Orientální diagnostici poznají nemoc podle čichu

27.9.2000 00:00
Zdraví

Každý člověk má svůj vlastní, individuální tělesný pach. Ten je dán potravou, kterou přijímá. Obecně můžeme říci, že lidé živící se správně - tudíž lidé zdraví - nevyzařují žádný zvláštní pach. Průmyslová výroba desodorantů je příznakem našeho chaotického stravování, které vede k silné tvorbě tělesných pachů. Naše tělo se jimi totiž zbavuje přijatých jedů, vylučuje je. Voňavky jsou v západních zemích podstatně rozšířenější než na Dálném východě, protože lidé na Západě jsou obecně v horší kondici a v důsledku toho mají i silnější tělesné pachy.

Nepříjemný tělesný pach je způsobován potravou, která je bohatá masem, živočišnými produkty a mléčnými výrobky. Za normálních okolností se zvířecí tělo začíná rozkládat bezprostředně po smrti. Přítomné baktérie se mnohonásobně rozmnoží a začne se vyvíjet nepříjemný pach. Moderní techniky hlubokého zmrazování a stejně tak i chemicky ovlivňovaná trvanlivost nedovolí, aby tento proces pokračoval. Jakmile se však maso dostane do našeho zažívacího traktu, začíná se opět rozkládat a v lidském střevě se pak dál šíří a množí baktérie, které se tvoří při procesu rozkladu.

Rozklad živočišných bílkovin v lidském střevě je provázen nepříjemným pachem. Ten je možné zaregistrovat především při vyprazdňování střeva. Nezměníme-li stravování a nezačneme-li se živit jinými potravinami, tento pach se šíří i prostřednictvím podpažních jamek a prostřednictvím jiných částí těla. Tuto kondici můžeme vyléčit tím, že začneme konzumovat především obilná zrna a zeleninu a přitom velmi omezíme příjem živočišných potravin.

Různé poruchy ve funkcích orgánů vedou ke vzniku různých pachů. Člověk, jehož játra a žlučník nepracují korektně, šíří kolem sebe pach, který připomíná tuk, olej. Člověk se srdečními poruchami a s poruchami tenkého střeva rozšiřuje pach připáleniny. Potíže se slezinou, žaludkem a slinivkou břišní vedou k zápachu, jež připomíná něco pečeného. Onemocnění plic jako např. tuberkulóza, kašel, zánět průdušek - a onemocněni tlustého střeva produkují jako důsledek rybí zápach. Nemocné ledviny a nemocný močový měchýř způsobují pach hniloby.

Zdroj: Makrobiotika a přírodní léčení - Michio Kushi

Související články

Své partnery si vybíráme čichem

20.2.2001 00:00

Symbolika lidských pachů

19.4.2000 00:00

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Co to je? "Žerme orchideje a naše hovno bude vonné"? "Žerme jalovec a...
Michal Rybka  |  25.2.2001 00:06

Teď už vím, že se lidé dají "rozeznat" i podle "prdů". Je to silně...
Fifi  |  13.3.2001 23:08

Zdravím pana Rybku. Kdybyste si raději přečetl něco více o procesech...
Libor Votocek  |  14.5.2001 23:16

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *