Citronová šťáva proti ledvinovým kamenům

10.7.2012 00:01
Zdraví

Pití dvou sklenic domácí citronády denně může podle vědců z Kalifornské univerzity v San Diegu snížit riziko výskytu ledvinových kamenů až o 87% během 1 roku.

Jak je to možné?

Citronová šťáva obsahuje citráty, přírodní látky, které udržují vápník v moči rozpuštěné , takže se nemůže shlukovat a tvořit kameny. Kameny ze šťavelanu vápenatého a fosforečnanu vápenatého patří mezi nejčastěji se vyskytující ledvinové kameny.

Doporučení pro tvorbu citronády:

Na jeden šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy se doporučuje 7 šálků vody. Citronádu je vhodné osladit medem či stévií, cukr se nedoporučuje.

Zdroj: internet

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Fosforečnan ani oxalát vápenatý se v kyselině citrónové nerozpouští,...
Chemik  |  13.7.2012 10:34

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *