Oreganový olej je přírodní antibiotikum
Distribuce oreganového oleje začala ve starověkém Řeck. V řečtiněse slovo oregano překládá jako radosti hor. Řekové byli první, kdo začali používat olej pro léčebné účely jako silné antivirové, antibakteriální, antiseptické, protiplísňové činidlo a také jako lék na bolesti a zánětu. Oregáno byl hlavním antibakteriálním prostředkem používaným Hippokratem. Oreganové listy se tradičně používají k léčbě onemocnění spojených s dýchacím a zažívacím systémem.
Oregánový esenciální olej obsahuje vápník, hořčík, zinek, železo, draslík, měď, bór, mangan, vitamíny C, A ( beta - karoten ), niacin.
Oreganový olej obsahuje čtyři hlavní skupiny chemických látek, které mají léčivé účinky.
Fenoly - včetně karvakrolu a thymolu. Působí jako antiseptika a antioxidanty .
Terpeny - včetně pinenu a terpinenu. Mají antiseptické, protivirové, protizánětlivé a anestetické vlastnosti.
Linalool a bonreol jsou dva alkoholy s dlouhým řetězcem nalezené v oreganovém olej. Vykazují antivirové a antiseptické vlastnosti.
Estery jsou linalylacetát a geranylacetát. Vykazují antimykotické vlastnosti.
I když všechny tyto sloučeniny mají léčivé vlastnosti,nejvýznamnější primární sloučenina nalézající se v oregano olej je karvakrol. Vědecký výzkum prokázal, karvakrol je jedním z nejúčinnějších známých přírodních antibiotik.
A co je nejdůležitější, oreganový olej nevytváří škodlivé kmeny v těle, a nemá vedlejší účinky jako farmaceutické antibiotika. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, a dokonce i smrtící bakteriím, ale neprodukuje biologické změny v těle. Oreganovýolej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatekí živin jako konvenční antibiotika.
A když se podíváte na statistiky, lidé ve Středomoří žijí déle. Možná částečně proto, že oregáno se přidává do většiny pokrmů středomořské kuchyně!
Zdroj: www.lahealthyliving.com
Komentáře