Faktory přispívající k překyselení organismu

17.9.2004 00:00
Zdraví

Kožní problémy, únava, bolesti hlavy, trávicí potíže, pálení žáhy, bolesti kloubů, osteoporóza - to vše může mít jednoho společného jmenovatele - překyselení organismu. Nejčastěji k překyselení organismu vede nesprávná strava obsahující přemíru kyselinotvorných potravin mezi které patří předevší maso, mléko, vejce, cukr, sladkosti, průmyslově zpracované výrobky a obiloviny. Existují však i další faktory, které přispívají k překyselení tělních tekutin.

Množství kyselin v organismu je zvyšováno:
1. Nadměrnou konzumací kyselinotvorných jídel.
2. Odpadními látkami vznikajícími při metabolismu (např. kyselina mléčná při svalové námaze).
3. Chronickým kvašením ve střevech při nesprávných kombinacích jídel nebo při pomnožení patogenní mikroflóry (kvasinek).
4. Poruchami látkové výměny - např. nadměrná tvorba ketolátek při cukrovce, půstech či tvrdé nízkosacharidové dietě, při které jsou vynechány ze stravy všechny sacharidy včetně zeleniny a ovoce (tzv. Atkinsonova dieta).
5. Trvalým stresem a psychickými potížemi (např. strachem, hysterií).
6. Těžkými kovy, které blokují detoxikační enzymy.
7. Nedostatkem pohybu (špatné prokrvení), povrchním dýchání a nedostatkem spánku.
8. Nepříznivým vlivem alkoholu a prostředků na spaní na dechové centrum.

Autor: mk

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

když se budete zdravě živit, nepotřebujete nějakou předraženou srajdu.
zase stupid reklama...  |  19.3.2016 16:44

neni predrazeny, stoji do stovky, normalni rozpustny sumak a na odkyseleni...
petr  |  29.3.2016 10:01

a je to alespon pitelné? změnil jsem jídelníček a rád bych to ještě...
Larin  |  14.4.2016 22:53

že by to byl nějaký superchutný drink to ne, ale je to rozhodně lepší...
Bzuk  |  26.4.2016 16:18

a dá se koupit i někde v obchodě nebo jenom na internetu? hodně se o tom...
Julča  |  26.4.2016 23:39

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *