Alergie a senzitivita
To, co diskutabilní není, je, že v minulých letech jsme byli vystaveni stovce nových adititiv, pesticidů, chemikálií, zvýšené radiaci, a to jak přirozené, tak umělé, což vše ovlivňuje nejen nás, ale také naše životní prostředí.
Alergie jsou obvykle spojeny s těmito příznaky: vyrážka, svědění, obtíže s dýcháním, nateklý nos, bolavé oči, bolest hlavy.
Dnešní odborníci z oblasti medicíny zjišťují, že se objevuje mnohem širší okruh problémů včetně artritidy, vysokého krevního tlaku, zažívacích problémů, problémů s chováním, které mohou být někdy způsobeny skrytou alergií, citlivostí na něco nebo nesnášenlivostí něčeho.
Citlivost na určitou stravu může zvláště způsobit širokou škálu fyzických, emocionálních a mentálních problémů, která se projevuje především u dětí hyperaktivitou či takovým jednáním nebo změnou nálady, které často vyústí v nějaké násilné chování. Někteří lidé se stávají závislí na té stravě, na niž jsou citliví. U jiných se objeví poruchy v jídle. Citlivost na jídlo vám může rovněž bránit v hubnutí.
Potrava, která obvykle může působit alergii či senzitivní reakce:
káva, kola, čokoláda, černý čaj
rajče, baklažán, brambory, tabák
mléčné výrobky, vajíčka, majonéza
koření
sůl
maso, zvláště červené maso
cukr, všech druhů
Pomocí svalového testu může kineziologie přispět k identifikaci položek, které mohou mít na člověka nepříznivý a zeslabující vliv. Existuje několik způsobů, jak tuto senzibilitu testovat, některé z nich jsou specifické pro systém kineziologie, z něhož vycházejí. Aplikovaná kineziologie a Uzdravující dotek používají několik svalových testů a tam, kde je to možné, umísťují potravu či nápoj během testu do úst. Osoba je nejprve uvedena v rovnováhu, pak je příslušná substance umístěna do jejích úst a poté je testováno několik svalů.
Tyto svaly patří mezi svaly spojené s trávicí funkcí jako například pectoralis major clavicular (žaludek), latissimus dorsi (slezina/pankreas/metabolismus cukru). Jestliže substance způsobuje zablokování jednoho či více svalů, ukazuje to, že tato substance danou osobu v tomto okamžiku a na tomto místě nepříznivě ovlivňuje. A proto vypuštění této potravy na několik týdnů může obecně zlepšit zdraví a dobrou pohodu člověka.
Je-li to nezbytné, kineziolog provádí další testy, aby se rozhodlo, zda se jedná o citlivost či o alergii. Někdy je problémem množství - malý kousek jablka nevadí, ale celé jablko už ano. Kineziologie se vždy dívá na člověka jako na celek a bude tedy schopna odhalit, zda jde o problém v oblasti zažívací, nebo zda se jedná o stravu samotnou nebo dokonce o naprogramovanou reakci. Někteří lidé jsou vnitřně přesvědčeni, že jsou alergičtí na vše.
Zdroj: Ann Holdway - Kineziologie
- Odpovědět
Pošli odkaz