10 způsobů, jak právě nyní učinit své tělo odolnější proti rakovině

20.1.2015 00:01
Zdraví

Můžete podniknout kroky ke zvýšení odolnosti vašeho těla proti rakovině prováděním každodenních činností a návyků.

Pokud si myslíte, že není nic, co můžete udělat, abyste zabránili rakovině ... zamyslete se znovu.

WHO odhaduje, že z těch každoročních případů úmrtí na rakovinu, se třetině případů dalo na 100% předejít a jedné třetině se dalo předejít včasným odhalením a léčbou.

Téměř 70% všech rakoviny souvisí životním stylem. To znamená, že rakovina se vyvíjí v důsledku našich rozhodnutí.

Ředitel Cancer Institute of New South Wales, Blythe O'Hara řekl: “My to nemusíme nechat osudu. Máme pravomoc snížit naše]riziko rakoviny až o dvě třetiny: jíst zdravou stravu, udržet si zdravou váhu, chránit pokožku a oči před sluncem, cvičití, nekouřit “.

Top 10 tipů, jak předcházet rakovině

Jezte co nejvíce tmavé listové zeleniny. Na hořčík bohatý chlorofyl poskytuje některým druzům zeleniny jejich barvu; čím tmavší listy, tím více živin. Pro zachování či zvýšení těchto živiny zeleninu lehce poduste. Polití  olivovým olejem a s míchání s lehce restovaným česnekem nebo na antioxidanty bohatým salátem zvýší celkový přínos. Vaření nebo mikrovlka zbaví zeleninu většiny živin.
 

Vybírejte organické potraviny, kdykoli je to možné. Vyhněte se geneticky modifikovaných potravinám, dobytku a živočišným produktům ošetřených antibiotiky a hormony, stejně jako ovoci a zelenině s pesticidy. Vždy si důkladně umyjte potraviny a oloupejte je, kdykoli je to nutné.
 

Marinujte maso minimálně jednu hodinu před grilováním. Tím se zabrání vytváření heterocyklických aminů (HCA) při vysokých teplotách - například u spáleného nebo propečeného masa. HCA jsou známé rizikové faktory pro rakovinu.Studie z Kansas State University zjistila, že při grilování můžete snížit HCA až o 87%, pokud zahrnete tymián, bazalku, oregano nebo rozmarýn do vaší marinády.
 

Nevzdávejte se pití kávy nebo čaje. Káva i čaj se ukázaly být užiteční při prevenci rakoviny mozku, rakoviny prsu, rakoviny úst a různých jiných foremrakoviny. Britští vědci zjistili, že pijáci kávy mohou snížit riziko rakoviny až o 40%.
 

Zodpovědně si užívejte slunce.
Přirozenou dodávku vitaminu D-3 v naší kůži lze aktivovat pouze sluncem. Vitamin D-3 chrání proti mnoha druhům rakoviny včetně karcinomu prsu a rakoviny kůže!
To také zvyšuje vaše šance na přežití melanomu kůže. Vystavení pokožky po dobu 15-20 minut tři dopoledníe v týdnu (před 11:00) aktivuje přirozené bojovníky proti rakovině, které máme uvnitř těla. Pokud se chystáte zůstat venku déle než půl hodiny, ujistěte se, že máte opalovací krém a klobouk. Opalujte se zodpovědně! Pokud máte světlou pleť nebo žijete v extrémně horkém nebo chladném prostředí, uvažujte o doplňování vitaminu D-3.

 

Hydratujte organismus.  Zdá se to tak jednoduché. Naše těla se skládají ze dvou třetin z vody. K tomu, aby naše systémy fungovaly efektivně, musíme udržovat správnou hydrataci. Nedostatek vody může vést k únavě, zvýšené tělesné hmotnosti, respiračním problémům, vysokému krevnímu tlaka a cholesterolu, trávicím potížím, poruchám močového měchýře a ledvin, onemocnění kůže a předčasnému stárnutí.
Vědci věří, že pití dostatečného množství vody vypláchne možné rakovinotvorné částice z vašeho systému.

 

Vypoťte toxiny.  Podle kanadské studie ženy, kteří cvičí alespoň 30 minut denně, snižují riziko rakoviny vaječníků o 30%! Můžete také podpořit váš trávicí systém aby pracovat efektivněji na odstranění odpadu z těla. Cvičení je přínosem pro vaše celé tělo - od vaší nálady přes oběh až po dýchání. Když si vytvoříte cvičební program pro 2 - 4 týdny váš mozek to začně považuje za zvyk.
Sedavý styl života, nadváha nebo obézita zvyšují riziko rakoviny, srdečních onemocnění a cukrovky. Podle American Cancer Society obezita je přímo spojena s 20% úmrtími na rakovinu žen a 14% úmrtí na rakovinu u mužů.

 

Přestaňte kouřit. Rakovina plic je nejznámějším důsledkem, ale také se výrazně  zvýšuje riziko rakoviny hrdla a úst, stejně jako rakoviny prsu, děložního čípku, jater a prostaty.
Kouření zhoršuje schopnost těla samo se léčit. Pokud s kouřením skončíte, začne vaše tělo okamžitě napravovat dpoškoyení. Do jednoho roku vaše riziko onemocnění srdce a mozkové mrtvice klesne až na polovinu oproti kuřákovi, a během 15 let vaše tělo a riziko nemoci odpovídá osobě, která nikdy nekouřila.

 
Omezte živočišné tuky ve stravě a zdravé přidejte rostlinné tuky. Podle studie vydané United States National Cancer Institute, živočišný tuk z červeného masa a živočišných produktůjako je máslo, sýr, mléko a zmrzlina zvyšuje riziko rakoviny slinivky břišní. Rakovina slinivky břišní je často fatální, ale můžete snížit riziko tím, že snížíte množství živočišných tuků ve vaší stravě.

Náhraďte nebezpečné tuky zdravými tuky jako jsou ryby, olivový olej, ořechy a semena, olivy a avokáda. Tyto zdravé tuky obsahují vynikající sloučeniny pro tělo, jako jsou omega-3, vitamín E a selen a pomáhají tělu efektivněji vstřebávat další živiny.

Studie ukázaly, že konzumace mononenasycených a polynenasycených tuků snižuje riziko vzniku rakoviny, srdečních onemocnění, cukrovky, obezity a zánětlivých chorob, jako je artritida a Alzheimerova choroba.

Neignorujte vaše tělo. Dávejte pozor na bolest, neobvyklé otoky, neyvyklé zabarvení nehtů a kůže, změny ve stolici...


Přečtěte si více: http://undergroundhealthreporter.com/cancer-proof-your-body/#ixzz3KfRIiHhZ

Související články

VZP hradí ženám s rakovinou prsu test, zda je chemoterapie přínos

3.2.2017 00:01

Dr. Carolyn Anderson: Směs 3 běžných látek zabraňuje vývoji rakoviny

12.12.2014 00:01

8 častých onemocnění a nedostatek vitamínu D

25.11.2014 00:01

Zázvor dokáže selektivně zabíjet buňky rakoviny prsu

20.11.2014 00:01

Rakovina prostaty a psychika mužů

22.8.2014 00:01

Rakovina jako výsledek nezpracovaného konfliktu

23.6.2014 00:01

Sezení škodí zdraví

31.3.2014 00:01

Selen v prevenci rakoviny, zánětu kolenního kloubu i mužské neplodnosti

5.12.2013 00:01

6 jednoduchých způsobů, jak předcházet rakovině

23.10.2013 00:01

Cvičení, dieta a možná i káva mohou působit proti rakovině dělohy

10.10.2013 00:01

5 způsobů, jak snížit riziko, že dostanete rakovinu

4.3.2013 00:01

Kouření je hlavním rizikem pro vznik rakoviny hlavy a krku

17.1.2013 00:01

Extrakt z lilku proti rakovině kůže

14.9.2011 00:00

Boj proti rakovině hýbe sociální sítí Twitter

25.8.2011 00:00

Desatero WHO, jak snížit riziko rakoviny

12.8.2011 00:00

Průvodce pro život s rakovinou

9.5.2011 00:00

Pocit bezmoci živí rakovinu

10.2.2011 00:00

Jak se může projevovat rakovina děložního čípku

28.1.2011 00:00

Osobnost se sklonem k rakovině?

5.1.2011 00:00

Zabiják Čechů: Rakovina tlustého střeva

1.9.2010 00:00

Rizikové faktory vzniku rakoviny prsu

13.4.2010 00:00

Alkohol může způsobit návrat rakoviny prsu

8.1.2010 00:00

Kalorická redukce prodlužuje život

26.10.2009 00:00

Rakovina hlavy a krku

13.7.2009 00:00

Blahodárné sluneční lázně

24.6.2009 00:00

Po padesátce si nechte vyšetřit střeva

18.6.2009 00:00

Pití horkého čaje nahrává rakovině jícnu

25.5.2009 00:00

Rakovina prsu

28.4.2009 00:00

Vznik rakoviny z pohledu západní a východní civilizace

20.3.2008 00:00

Rakovina plic a sluníčko

6.2.2008 00:00

OLIVENOL - prevence rakoviny a infarktu

30.11.2007 00:00

Nádor prostaty - důležitost prevence

26.9.2007 00:00

Nové metody umožní odhalit včas rakovinu hlasivek a lépe operovat

13.9.2007 00:00

Příprava na chemoterapii, radioterapii a operaci

18.7.2007 00:00

Cvičení může omezit riziko rakoviny střev

13.2.2007 00:00

Pití piva zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva

1.11.2005 00:00

Souvislosti mezi city a nemocemi

21.9.2005 00:00

Častá konzumace hranolků v raném věku zvyšuje riziko rakoviny

23.8.2005 00:00

Při rakovině prsu pomáhají procházky

9.6.2005 00:00

Obchodování s nemocemi

8.6.2005 00:00

Radon a rakovina plic

20.1.2005 00:00

Alkohol, kouření a rakovina úst

9.12.2004 00:00

Obilná tráva v boji proti rakovině

16.11.2004 00:00

Hranice pro onemocnění rakovinou plic činí 150.000 cigaret

4.6.2004 00:00

Pití perlivých nápojů a rakovina jícnu

25.5.2004 00:00

Sója jako prevence před rakovinou prostaty a plešatěním

16.4.2004 00:00

Rakovina nevzniká ze dne na den

20.2.2004 00:00

Holení podpaží v kombinaci s deodorantem může být nebezpečné

30.1.2004 00:00

Slané jídlo zdvojnásobuje riziko rakoviny žaludku

19.1.2004 00:00

Češi a Češky neberou kouření vážně, denně na ně ale zemře 50 lidí

4.12.2003 00:00

Rakovina kůže: Opalovací krémy nejsou univerzální ochranou

21.7.2003 00:00

Samovyšetřování varlat

15.10.2002 00:00

Kouření a rakovina vaječníků

18.9.2002 00:00

Rakovina plic

26.7.2002 00:00

Příběh 90 letého italského lékaře, který léčí rakovinu.

29.4.2002 00:00

Slunce a rakovina

5.4.2002 00:00

Jak na rakovinu

2.4.2002 00:00

Rostlinná strava v boji proti rakovině prsu

20.3.2002 00:00

Příznaky rakoviny

7.1.2002 00:00

Psychologické aspekty rakoviny

29.11.2001 00:00

Nová naděje na léčbu rakoviny prostaty

28.11.2001 00:00

Výživa a rakovina

26.9.2001 00:00

Rajčata v boji proti rakovině prostaty

26.2.2001 00:00

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

bylo by docela dobrý si ty články po sobě přečíst a opravit hrubky,...
ahaeth  |  20.1.2015 18:35

Ano,to je článek jak od dítěte:-)
Péťa  |  20.1.2015 19:11

Jelikož příčina vzniku rakoviny není známá, není známá ani její...
!  |  23.1.2015 08:13

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *