkové oddělení,odpočineš si,srovnáš myšlenky a třeba i ošetřující lékař najde vhodné léky.Je to opravdu balzám,klid,vše máš,co člověk potřebuje,můžeš na vycházky,cokoliv.Popřemýšlej,byl jsem v Havlíčkově Brodě,moc mi to pomohlo,na každého se vykašli,zdraví máme jen jedno,než se týrat jak zvíře,plakat do polštáře,je tohle určitě dobré řešení.

Eva (Po, 25. 2. 2008 - 15:02)

Ahoj všichni,před 5-ti lety se mi narodilo druhé dítě a po něm jsem prodělala poporodní depresi,byla jsem 3 týdny v psych.léčebně,brala jsem Seropram a pomohl mi,po roce jsem ho vysadila a doted si žila krásným spokojeným životem,v říjnu se mi deprese vrátila bez příčiny,2 měsíce jsem brala Cipralex,bylo mi celkem dobře,ale jak jsem dostala měsíčky,tak se to zhoršilo,změnila jsem lékaře a ten nechápal proč mi ten první doktor nedal znovu Seropram,když už mi jednou pomohl,beru ho asi 5 týdnů a pořád čekám až to budu zase já,občas už se tak cítím a z toho mám pocit,že nerozumím sama sobě a že necítím nic k manželovi a je mi z toho hrozně.Doktor mi doporučil hodně cvičit.Děsí mě případy lidí,co se léčí několik let a pořád jim není dobře,přitom mi doktor říkal,že je deprese velice dobře léčitelná a je jen malé procento lidí co nereagují na léky.Doufám že má pravdu a Seropram mi znovu pomůže se uzdravit a užívat si života.Pomohl někomu opakovaně stejný lék a za stejnou dobu?Mějte se pěkně.

Romana (Po, 25. 2. 2008 - 15:02)

Děkuji Ivetko a Laco,moc mi pomáhá,když mě někdo takto podrží,zítra jdu k lékařce a proberu to s ní. Vím,že je důležité vydržet,jen je to moc těžké,ale to jistě víte sami nejlépe..každý den se modlím,abych se již uzdravila a mohla si užívat života,sluníčka,manžela,syna...abych se těšila z nových dní..zatím mi je vše skoro jedno,jen se vyléčit a začít myslet optimisticky,prostě být "normální"...snad se dočkám. Ještě jednou moc děkuji za podporu a přeji krásný den!

Ivča (Po, 25. 2. 2008 - 15:02)

Marketko, při depesi srdce uhání jak o závod.Mívám obcas problémy s aritmii.A následně pocit že se mi trochu motá hlava a nemůžu se nadechnout.Někdy tyto problémy způsobují AD,jenom si nemohu dovolit je vynechat,protože bych byla zase v háji.Takže si říkám srdce mě zlobila jak v neléčené depresi,tak i když jsem se lečila.Ale vím,že bez prášků bych nemohla být a moje psychiatrička mně pokaždé důrazně varuje,abych AD a ostatní léky nevysazovalaTo jsem ti ale moc nepomohla.Teď jsem celkem v pohodě,tak mě ani hlava,srde nebo dýchání netrápí.To mi vždycky ta mrcha deprese dává oddychový čas,aby za chvíli udeřila zas a ještě více než posledně.Při depresi většinou ležím a mám zavřené oči,přitom mám šílenou tíhu na hrudi,nemůžu dýchat a pořád si říkám,že to nevydržím,že mě to zabije.A bylo by dobře kdyby se to stalo hned.Pořád nade mnou visí hrozba sebevraždy.Ale můj pejsek se na mně dívá tak smutně,že si uvědomím,že bych ublížila všem okolo.Ale vždycky dostanu jiné léky a buď se to srovná trochu nebo více,jako zrovna teď.Beru teď velaxin,sulpirol,zoldex,lactamil,tisercin,chlorprothixen a prothazin,který mě odstranil uzkosti.Je toho hodně,ale pomáhá to.

Kotlár Laco (Po, 25. 2. 2008 - 14:02)

Romano,vydrž,ono to zabírá strašně pomalu,mně pomohl Efektin,ale byl jsem na tom tak strašně blbě,že už jen pocit,že beru prášky,které mi pomůžou,mě to urychlil.Ale pokud nepoznáš úlevu,zajdi za lékařem,ať předepíše něco jiného.Léky jsou dnes účinné,jen přijít na ten pravý.A co se týče toho těšení se z něčeho nebo na něco - to známe všichni,člověk je jak z umělé hmoty,jen funguje,nikoliv žije.Tohle všechno odpluje po náběhu prášků,zase najednou začne svítit slunce i pro Tebe.Vím to a moc přeji.

Iveta (Po, 25. 2. 2008 - 14:02)

Ahoj Romano. Já si tedy myslím, že by ti měla doktorka ty AD změnit. Samozřejmě, že bude líp, ale to se hezky říká někomu v depce. Jak mi bylo ? Byla jsem mimo, museli mě vodit, bouchala jsem hlavou do zdi, nebo jsem jen ležela a třásla se po celém těle. Když si na to dnes vzpomenu, dodnes nechápu, jak jsem to mohla přežít. Nad vodou mě držely děti a snad pomsta tomu, kvůli komu se mi to spustilo. A když jsem se vyléčila, na pomstu už jsem ani nemyslela.

Romana (Po, 25. 2. 2008 - 12:02)

Ahoj,beru AD cca 5 týdnů,trochu se mi ulevilo,nicméně od minulého týdne jsem začala špatně spát a není mi vůbec dobře,mívám žaludeční neurozu a je pro mě velmi těžké uvěřit a doufat,že se uzdravím. Už ani nevím co to je se z něčeho nebo na něco těšit. Myslíte,že to někdy bude lepší? Jak Vám Ivetko bylo těch 6 měsíců a co Vás drželo nad vodou?

Luciano (Po, 25. 2. 2008 - 12:02)

I ja mám skúsenosť, že mi AD venlafaxin naplno zabral až za 6 mesiacov.

Iveta (Po, 25. 2. 2008 - 10:02)

Honzo, bereš AD 6 týdnů a čekáš, až zaberou ? Mně doktorka říkala, že by u mě měly zabrat tak do 3 týdnů Ale já jsem asi výjimka, u mě AD zabrala až za 6 měsíců a věř, že to bylo nejhorší období v mém životě. Tak ještě vydrž.

Markéta (Ne, 24. 2. 2008 - 19:02)

ahoj Ivčo,prosím tě.....máš kromě jiných příznaků u deprese i bolest hlavy??tenzní až migrenozní??Bušení srdce,pocit že ti přeskakuje a že se nemůžeš jakoby dodechnout??.....beru antidepresiva a už sama nevím,co je od deprese a co nee..

ivča (So, 23. 2. 2008 - 18:02)

Po 6 týdnech už by jsi měl pozorovat zlepšení,možná,že ti tyhle AD nesednou a budeš muset zkusit jiné.Ale i když AD zaberou,tak má člověk dobré i špatné dny.Na to jsou dobré jiné léky,např.anxyolytika(neurol,lexaurin,diazepam a pod.)Pozor vzniká na ně návyk.Nebo antihistaminika (např.Prothazin).Jinak se AD berou dlouhodobě.Někomu stačí rok,jiný je můsí brát do konce života.Já už je beru 12 let a asi je budu brát pořád,protože se mi deprese periodicky objevují.Ale když člověk ví,že skoro každému nějaké ty AD pomůžou,tak se stím naučíš žít.

Reklama

Přidat komentář