Jak předcházet vytvoření žlučníkových kamenů

11.2.2013 00:01
Zdraví

V prevenci žlučníkových kamenů pomáhá pravidelně doplňovat živiny, které udržují čistý a správně fungující žlučník. Zde přinášíme pár tipů na běžné potraviny:

1)      Pravidelné pití čerstvých zeleninových a ovocných šťáv

Čerstvé šťávy pomáhají uklidnit záněty a detoxikovat játra a žlučník. Čerstvá, nefiltrovaná jablečná šťáva, která obsahuje pektin, pomáhá změkčovat a rozkládat existující žlučové kameny a předcházet formování nových kamenů. Citrony, celer, rajčata a řepa poskytují další užitečné šťávy.

 

2)      Ujistěte se, že konzumujete pravidelně dostatečné množství zdravých tuků

Ačkoliv někteří odborníci doporučují u žlučníkářů omezení všech tuků, zejména pokud již měli operaci žlučníku, tak některé tuky jsou skutečně nápomocné při rozhánění potenciálních i již vytvořených kamenů. Olivový olej je často zařazován do detoxikačních žlučníkových kúr. Kokosový olej zase pomáhá při asimilaci důležitých živin z potravin, které jsou potřebné pro čistá játra a žlučník.

Konzumací na omega 3 bohatých ryb a dalších živočišných tuků získávaných z organických chovů zvířat můžete pomáhat přirozeně snižovat hladinu cholesterolu, který značně zatěžuje vaše životně důležité orgány.

 

3)      Suplementace slunečnicovým či non-GMO sojovým lecitinem

Jde o nejúčinnější a nejrychlejší způsob rozpouštění žlučníkových kamenů. Lecitin jako tuková substance, tvořená z cholinu a inositolu, potřebuje pro své strávení velké množství žluči. Po vstupu lecitinu do jater se lecitin rozpouští v žluči a při tomto procesu dochází i k rozpouštění ztvrdlých kamenů.

 

4)      Suplementace jablečným octem a kyselinou jablečnou

Toto je domácí recept na odstraňování žlučníkových kamenů. Smícháním jablečného octa s čerstvě vylisovanou jablečnou šťávou, která je bohatá na jablečnou kyselinu a další změkčující substance, vzniká další prostředek pro zdraví žlučníku.

 

Zdroj: Naturalnews

 

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Na žlučník je dobrá především bílá ředkev a ředkvičky (raději...
Avalo  |  16.2.2013 11:19

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *