Citronová šťáva proti ledvinovým kamenům

Pití dvou sklenic domácí citronády denně může podle vědců z Kalifornské univerzity v San Diegu snížit riziko výskytu ledvinových kamenů až o 87% během 1 roku.

Jak je to možné?

Citronová šťáva obsahuje citráty, přírodní látky, které udržují vápník v moči rozpuštěné , takže se nemůže shlukovat a tvořit kameny. Kameny ze šťavelanu vápenatého a fosforečnanu vápenatého patří mezi nejčastěji se vyskytující ledvinové kameny.

Doporučení pro tvorbu citronády:

Na jeden šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy se doporučuje 7 šálků vody. Citronádu je vhodné osladit medem či stévií, cukr se nedoporučuje.

Zdroj: internet

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Chemik
    Chemik (anonym)

    Fosforečnan ani oxalát vápenatý se v kyselině citrónové nerozpouští, takže celý článek je pouze něčím zbožným přáním.

    Črv 13, 2012

Přidat komentář

Reklama

Reklama