Pijte červené preventivně proti chřipce!

27.6.2005 00:00
Zdraví

Zdá se, že se červené víno stává jakýmsi univerzálním všelékem. Jeho nové terapeutické vlastnosti totiž objevili italští vědci, kteří přišli s poznatkem, že obsahuje účinnou látku resveratrol, která zamezuje množení chřipkového viru.

?Při kontaktu s infikovanými buňkami,? vysvětluje vedoucí studie Enrico Garaci, ?blokuje resveratrol produkci enzymu, jenž je odpovědný za další rozvoj a šíření chřipky v lidském organismu.? Nasazení červeného vína jako běžného léčivého preparátu si však vyžádá ještě další zkoumání a ověřování. Testy musí prokázat nejen potřebnou a přesnou efektivnost léčení, ale také najít způsob optimální aplikace.

Zdroj: Plus

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Kdyby si italští vědci zašli na nějaký seminář o energetické...
coroner  |  4.7.2005 09:53

Souhlasím částečně s Coronerem. Pít pravidelně alkohol asi nikomu na...
Otmar  |  1.10.2005 15:49

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *