
Pití dvou sklenic domácí citronády denně může podle vědců z Kalifornské univerzity v San Diegu snížit riziko výskytu ledvinových kamenů až o 87% během 1 roku.
Jak je to možné?
Citronová šťáva obsahuje citráty, přírodní látky, které udržují vápník v moči rozpuštěné , takže se nemůže shlukovat a tvořit kameny. Kameny ze šťavelanu vápenatého a fosforečnanu vápenatého patří mezi nejčastěji se vyskytující ledvinové kameny.
Doporučení pro tvorbu citronády:
Na jeden šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy se doporučuje 7 šálků vody. Citronádu je vhodné osladit medem či stévií, cukr se nedoporučuje.
Zdroj: internet
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz:
Komentáře (1)
- odpovědět
Črv 13, 2012Přidat komentář