Vytváření jedů při rozkládání potravy

25.3.2013 00:01
Zdraví

Vytváření jedovatých látek při rozkládání potravy je nejčastějším projevem střevní nedostatečnosti. Jako nám v teplé spíži žlukne máslo, zkvasí ovocný salát a maso, uzeniny a ryba se zkazí a stanou se jedovatými, tak vznikají v ochablém, "unaveném" střevě při 37-38 °C rozkladné jedy.

Z cukru, pečiva a syrové stravy, zejména je-li požívána ve vel­kém množství, vznikají kvasné produkty, jako kyseliny a alkoho­ly, mezi nimi i jedovaté látky, jako metanol, propanol, butanol aj.

Z potravin bohatých na bílkoviny, jako maso, ryby, uzeniny a vejce, vznikají vysoce toxické hnilobné jedy, jako indikan, putrescin, neurin a kadaverin (mrtvolný jed). Jsou tak jedovaté, že malá dávka podaná v podobě injekce stačí usmrtit pokusné zvíře.

Jedy vzniklé ve střevě se mohou dostat do krve, zejména je-li sliznice střeva porušena zánětem. Odtud se dostanou - po proražení bariéry jater - prakticky do všech buněk organismu a způso­bí postupně chronickou autointoxikaci. Ta byla, ačkoli o její existenci mnozí autoři stále pochybují či ji dokonce odkazují do říše pohádek, nevyvratitelně zdokumentována v zajímavé práci profesora Pirleta a jeho spolupracovníků. U pokusných osob, které se normálně stravovaly a dodržovaly absolutní alkoholovou abs­tinenci, prokázal Pirlet se svými spolupracovníky pomocí gastrochromatické metody opakovaně výskyt kvasných jedů. Tyto jedy byly navíc objeveny i v moči a ve výparech (human effluents), což opět dokazuje, že část takzvaných střevních jedů pronikla do krevního řečiště. Autointoxikace tedy není pohádka, nýbrž realita, kterou lze zdokumentovat moderními vědeckými metodami.

V důsledku intestinální otravy se mohou objevit následující symptomy:

  • zhoršení celkového zdravotního stavu,
  • nechuť k práci,
  • špatná nálada, podrážděnost, deprese,
  • rozčilení, nervozita,
  • nepříjemný zápach z těla a z úst,
  • povlak na jazyku,
  • bolesti v zádech a v kříži,
  • poruchy spánku a zraku,
  • bolest hlavy, tlak v hlavě, migréna,
  • srdeční potíže,
  • záducha,
  • cévní křeče (nedokrevnost končetin),
  • závrať, vegetativní dystonie,
  • ranní malátnost, stavy vyčerpání,
  • silné pocení,
  • nemoci z vysokého tlaku,
  • bolesti kloubů.

Zdroj uvedených projevů je mnoha lidem znám, protože pří­slušné obtíže se objeví nebo zesílí obvykle při zácpě. Lidé s chro­nickou zácpou trpí téměř vždy některými z těchto symptomů. „Autointoxikací“ mohou být poškozeny všechny buňky a orgá­ny lidského těla, přičemž nejcitlivěji reagují orgány smyslové, nervy, cévy a žlázy s vnitřní sekrecí.

Zdroj: Dr. Med. Erich Rauch - Očistná střevní kúra, nakladatelství Ivo Železný

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

proto učenci vědí, že pokud je tedy lidské tělo jedovaté, tak má...
marek  |  25.3.2013 08:14

To, co je ve článku popisováno,jsou zcela fyziologické trávicí procesy....
!  |  25.3.2013 09:41

dakujem, racionalny clovek este zije
skita  |  25.3.2013 09:57

Ne kazdy se jich normalne zbavi. Plno lidi trpi zacpou ci nevhodne kombinuji...
Hanka  |  25.3.2013 13:44

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *